Голф 3- 1.8 mi -притриса на ниски обороти-защо?
-
valter1968
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3- 1.8 mi -притриса на ниски обороти-защо?
Колеги купих Голф3 1.8 бензин ADZ мотор 1996г колата при покупката работеше на ниски обороти отлично-равномерно и тихо,когато отидох да сменя ремъците се оказа че тампона под моно инжекцията е направо сцепен съответно заедно с ремъците и него смених и чудо вместо да замърка мотора започна на ниски обороти да притриса-колата работи 6-7 секунди равномерно падат малко оборотите за секунда две /чуди се/и после пак започва да ,работи равномерно 6-7 секунди и пак се повтаря глъхненето и притрисането за секунда и така работи мотора постоянно.3 пъти се прави проверка дали правилно са поставени ремъците на белег и всичко си беше наред.Не се разбра проблема от каво е и закачихме колата на Ваг Ком.При диагностиката компютъра не отчете никакви грешки колата държеше около 860 оборота но на 6-7 секунди пак оборотите падаха малко и се усещаше и чуваше звуково при работата на двигателя-след дълги оглеждания и заслушвания човека които работеше на ВАГ КОМа ми каза да седна в колата и да натисна 2-3 пъти последователно педала на спирачките при което пак паднаха и ми беше обявено че проблема е от спукано серво имало дупчица и вкарвало въздух на 4 цилиндър само защото то било вързано само към него а когато тампона под моно инжекцията бил скъсан от там засмуквало въздух иго пращало и към другите цилиндри и затова колата е работела по равномерноима ли резон и според вас това така ли е това ли е единствената причина за насичането и притрисането на мотора.Казаха ми че не трябва да се притеснявам за това дигателчето ми работело стегнато и хубаво да съм си карал колата така да не се втелясвам чак толкова че това било често срещан проблем при тези Голфове и да съм го търкалял докато не започне да тресе постоянно демек нема никви ядове живей спокойно и си карай колицатадокато дупката в сервото не станела по голема това според диагностика можело да стане дори и след 40000-50000х км.Та въпроса ми е само тази ли може да бъде причината за това неравномерно и дразнещо притрисане да го преглътна ли и да си карам колата така и това нещо ще влияе ли върху мощност,разход на гориво,износване, работа на двигателя и вървеж на колата.Моля за компетентни мнения съвети и дали да не се насоча към някой по светнат и разбиращ за още един обстоен преглед и диагностика.Не знам какво да правя дайте мнения и съвети.Мерси.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Голф 3- 1.8 mi -притриса на ниски обороти-защо?
Това и на студено ли ти го прави!Ако е сервото може да се откачи маркуча от колектора и да се затапи(колектора)!Ако сервото е било виновно двигателя ще заработи равномерно!
-
valter1968
- Автомобил:
- Двигател:
Не на студено държи около1100 оборота и работи равномерно и стрелката на обортомера спи.Установих че при вадене на кабела на 4 цилиндър ме удря ток.Да не би да е скъсан и да прехвърля искра и на другите кабели и от там да идва лекото втрисане понеже този кабел на 4 цилиндър е под другите 3 кабела и ги опира отдолу.Как да проверя от там ли идва проблема.
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Палиш колата когато се стъмни, вдигаш капака и гледаш 

-
valter1968
- Автомобил:
- Двигател:
А дали е вероятно само от този кабел да прави тази мизерия- видимо изглежда отличен и нормално ли е от кабелите да хваща ток.
Tok "бие",ако е нарушена изолацията или свеща не "светка" всеки път.
Може да смениш само този кабел и да погледнеш състоянието на всички свещи.
Може да смениш само този кабел и да погледнеш състоянието на всички свещи.
... и форсираш!Палиш колата когато се стъмни, вдигаш капака и гледаш
кабели по-добре не вади да се разхождат свободно,защото ще сменяш бобина - най-евтината мисля беше около 80 лв. Практиката показва,че не винаги,но все пак колега не си играй с 80-те лева
-
valter1968
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите са много добре- работили са хубаво и питане ако е нарушена обвивката на кабела винаги ли прехвърча искра и продават ли само по 1 кабел отделно и каква марка да си купя некои по читав
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Според мен е най-добре да пробваш с кабелите на някой приятел!Ако подобрението е значително, отиваш и си купуваш комплект кабели(нови).Ако ти е скапан един кабел, скоро и другите че го последват!Като цени не мога да ти кажа точно,понеже има от 40 до 150лв!Аз карам с тези от 40 лв и съм доволен! 
Вместо да зяпате по кабелите проверете бобината. Отиди да ти проверят всички датчици свързани с работата на двигателя
valter1968 написа:Колеги купих Голф3 1.8 бензин ADZ мотор 1996г колата при покупката работеше на ниски обороти отлично-равномерно и тихо,когато отидох да сменя ремъците се оказа че тампона под моно инжекцията е направо сцепен съответно заедно с ремъците и него смених и чудо вместо да замърка мотора започна на ниски обороти да притриса-колата работи 6-7 секунди равномерно падат малко оборотите за секунда две /чуди се/и после пак започва да ,работи равномерно 6-7 секунди и пак се повтаря глъхненето и притрисането за секунда и така работи мотора постоянно.3 пъти се прави проверка дали правилно са поставени ремъците на белег и всичко си беше наред.Не се разбра проблема от каво е и закачихме колата на Ваг Ком.При диагностиката компютъра не отчете никакви грешки колата държеше около 860 оборота но на 6-7 секунди пак оборотите падаха малко и се усещаше и чуваше звуково при работата на двигателя-след дълги оглеждания и заслушвания човека които работеше на ВАГ КОМа ми каза да седна в колата и да натисна 2-3 пъти последователно педала на спирачките при което пак паднаха и ми беше обявено че проблема е от спукано серво имало дупчица и вкарвало въздух на 4 цилиндър само защото то било вързано само към него а когато тампона под моно инжекцията бил скъсан от там засмуквало въздух иго пращало и към другите цилиндри и затова колата е работела по равномерноима ли резон и според вас това така ли е това ли е единствената причина за насичането и притрисането на мотора.Казаха ми че не трябва да се притеснявам за това дигателчето ми работело стегнато и хубаво да съм си карал колата така да не се втелясвам чак толкова че това било често срещан проблем при тези Голфове и да съм го търкалял докато не започне да тресе постоянно демек нема никви ядове живей спокойно и си карай колицатадокато дупката в сервото не станела по голема това според диагностика можело да стане дори и след 40000-50000х км.Та въпроса ми е само тази ли може да бъде причината за това неравномерно и дразнещо притрисане да го преглътна ли и да си карам колата така и това нещо ще влияе ли върху мощност,разход на гориво,износване, работа на двигателя и вървеж на колата.Моля за компетентни мнения съвети и дали да не се насоча към някой по светнат и разбиращ за още един обстоен преглед и диагностика.Не знам какво да правя дайте мнения и съвети.Мерси.
За пореден път съм потресен от идиотщината на набедени майстори - и как по-точно дупка в мембраната на сервото не е проблем? Интересна мисъл - "да караш докато не стане по-голяма" - без коментар...
Аз точно заради една такава дупка се центрирах преди време в една спряла кола - просто в едни момент педала се втвърди и няма спиране! И да - и на мен ми играеха оборотите, но си мислих че е нещо от газовата, а и все не ми оставаше време да я закарам на сервиз. Със спирачките не се правят НИКАКВИ компромиси!!! Това нещо влияе на сигурността ти на пътя, както и на другите около теб. Не ми се мисли ако пред мен беше човек, а не паркирана кола...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”