лампата на маслото мига
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: лампата на маслото мига
Здравейте колеги, включвам се не много по темата, но от скоро съм собственик на Golf II GTI мотора е РВ. Имам следното питане: нивото на маслото е на долната резка на щеката, и ми се иска да долея малко, но не знам каква марка е маслото, само знам че е полусинтетика. Има ли значение каква е марката, или просто да взема някъкво полусинтетично масло и да долея?
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблем ,наливаи само да е полусинтетика.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
fill написа:Мигането на лампата на маслото на изгасен двигател означава, че датчика за високото налягане е останал в затворено положение. Този датчик дава на маса при достигане на 1,8 бара налягане на масло. Мигането на лампата сигнализира за проблем с този датчик. Измери съпротивлението между датчика и маса. Ако имаш два датчика, датчика за високото налягане е с бял цвят, другия датчик е кафяв той е за ниското налягане. Датчика за ниското налягане е нормално затворен ( при изгасен двигател дава контакт към маса ). За мигането на датчика го знам от личен опит. Преди няколко месеца ми протече датчика за високото налягане, за да не ми пищи зумера свързах буксата директно към маса. При подаване на контакт лампата за маслото мигаше постоянно.
Колега какво може да стане??Колата си върви перфектно и даже забравих за проблема!!

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предполагам си даваш сметка какво може да се случи ако не ти работи системата за ранно предупреждение ?
Ще ти обясня какво може да се случи. Изтича ти маслото поради теч. Лампата за маслото не ти светва ( защото датчика не сработва ). Двигателя остава без масло. Стопяват се лагерите в двигателя ( основни, биелни и т.н.). Двигателя ти блокира. Ако може си го възстановяваш, ако не си купуваш нов двигател. Общо взето това е. Ти си прецени дали трябва да ти е наред системата за ранно предупреждение.
Ще ти обясня какво може да се случи. Изтича ти маслото поради теч. Лампата за маслото не ти светва ( защото датчика не сработва ). Двигателя остава без масло. Стопяват се лагерите в двигателя ( основни, биелни и т.н.). Двигателя ти блокира. Ако може си го възстановяваш, ако не си купуваш нов двигател. Общо взето това е. Ти си прецени дали трябва да ти е наред системата за ранно предупреждение.

- absent
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се че питам в темата на колегата ама последно при контакт лампата трябва да мига или да свети
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да свети ,без да мига.Ще го отстраня и ще пиша.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”