Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
- stabileNNN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на всмукателни колектори+изолиране на EGR(снимки)
Колеги аЗ да пипитам нещо...задължително ли е след смяна на гарнотурата на смукателния колектор да се слага силикон?защото аЗ смених гарнитурата защото ми олива на едно място но продължи да олива и мисалта ми е гарнитурата да не е уплатнила добре...Благодаря ви
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
и аз почистих всичко,но не затапих EGR-а.нямах подръка ламарина за гарнитура-а незнам от клингерит дали щеше да издържи.
-
SACHO7803
- Автомобил:
- Двигател:
SMEL написа:и аз почистих всичко,но не затапих EGR-а.нямах подръка ламарина за гарнитура-а незнам от клингерит дали щеше да издържи.
с клингерит издържа около...има няма 100км.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
SACHO7803 написа:SMEL написа:и аз почистих всичко,но не затапих EGR-а.нямах подръка ламарина за гарнитура-а незнам от клингерит дали щеше да издържи.
с клингерит издържа около...има няма 100км.не ти тряяя да го затапваш--щом си изчистил всичко.лично аз се чудя на мнозинството дето ампутира тая система и оправданието е----уж да не се трупали сажди в всмукатела
тя каруцата като е одухана и изолираш егр-а те саждите пак си намират място
--турбинката
ееее ее--махаш катализатор---изолираш егр ами изолирай и турбинката
![]()
![]()
да видим кво ще стане
А ти как го правиш това упражнение?Може да споделиш,да е полезно за повече колеги.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Мойта е изрязана гарнитурка от тоя зеления материал за гарнитури нз как се казва пластинка и плътна гарнитура клингерит откъм испускателния колектор,обаче пластинката ми е алуминиева 1мм таквас имах под ръка.И това всичкото се монтира на всмукателния колектор.Обаче от много време при по голям напън на двг на баир в купето мирише дали не е от пропуск през клингерита 
- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
аз си изведох и картерните газове навън и колата тръгна доста по-добре,а и така няма да се цапа колектора
Преди година запуших ЕГР-а и досега нямах проблем (става дума за AFN). Сложил съм 2 пластини, една преди ЕГР и другата след него, на мястото на гарнитурите (уж за по-сигурно). Обаче сега забелязвам, че около първата пластина има леко опушено, демек, пропуска, а около втората е позеленяло на определени места. Пластините са медни, отвърнати, около 1мм дебели.
Сега ми се изяснява, че тая дебела ламарина не може да изпълни функцията на гарнитурката (колкото и да се надявах), та въпроса ми е, кое е по добре:
1 вариант - да сложа оригинални гарнитурки около пластината и така да стегна.
2 вариант - да сложа някакъв силкон около пластината и ако това е по-добре, какъв да е точно силикона.
Сега ми се изяснява, че тая дебела ламарина не може да изпълни функцията на гарнитурката (колкото и да се надявах), та въпроса ми е, кое е по добре:
1 вариант - да сложа оригинални гарнитурки около пластината и така да стегна.
2 вариант - да сложа някакъв силкон около пластината и ако това е по-добре, какъв да е точно силикона.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
esto написа:аз си изведох и картерните газове навън и колата тръгна доста по-добре,а и така няма да се цапа колектора
Е да ама като си на място и си пуснеш парното в купето започва да мерише на масло.
поне при мен е така.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Какво общо има ЕГР-а с картерните газове? Освен това т'ва изпълнение е тип "таксиджия или шофьор на Икарус" с изваждането на маркуча навън. Има далеч по-адекватни и елегантни решения. 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Чета тука темата и тея дни май ще разпарчетосаме едно ауди 80 б4 1.9тди да направим същата работа
И катализатора махна момчето наскоро....сега ще си прикадява стабилно 
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
здр.колеги и аз да се похваля с чисти колектори и изтърбушен катализатор.Мръсотията не беше много,около 2 мм.и не затапих егр-а защото нямам ваг-ко, под ръка.След чистката и изтърбушването колата варви мн.мн.по добре ,набира в ниските мн по осезаемо и стана по-тиха,а свирукането 

- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
neon написа:Какво общо има ЕГР-а с картерните газове? Освен това т'ва изпълнение е тип "таксиджия или шофьор на Икарус" с изваждането на маркуча навън. Има далеч по-адекватни и елегантни решения.
Колега предложи някое по - Елегантно решение че се заинтересовах и аз!
- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
neon написа:Какво общо има ЕГР-а с картерните газове? Освен това т'ва изпълнение е тип "таксиджия или шофьор на Икарус" с изваждането на маркуча навън. Има далеч по-адекватни и елегантни решения.
но икаруса ми тръгна доста по-добре,а на място не дими и затова го направих само с маркуч надолу
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
vaskog написа:neon написа:Какво общо има ЕГР-а с картерните газове? Освен това т'ва изпълнение е тип "таксиджия или шофьор на Икарус" с изваждането на маркуча навън. Има далеч по-адекватни и елегантни решения.
Ойл кеч тенк + филтър за него! Как ти се струва?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
neon написа:vaskog написа:neon написа:Какво общо има ЕГР-а с картерните газове? Освен това т'ва изпълнение е тип "таксиджия или шофьор на Икарус" с изваждането на маркуча навън. Има далеч по-адекватни и елегантни решения.
Ойл кеч тенк + филтър за него! Как ти се струва?
А ако дадеш превод и цена ще си супер!??!
Върни се в “Дизелови агрегати”