Golf 3 TDI - Проблем с "умна" дюза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Golf 3 TDI - Проблем с "умна" дюза

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 18 авг 2009 15:04

Тва дето го показваш е на 4 цилиндров - ти нали си 6 цилциндъра?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 19 авг 2009 19:47

Неска гледахме на колегата VWGT pokaзва същото като моито - 1 на мултижета.Разрових се из tdiclub.com и видях коментари че има няколко проблеми - механичен - лагава игла,проблем в навивките/тогава само смяна го оправя/ и проблем в жицата.Лошото е че не описано как се рабира и кое се оправя -явно проблема не е толкова "хроничен" какъвто слух се носи.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 19 авг 2009 21:25

ето и малко инфо по въпроса, какво е това G80:
The injector of the 3rd cylinder is equipped with a needle lift sender (G80) for registering
the point of commencement of injection.
The sender signals the actual opening time of the injector to the control unit. This
signal provides the control unit with feedback on whether the point of commencement
of fuel injection conforms to the map.

Function

Needle lift sender G80 is a solenoid and is supplied with a constant current by the control unit. This produces a magnetic field. A pressure pin inside the solenoid forms an extension to the end of the injector needle. The movement of the injector needle alters the magnetic field and causes distortion of the DC voltage applied to the solenoid.
The control unit calculates the actual point of commencement of fuel injection from the time difference between the needle lift pulse and the TDC signal supplied by the engine speed sender. At the same time, the system compares the actual point of commencement of injection with the setpoint stored in the control unit and corrects any deviations from the setpoint.

Substitute function

If the needle lift sender fails, an emergency running program is started. In this program,
the commencement of fuel injection is controlled according to fixed setpoints
as defined in a map. The injection quantity reduced in addition.

значи може да се кара и така, колата ползва предварително сетъпнати фиксирани стойности от някоя от картите, които обаче не са оптималните.

На много места препоръчват да се провери първо кабела и аз все още се надявам проблема да е в него. Мисля да го заголя и пробвам в другия край от към инжектора.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 20 авг 2009 8:19

Ето я и моита грешка:
1 Fault Found:
00542 - Needle lift Sensor (G80)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Вто 23 мар 2010 20:25

Колеги какви са признаците че дюзата е свършила :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Вто 23 мар 2010 21:10

Колега имам такава дюза на разумна цена тел. 0877932136

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 30 мар 2010 12:10

Такаа, след като се беше пооправила (майстора каза, че все пак проблемът ми е бил в кабелчето и не я смених предния път), сега моята дюза вече е тотално заминала и ще трябва да се сменя. Намерих няколко дюзи, но нито една не е точно за моя мотор. По спецификация на мен ми трябва 059 130 202 F. (AYM 2.5 TDI)
Тези, които ми ги предлагат са от по-стари мотори и съответно номерата са им същите, само бувките са различни (С, Е и тн). Въпросът ми е, може ли да сложа такава дюза на моя мотор ? Каква е разликата в тези букви (гледам, че за различните мотори буквите са различни, даже има разлика според скоростната кутия). Някъде четох, че Е било за евро 2, F е евро 3 двигатели а G е за ерво 4 ама дали е така, и какво следва от това ... ?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 11 апр 2010 19:56

ще си отговоря сам, за да не изпадне и друг в моето положение ... дюзите не са еднакви! Не знам дали са взаймозаменяеми, но със сигурност от вътре не са еднакви и няма гаранции, че ще работят еднакво.
По този повод се продава работеща 059 130 202 Е, подробности в ПРОДАВА.

radoslavovpz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radoslavovpz » Сря 18 апр 2012 15:15

Здравейте колеги знам че темата е стара но ще помоля ако някой се е сблъсквал с този проблем и влизане на колата в авариен режим да каже дали е индикирало грешката на таблото с премигване на лампата на аварийните свещи :?:

alex2701
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex2701 » Съб 28 дек 2013 1:04

radoslavovpz написа:Здравейте колеги знам че темата е стара но ще помоля ако някой се е сблъсквал с този проблем и влизане на колата в авариен режим да каже дали е индикирало грешката на таблото с премигване на лампата на аварийните свещи :?:

Да колега, точно тази спирала светва на таблото. Тези дни и аз търся тази дюза че колата нещо не иска да върви както трябва.

Потребителски аватар
gogul
Автомобил:
Двигател: 1989
Контакти:

Мнениеот gogul » Пет 14 авг 2015 21:24

На 2,5 ТДИ ,къде е тази дюза,къде е G 80?

Върни се в “Дизелови агрегати”