как да си изсуша наводнената кола?
-
- Автомобил:
- Двигател:
как да си изсуша наводнената кола?
Колата ми се наводни до основата на седалките, които "дръпнаха" вода и нагоре до облегалките. Има ли някой с опит в тази посока за да ми каже как най-добре да изсуша колата. Възможно ли е това да стане без да се маха всичко от пода и дали няма да мухляса и да мирише завинаги? Някой пробвал ли е по това време да суши с пусната в колата "духалка"?
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: как да си изсуша наводнената кола?
bozukoff написа:Колата ми се наводни до основата на седалките, които "дръпнаха" вода и нагоре до облегалките. Има ли някой с опит в тази посока за да ми каже как най-добре да изсуша колата. Възможно ли е това да стане без да се маха всичко от пода и дали няма да мухляса и да мирише завинаги? Някой пробвал ли е по това време да суши с пусната в колата "духалка"?
Аз бих свалил седалките и оставил колата на слънце с отворени врати

bozukoff написа:...
Първо отстрани теча после само на слънце със леко отворен прозорец /1 см/ .Зимата пусках духалката да изсуши пода от разтопения сняг,дори не стана толкова топло колкото парното защото беше около нулата ,но в комбинация със слънце и духалка ,духалката няма да работи защото термозащитата ще изключва.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Разглобяваш изпираш понеже 100% не се е наводнила със чиста вода. После всичко което си изпрал на слънце да изсъхне като хората и сглобяваш. Ако само я изсушиш може да понамирисва на тиня. Щом се е напълнила до седалките ще трябва да отделиш значително внимание на бушонното табло и инсталацията като цяло
Всичко трябва да се почисти и подсуши за да не се окислят буксите
Аз лично така бих направил:пълно разглобяване(мокет,обезшумители,седалки,бушонно табло и т.н.) почистване,изпиране,проверка на инсталацията и сглобяване 
И не е лошо да кажеш за кой модел пасат става въпрос че са 8 модела все пак.
В тази тема можеш да видиш и да уточниш модела> viewtopic.php?f=6&t=38785

И не е лошо да кажеш за кой модел пасат става въпрос че са 8 модела все пак.
В тази тема можеш да видиш и да уточниш модела> viewtopic.php?f=6&t=38785
Знам, че звучи малко несериозно, ама са ми казвали че става като засипеш обилно наводнения участък с ориз.
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
znainainai даде най-точният отговор 

- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ВидиМС написа:Знам, че звучи малко несериозно, ама са ми казвали че става като засипеш обилно наводнения участък с ориз.
е да ама колко ориз ще трябва

По темата:разглабане,пране,сушене и събиране,правил съм го два пъти

Колега ако имаш пистолет за горещ въздух пробваи с него. Аз така си изсуших колата