ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM маховик+съединител

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
shestaka
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми: Маховик+съединител за ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM

Мнениеот shestaka » Пон 22 мар 2010 3:56

Dorian написа:Ти нови маховици ли слагаш или втора употреба?
Ако слагаш нови и се развалят бих се усъмнил че майсторите нещо те завъртат и ти слагат 2-ра ръка или нещо не правят както трябва.
Моя оригиналния маховик също беше LUK,но го смених с комплект на Закс и вече 7-8 месеца нямам проблеми :bowdown

слагам комплект направо цял съединител със всичкото

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 22 мар 2010 16:24

Въпроса е дали майстора го слага на колата :roll: . Аз те съветвам да си смениш майстора, няма такъв филм да строши два маховика за 5000км. Ако пък е от неправилен монтаж, който не е нещо сложно, явно момчето не е негова работа да се занимава с коли.

shestaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shestaka » Вто 23 мар 2010 20:53

morfei1 написа:Въпроса е дали майстора го слага на колата :roll: . Аз те съветвам да си смениш майстора, няма такъв филм да строши два маховика за 5000км. Ако пък е от неправилен монтаж, който не е нещо сложно, явно момчето не е негова работа да се занимава с коли.

и аз така направих смених си майстора вчера изкарах съединитела и го върнах щото уговорката ни беше със майстора че и ако втория се развали ще ми върне парите и сега вече си чакам парите и незнам вече какъв да си сложа дайте някакъв съвет дали да не си взема един маховик от моргата демферен и да си сложа незнам какво да правя

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 24 мар 2010 15:02

Сложи си цял комплект но на Закс НОВ и ще забравиш за проблемите,а ако искаш да си сигурен че повече никога няма да имаш проблем с маховика взимай от моргата обикновен маховик от 1Z двигател 90к.с. или от голф3 150к.с.ABF и притискател и феродов за него нови :idea:

shestaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shestaka » Сря 24 мар 2010 17:50

Dorian написа:Сложи си цял комплект но на Закс НОВ и ще забравиш за проблемите,а ако искаш да си сигурен че повече никога няма да имаш проблем с маховика взимай от моргата обикновен маховик от 1Z двигател 90к.с. или от голф3 150к.с.ABF и притискател и феродов за него нови :idea:

този дето го изкарах беше на ЗАКС и чисто нов но издаржа само 10000 км, мен точно това ме интересува ако си взема обикновен маховик какви са +'овете и -'ите щото съм чел,че със обикновен маховик се чувало едно дразнещо тракане от скоростната кутия и затова се чудя дали да си сложа обикновен или не, пък като се замислям на другите коли със обикновен каховик дето са по старичките нищо не трака,момчета дайте съвети какво да правя че ще откача със този съединител какъв да си сложа

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 24 мар 2010 19:05

От къде ги купуваш тез части бе човек, някой те клати здраво или майстор или в магазина дето пазариш, или просто го претоварваш нечовешки този съединител :roll: ?

shestaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shestaka » Сря 24 мар 2010 20:50

morfei1 написа:От къде ги купуваш тез части бе човек, някой те клати здраво или майстор или в магазина дето пазариш, или просто го претоварваш нечовешки този съединител :roll: ?

частите ги купува майстора от Бургас и аз си мисля вече че са ментак пък за претоварване не си прав не съм от тези дето си юркат колите , преди тази имах даже още имам опел астра 7'ма година е в мен и до сега нищо не съм барал по двигатела ама този голф нещо не слуша

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 24 мар 2010 22:02

Значи, определено сменяш майстора и почваш да си пазариш частите, примерно от магазини като Аутоплюс или такива в които си сигурен какво плащаш и какво получаваш.

Не стига, че се наяждат с отстъпки, ми навсичко отгоре ти слагат и труд. А накрая са толкова нагли, че ти бутат и ментаци.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 24 мар 2010 22:26

shestaka написа:
morfei1 написа:От къде ги купуваш тез части бе човек, някой те клати здраво или майстор или в магазина дето пазариш, или просто го претоварваш нечовешки този съединител :roll: ?

частите ги купува майстора от Бургас и аз си мисля вече че са ментак пък за претоварване не си прав не съм от тези дето си юркат колите , преди тази имах даже още имам опел астра 7'ма година е в мен и до сега нищо не съм барал по двигатела ама този голф нещо не слуша

вчера ходих да сменят маслото на служебната зафира.докато чаках разглеждах новите коли.еееее може всички да ме оплюйте и псувате и квото искате но ще ви кажа че новата астра няяяяма база за сравнение с голф6.нито интериор нито екстериор нито нищооооо.просто са я изпипали отвсякъде.а 6-цата си е като 5-цата и четворката--нищо повече.щом аз дето съм заклет ваг-аджия купувайки си миналата година нова кола не взех голф..............няма кво да говорим--яд ме е че тая шибана астра е излязла тая година :xсори за спама ама колегата като спомена опел...и се сетих за вчера :roll:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 25 мар 2010 1:20

shestaka написа:вчера ходих да сменят маслото на служебната зафира.докато чаках разглеждах новите коли.еееее може всички да ме оплюйте и псувате и квото искате но ще ви кажа че новата астра няяяяма база за сравнение с голф6.нито интериор нито екстериор нито нищооооо.просто са я изпипали отвсякъде.а 6-цата си е като 5-цата и четворката--нищо повече.щом аз дето съм заклет ваг-аджия купувайки си миналата година нова кола не взех голф..............няма кво да говорим--яд ме е че тая шибана астра е излязла тая година :xсори за спама ама колегата като спомена опел...и се сетих за вчера :roll:

Само за това болднатото си прав :) Понеже е много яка астрата та се чудят във Опел как да я пробутват понеже продажбите били плачевни.....а Г6 пак е най-продаваната кола в класа си! Повечето хора не се подвеждат по заоблени ламарини и шарени табла и си купуват истинската кола :idea:

shestaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shestaka » Чет 25 мар 2010 2:31

morfei1 написа:Значи, определено сменяш майстора и почваш да си пазариш частите, примерно от магазини като Аутоплюс или такива в които си сигурен какво плащаш и какво получаваш.

Не стига, че се наяждат с отстъпки, ми навсичко отгоре ти слагат и труд. А накрая са толкова нагли, че ти бутат и ментаци.

смених го вече сега си чакам парите щото уговорката ни беше такава да видиме тези дни какво ще стане и какво ще слагам незнам изобщо

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 25 мар 2010 7:12

SACHO7803 написа:
shestaka написа:

вчера ходих да сменят маслото на служебната зафира.докато чаках разглеждах новите коли.еееее може всички да ме оплюйте и псувате и квото искате но ще ви кажа че новата астра няяяяма база за сравнение с голф6.нито интериор нито екстериор нито нищооооо.просто са я изпипали отвсякъде.а 6-цата си е като 5-цата и четворката--нищо повече.щом аз дето съм заклет ваг-аджия купувайки си миналата година нова кола не взех голф..............няма кво да говорим--яд ме е че тая шибана астра е излязла тая година :xсори за спама ама колегата като спомена опел...и се сетих за вчера :roll:

И пак е втора :)
И аз я виждах, хубава е ама ако имам парите пак бих взел един TSI на Golf с DSG.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 25 мар 2010 7:48

SACHO7803 написа:
shestaka написа:

Колега няма астри няма омеги,нали знае6 4е ако няма6е форд опел 6тяха да падат наи пропадналата марка.истината е само ваг,и няма място за сравнение сас опел ако 6те опел косми4ески кораб да изкара пак си е опел.успех :beer

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Чет 25 мар 2010 9:14

shestaka написа:
morfei1 написа:Въпроса е дали майстора го слага на колата :roll: . Аз те съветвам да си смениш майстора, няма такъв филм да строши два маховика за 5000км. Ако пък е от неправилен монтаж, който не е нещо сложно, явно момчето не е негова работа да се занимава с коли.

и аз така направих смених си майстора вчера изкарах съединитела и го върнах щото уговорката ни беше със майстора че и ако втория се развали ще ми върне парите и сега вече си чакам парите и незнам вече какъв да си сложа дайте някакъв съвет дали да не си взема един маховик от моргата демферен и да си сложа незнам какво да правя

Бездемферен съединител.

shestaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shestaka » Нед 28 мар 2010 17:29

здравейте момчета днес говорих със моя стария майстор дето ми смени съединителя.Последния съединител дето го изкарах му го върнах и ми каза че са го тествали във София и е бил здрав нито луфтове нито дебаланс всичко си е било 6 поне той така казва.Каза ми,че проблема може да е в коляновия вал и че може то да тресе така и аз вднага се досетих че моя оргиналния маховик също може да е здрав може и напразно да съм го сменял.Та въпросът ми е може ли от коляновия вал като паля колата да ми тресе така, че все едно ще ми се разпадне двигателя хем тресе хем КЪРКА и да влиза трудно на скорост тоест на първа.И аз в тоя случаи веднага гася колата и възможно ли е да се оправи това тоест коляновия вал ако в него е проблема защото ми каза да си сложа един обикновен маховик и в първата автокъща да я оставя тоест няма оправия поне аз така разбрах.Имали в софия място където тестват съединители или пак ме забаламосва? Моля ако някои знае нещо по въпроса да го сподели мерси предварително

Върни се в “Дизелови агрегати”