Голфа запалва и после гасне!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
fluidor33
Автомобил:
Двигател:

Голфа запалва и после гасне!!!

Мнениеот fluidor33 » Пон 22 мар 2010 11:07

ЗДравейте колеги! Наскоро си купих Голф 3, с малкия двигател 1,4, 1996г., но се появи следния проблем: Няколко дена вече, на моменти като тръгна да паля, тя поема - запалва и веднага след това гасне! Понякога от втория, третия опит запалва и после няма никакъв проблем, работи нормално и безпроблемно - явно не е свързано с бобина, дебитомер, свещи, бензинова помпа. Но тази сутрин пак същия номер...въртя запалва и после гасне- като че ли свършва горивото!!!...Много неща изчетох във форума..датчик на хол, комутатор, имобилайзер- незнам дали има такъв въобще при мен.., дори като причина един беше написал от неправилно свързване на CD-то! Ако някой колега се е сблъсквал с този проблем ще съм му благодарен да сподели! Благодаря предварително за всички мнения и съвети!!!

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Голфа запалва и после гасне!!!

Мнениеот Niki_D » Пон 22 мар 2010 11:24

CD с сигурност не е :dummy: .Твоето голфче е 96 - има имобилайзер! Запалва за около секунда и стабилно гасне,така ли е колега?Свали корите на волана и почовъркай бобинката на ключа,пръсни малко контактен спрей в буксичката и виж как ще се държи следващите няколко дни колата.Ако пък си любопитен какво се случва с колата ти,обади ми се да я закачим на ВАГКОМ-а да видим какво ще излезе.Хайде поздрави и успех 8)

fluidor33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fluidor33 » Пон 22 мар 2010 11:31

Благодаря Колега! Да, като запаля след 2-3 секунди гасне и дотам, а като му скимпе си пали без проблем...!!! Ами ще пробвам,явно всичко сочи имобилайзера, вероятно вграден но не съм запознат.....!!! поздрави...ако проблема продължи наистина ще е добре да я тестваме за което ти благодаря!!!

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki_D » Пон 22 мар 2010 12:43

2-3 секунди са много за имобилайзер,обикновено колата запалва за секунда.след 95 година на всички фолксвагени се слага фабричен,вграден,оригинален или кой както иска да го нарича имобилайзер,който общо погледнато е: чип в ключа,бобинка(антена) на патронника за ключа,модул имобилайзер и самото ЕКУ на колата.Започне ли да прави мизерии имобилайзера се премахва по принцип,но не е просто "срежи тази и тази жица" повечето колеги от форума знаят - препрограмиране на ЕКУ-то.

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Пон 22 мар 2010 12:51

fluidor33 написа:ЗДравейте колеги! Наскоро си купих Голф 3, с малкия двигател 1,4, 1996г., но се появи следния проблем: Няколко дена вече, на моменти като тръгна да паля, тя поема - запалва и веднага след това гасне! Понякога от втория, третия опит запалва и после няма никакъв проблем, работи нормално и безпроблемно - явно не е свързано с бобина, дебитомер, свещи, бензинова помпа. Но тази сутрин пак същия номер...въртя запалва и после гасне- като че ли свършва горивото!!!...Много неща изчетох във форума..датчик на хол, комутатор, имобилайзер- незнам дали има такъв въобще при мен.., дори като причина един беше написал от неправилно свързване на CD-то! Ако някой колега се е сблъсквал с този проблем ще съм му благодарен да сподели! Благодаря предварително за всички мнения и съвети!!!

Колега и аз сам за имобилайзера! Има вероятност и да е от контактния ключ, износват се пластинките и почват да правят проблем. Успех

fluidor33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fluidor33 » Пон 22 мар 2010 12:59

Колега за секундите може и да бъркам..наистина както казваш гасне веднага непосредствено след запалването- вероятно секунда, две..., но не разбирам...аз преди време имах опел кадет...с допълнително слаган имобилайзер..и докато не набера кода за деактивирането му...върти, но няма палене..., а пък тук все пак запалва макар и за секунда....ще видим..аз говорих и с един специалист по аларми и електронсталация на автомобила и той ми каза да отида при него и да го елиминира..но според него не е фабричен а допълнително слаган и няма чип в ключа..незнам ще видим...интересното е обаче , че след известен брой опити..и да речем изчакване запалва..и работи без проблем.., вероятно в тези случаи имобилайзера се изключва...как мислиш?, а вероятност да е датчик на Хол, комутатор...? Поздрави!!!

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki_D » Пон 22 мар 2010 21:26

96 година 1.4 голф три има 3 мотора - всичките са с имобилайзер,фабричен.Слаганите имобилаизери - такива с натискане на копче на дистанционното,пъхане на патрон някъде си,или потъркай на специалното място този ключодържател прекъсват различни вериги - алармаджията си избира кое да прекъсне - виждал съм какво ли не: стартер,централно захранване на ЕКУ,ток към комутатора,бензинова помпа и прочие.... и при тях винаги колата не дава наченки на запалване,докато фабричния имобилайзер позволява запалване за секунда и след това гаси колата,но има изкючения - спомням си специално за едно волво с40 - там фабричния имобилайзер прекъсва дори стартера и колата въобще невърти ако не си разпознае ключа

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki_D » Пон 22 мар 2010 21:30

Съжалявам,излъгах: два са с имо и един без. ABD е без имобилайзер.

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki_D » Сря 24 мар 2010 20:54

Колега,какво стана с голфа? Има ли развитие,надявам се в положителна посока

seres
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот seres » Нед 28 мар 2010 16:46

това е от клемореда на ключа