Въпрос за въздушен филтър- АЕК 1.6
-
selfman
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за въздушен филтър- АЕК 1.6
Здравейте.. та преди време сменях кутията на филтъра и не обърнах внимание на две малки маркучета за вакуума от който едното се връща пак към долната част на кутията а другото идва от двигателя,, въпроса ми е към хора с АЕК мотор,, ако може някои да прати снимка на въздушния за да видя кое къде влиза,, 10x предварително
Re: Въпрос за въздушен филтър- АЕК 1.6

По цветовете ще ги различиш
Иначе ГОРНОТО в ДВИГАТЕЛЯ, ДОЛНОТО в КУТИЯТА
-
selfman
- Автомобил:
- Двигател:
blinder виждам че нямаш газ на мотора,, интересува ме има ли въздушна клапа след дебитомера оригинално или я слагат допълнително като слагат газ?!? и ако имаш инфо по въпроса каква роля играе тя..
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
selfman написа:blinder виждам че нямаш газ на мотора,, интересува ме има ли въздушна клапа след дебитомера оригинално или я слагат допълнително като слагат газ?!? и ако имаш инфо по въпроса каква роля играе тя..
всъщност колегата има газ
vanko88 написа:всъщност колегата има газ
Всъщност снимката не е на моята кола
Колата от тази снимка и според мен има газ, защото точно това, след кутията на въздушния филтър е клапата за която колегата пита.
Моят двигател на колата е също АЕК и е направен по същия начин.Във въздушната клапа с "кихавицата" влиза и газта.
Оригинално/фабрично не се слага на колата/мотора.Ако се поразтърсиш малко ще видиш как е оригинално, на коли които не са газифицирани с обикновенна ГУ.
Пример :
Ето и пример с газ, както и тази по-горе :
-
selfman
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите хора, точно за клапата преди кихалката става дума,, идеята ми е да я махна и да видя дали ще има разлика в преминаването от бензин на газ без да се налага да форсирам колата... може би клапата не случайно е там и предполагам е с цел да не връща газ към кутията на въздушния?!?
-
selfman
- Автомобил:
- Двигател:
след като никои не се постара да ми отговори аз се постарах да хвана тая клапа с едно едножилно кабелче в отворено положение и резултата е налице, т.е колата прехвърля към газ много по лесно без да се налага да и вадя буталата,, ако някои тва го човърка може да направи същата процедура,, за последствия не отговарям.. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”