Актове, давности, закони - разяснения
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Актове, давности закони - разяснения
Питам следното за фиш :
Вчера ми писаха за говорене по телефон. Мога ли в КАТ да го платя или само по банка ?
Ако не го платя в 7 дневен срок какво става ? Колко мога да го забавя ?
Вчера ми писаха за говорене по телефон. Мога ли в КАТ да го платя или само по банка ?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Добре,в петък вечерта ми писаха фиш защото прегледа ми бил изтекъл,питам го как разбра,и той ми вика,ами ето пише 6 март на талончето а сега е 18ти,викам му не е ли за месеца , полицайчето не неее не е,ми викам пиши.Писа ми фиш и ми се оправдава,то виждам колата Ви е хубава,стегната,поддържана, явно е от недоглеждане,а аз около 5 пъти му казах,че просто съм забравил защото си мислих,че е за месеца.Както и да е писа ми фиш за 50 лв. и питах днес секретарката в полицията (която ми е братовчедка) и каза че до края на месеца в който е направен прегледа,мога да го мина,не е до дата.Ама фиш не можел да се обжалва,и се чудеше дали да не го чакам да стане акт и тогава да го обжалвам,или да го платя и да забравя.
Вие какво ще кажете.
Вие какво ще кажете.
наистина прегледа си има дата и до тази дата трябва да минеш, пише я отзад на талончето. на мен ми го е казвал и този който ми прави прегледа и полицай, така че не вярвай на секретарката. и аз преди мислех,че важи за месеца ама не е така.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:Питам следното за фиш :
Ако отидеш до КАТ ще го платиш в банката на КАТ ( Сибанк ), няма опашка за банката. Става лесно в КАТ защото нищо не попълваш: даваш си фиша и парите и си готов. Взимат ти такса за превода мисля че беше 2 лева. Според мен може да си платиш в всяка банка няма смисъл да се разкарваш до КАТ. Аз си го платих там фиша защото ми е много близко до работата.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Slayera написа:наистина прегледа си има дата и до тази дата трябва да минеш, пише я отзад на талончето. на мен ми го е казвал и този който ми прави прегледа и полицай, така че не вярвай на секретарката. и аз преди мислех,че важи за месеца ама не е така.
Какво да не слуша бе човек. Прегледа важи за месец, не за точна дата!!!изчакай си да стане акт и обжалвай

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:Питам следното за фиш :
писаха ми преди месец фиш за 20лв на шумен за пресичане на маркировка и изпреварване. не го платих. за сега нищо. ако все пак ме потърсят ще пиша, макар че не ми се вярва да ме намерят
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Да го плащам ли или не ??
Как могат да ме намерят ? Не става акт после нали ?
- kakyra
Dead man написа:Да го плащам ли или не ??
Рано или късно ще стане акт. По- добре си го плати. На един познат преди 2 години му бяха писали фиш за колан ли там какво беше не помня и след месец два нищо и за коледа (тази година) една честитка по пощата. Рано или късно ще те намерят. Пари не забравят тия.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:Да го плащам ли или не ??
твой е избора.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако не платиш фиша, става акт. Като стане акт може и точки да ти вземат. Ако стане акт и направиш друго нарушение ( с взимане на талон ), като отидеш до КАТ да си вземеш талона ще трябва да си платиш и двата акта. 

- kakyra
И данъчните са направили някаква врътка, при неплатени актове, като отидеш в данъчното да си платиш данъка, ти начисляват и всички неплатени актове.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Приятел преди няколко дни имаше неприятен инцидент. Бутна пешеходка, която сама си е била виновна, но въпреки това му написали акт, нарушил 119 /4/ .
Та какво да очаква?
Та какво да очаква?
- kakyra
От взимане на точки с лека глоба, до плащане на куп пари на тази жена. Ако се стигне до съд, много лошо... Най- пресния случай който си спомням е с момчето което уби циганката на асеновградската детелина преди година две. Не беше виновен, даже уж доказаха, че тя е виновна, но него го осъдиха на няколко години не знам си какво и някакви стотици хиляди обезщетение и момчето се самоуби. За лека катастрофа може да му иска до 20000лв. Все още живеем в някакъв ад, без точно определени закони!
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kakyra написа:От взимане на точки с лека глоба, до плащане на куп пари на тази жена. Ако се стигне до съд, много лошо... Най- пресния случай който си спомням е с момчето което уби циганката на асеновградската детелина преди година две. Не беше виновен, даже уж доказаха, че тя е виновна, но него го осъдиха на няколко години не знам си какво и някакви стотици хиляди обезщетение и момчето се самоуби. За лека катастрофа може да му иска до 20000лв. Все още живеем в някакъв ад, без точно определени закони!
има гражданска отговорност. ако тръгнат да го съдят, вика задължително представител на компанията и сумата после се покрива от полицата. ако не викне представител - гори!
- kakyra
Това не го знаех, мислих си че това ГО се прави само да се вземат пари. А какви щети понася това ГО?
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”