питане за ПОЛО, малко по ел частта

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
LORD_OF_PAIN
Автомобил:
Двигател:

питане за ПОЛО, малко по ел частта

Мнениеот LORD_OF_PAIN » Пон 22 мар 2010 12:59

Здравейте колеги!
Мисля едни схеми тука, за малко "тунинг" на половерчето. Обаче преди да почна с разглобяването и сглобяването, искам да събера млакоинформация. И къде, куде, реших да пусна тук една темичка.
Такаааа:
Колата е ПОЛО 96, 6N купе, AEX мотор

Питанията са ми
1. контактния ключ - свалих пласмасите и видях че, контактния ключ е в едно масивно тяло и преди да премина към действия ме интересува тоното захващане и устройство. Особенно къде се намира чопчето за заключване на волана.

2. интересува ме в момента в който двигателя заработва сам, откъде мога та взема информация за това?

Ако можете да ми дадете схеми и описания ще съм много благодарен. После като постигна жжелания ефект ще се похваля. :D :D :D :D

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: питане за ПОЛО, малко по ел частта

Мнениеот Bai Sando » Пон 22 мар 2010 14:01

Зада свалиш конт.ключ е толкова зор :banghead: :banghead: Залючването на волана се намира в него :wink: Аз моя не можах да го свала,щото ми трябваше скоба,и с един винтоверт разпробих тва масивното дето му викаш.И след много дупки една до друга и малко чук mhihi Го изхвърлих,Ама при теб май ти трябва здрав,а при мен не.Относно ток когато ти е запален двг. само,хващаш + от тънкия кабел на динамото.По него тече ток само когато двигатела запали :да:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 22 мар 2010 15:08

ами аз съм свалял контактния ключ на моята джеттаа. разглабянето не ми се видя мног сложно,нужно е да свалиш геврека, после пластмасите ,превключвателите за мигачите и чистачките,вземаш водопроводен кюч и внимателно сваляш шаибата над пружината(набиването става с тръба и чук тръбата да е широка колкото шаибата)помниш добре кое как е било,има един шестограм които прикрепя алуминиевата конзола за кожуха на пръта, поне при мен е такова устройството

Потребителски аватар
LORD_OF_PAIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LORD_OF_PAIN » Пон 22 мар 2010 20:06

за тока, мен ме интересува момента точно когато двигателя стартира. ако не мога да се изразя добре, интересува ме момента когато пускаш контактния ключ след като двигателя е запалил. в този момент има ли вече ток на генератора. аз мисля че още не. не съм сигурен на моето поло оборотомера му дали е електронен или със жило. забелязах че, пой започва да мърда точно когато двигателя запали. ама не знам как точно работи.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пон 22 мар 2010 20:21

Ако кажеш какъв точно ефект искаш да постигнеш, мисля, че ще можем да сме ти по-полезни! Например ако искаш да направиш колата да пали дисанционно, то информация за "работещ двигател" който да спре стартера се взима от лампичката за маслото.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 22 мар 2010 21:49

Още от първото заработване на двг. и вече имаш 12в по тънкото кабелче :да:

Потребителски аватар
LORD_OF_PAIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LORD_OF_PAIN » Пон 22 мар 2010 22:16

Ico_Polo написа:Ако кажеш какъв точно ефект искаш да постигнеш, мисля, че ще можем да сме ти по-полезни! Например ако искаш да направиш колата да пали дисанционно, то информация за "работещ двигател" който да спре стартера се взима от лампичката за маслото.

това ми е идеята по принцип :P :lol: :oops:

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пон 22 мар 2010 22:59

Аларма с допълнителен бутон (например за отвряне на багажника), две релета и познания по електротехника. :shock
Колегата има информация на "лично", ако има успех, ще я споделим с всички :beer

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin111 » Вто 23 мар 2010 18:25

Колега, за дистанционно палене си има готови модули, които се управляват от алармата и когато отключиш колата, автомобила да се запалва автоматично.
Да ти дам малко разяснение: Автомобила прави два опита за палене и колата винаги трябва да я оставяш на свободна с дръпната ръчна,( което при мен няма как да се случи и просто е неприложимо :beer )
Успех в начинанието :deal

Потребителски аватар
LORD_OF_PAIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LORD_OF_PAIN » Съб 27 мар 2010 7:44

Някой знае ли, дали на моята количка оборотомера с жило ли е или електронен? Забелязах че, докато върти стартера оборотомера не помръдва. Тръгва нагоре след като двигареля запали.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 27 мар 2010 7:56

като погледнеш кабелите на контактния клуч чисто черен кабел е запалването ,инфо за оборотомера се взима от бобината ако се не лъжа беше зелен с червена или жълта лента в бубината влизат черен ,кафяв и тоя зеления от него си вземи импулс за оборотомера

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 27 мар 2010 9:54

Eлектронен е разбира се :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”