Като подам първоначално на контакт не ми светва лампичката за подгряването заедно с другите лампи и съответно колата не ще да запали. Говоря за първото палене, т.е. колата не е работила от ден-два да речем. И това не всеки път - на 7-8 дни веднъж примерно. Досега някакси после съм успявал да запаля след това, обаче всеки път се опасявам, че ще ме зареже там.
Свещи съм сменял скоро и всичко по системата смятам, че си е наред, защото колата по принцип си пали на всякакви температури и си работи нормално когато не се появява този проблем. Към кое да се насоча - нещо в стартера ли примерно не контактува добре или какво може да е ?

И пак за проблеми с паленето ..... и подгряването
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: И пак за проблеми с паленето ..... и подгряването
Отваряш капака на бушоните и търсиш реле номер 109 сменяш го или го отваряш и гледаш за слаби спойки или слаби връзки на крачетата на релето.И все пак кажи за ква кола става на въпрос?
Да де съжалявам, пропуснах - Г3, 92 година, 1.9.
Ако има слаби връзки или спойки (или цял дефектен елемент по веригата) непаленето щеше да се случва по всяко време според мен.... а не както сега го забелязвам само при първото палене за деня
Ако има слаби връзки или спойки (или цял дефектен елемент по веригата) непаленето щеше да се случва по всяко време според мен.... а не както сега го забелязвам само при първото палене за деня

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
или пък акумулатор, или слаба връзка около него, провери си клемите

-
- Автомобил:
- Двигател:
Релето за подгрев пали и ламБата на таблото..при мен е с N142(така съм го запомнил и е някъде в крайно дясно на бушониерата)
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Според мен имаш слаба клема на акумулатора 
Като не палиш от първия път - връщаш ли ключа в изходно положение? Т.е. отново да подадеш контакт. При повторен опит лампата за подгрева светва ли?

Като не палиш от първия път - връщаш ли ключа в изходно положение? Т.е. отново да подадеш контакт. При повторен опит лампата за подгрева светва ли?
Върни се в “Дизелови агрегати”