Вчера разтършувах мобилето и установих доста голяма ценова разлика между посочените автомобили.
При условие, че се различават само по купето и интериора мисля, че разликата от приблизително два пъти е доста голяма.
(Сравнението е правено на база автомобили с лява волан).
Каква е според вас причаната за това?

B5 и А4
- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006
Re: B5 и А4
ми разликата идва от това че плащаш за емблемата.наистина Ауди се води 1 идея по висока класа от Ваген ама ти си го каза-разликата е в външния вид.Иначе и двигателите и окачването на 2та автомобила са еднакви (Ваген Груп все пак)Така че ако искаш да се биеш в гърдите че караш гъзарска бегачка си земи А4 ако пък си по скромен за по малко пари си вземи по функционалният (по голямо купе и багажник) Пасат.
b60_460 написа:Така че ако искаш да се биеш в гърдите че караш гъзарска бегачка си земи А4 ако пък си по скромен за по малко пари си вземи по функционалният (по голямо купе и багажник) Пасат
Но е точно обратното Ауди А4 почват от 3500-4000лв, а Пасат от 5 и малко нагоре.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пасат е една идея по-голям, нали е на нещо като удължена платформа от А4. Това значи по-широк, по-просторен, откъм размери е отвсякъде по-... Плюс това откъм екстри и базово оборудване почти не отстъпва на А4. Като прибавим, че Аудито е модел мисля края на 1995 година, а Пасат 1997-1998 ето ти разлика в цената. Май само сглобката му е една идея по-... недобра от на Ауди, това е предимството за което се сещам само. Плюс това търсенето на Пасат е МНОГО по-голямо по мои наблюдения - това също има голям принос към "надуването" на цената. Икономика, който е учил знае - търсене - висока цена.
А то това търсене май като се замисля е само защото всеки знае, че Ауди има малко по-солена поддръжка...
При еднаква цена и близко оборудване бих избрал Пасат само защото е по-голям

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
stefan4o написа:Пасат е една идея по-голям, нали е на нещо като удължена платформа от А4. Това значи по-широк, по-просторен, откъм размери е отвсякъде по-... Плюс това откъм екстри и базово оборудване почти не отстъпва на А4. Като прибавим, че Аудито е модел мисля края на 1995 година, а Пасат 1997-1998 ето ти разлика в цената. Май само сглобката му е една идея по-... недобра от на Ауди, това е предимството за което се сещам само. Плюс това търсенето на Пасат е МНОГО по-голямо по мои наблюдения - това също има голям принос към "надуването" на цената. Икономика, който е учил знае - търсене - висока цена.А то това търсене май като се замисля е само защото всеки знае, че Ауди има малко по-солена поддръжка...
прав си.Но аз бих избрал ауди защото е по-нетропащо вътре, да не говорим че имат много красиви разцветки в бежово или светло сиво
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Или синьото 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
аааааа не мани го тва-цените на колите с такива табла са 1000-2000 надоло.Поне при а4 след 2001 съм го забелязал това
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”