Passat B 5,5 среден разход с 5 и с 6 скорости???
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Passat B 5,5 среден разход с 5 и с 6 скорости???
Колега не бързай!Поразгледай малко в интернет!Има къде по хубави и евтини автомобили!Не казвам че този не е хубав,но мисля че парите са му много!Цените на колите паднаха страшно много!За тези пари трябва да е с кожа а не с гадния плюш,поне оригинално касетофонче,трилъчевия волан!Аз също си търся точно такъв автомобил и от доста време ги разглеждам!Порови се в интернет,отиди и запали,покарай няколко автомобила и ги сравни!
Пасата не изглежда зле.Ако е внос от Германия трябва да има сервизна книжка * всъшност заради километрите *.Можеш да попиташ дали продавача може да ти гарантира че това са реалните километри.Хубаво е с номера на рамата да провериш сервизите в Фолскваген и дали съвпадат с тези в сервиъната книжка * ако има такава *.В Германия се сменя редовно спирачна течност, така че можеш да потърсиш дали има стикери по колата които да оказват кога и дали е правено.Съшо и за стикери от други сервизи.Също с Ваг Ком може да се видят километрите запаметени в компютара.
Мен лично ме интересува как става така че същата кола в Гермаия на същите километри струва 6000 Евро според мобиле.де а в България вече е на 10000 лева. Нещо не мога да си го обясня.Единственото нещо което си обяснявам е че колите се вземат по много и се правят отстапки,но за кола 6000 евро отстъпката едва ли ще е 1000 евро и какво остава за продавача в България?
и НЕ вярвай на нищо написано в обявата от рода на * много запазена * и тем подобни ,просто в това трябва ти сам да се обедиш.
Успех с покупката
Мен лично ме интересува как става така че същата кола в Гермаия на същите километри струва 6000 Евро според мобиле.де а в България вече е на 10000 лева. Нещо не мога да си го обясня.Единственото нещо което си обяснявам е че колите се вземат по много и се правят отстапки,но за кола 6000 евро отстъпката едва ли ще е 1000 евро и какво остава за продавача в България?
и НЕ вярвай на нищо написано в обявата от рода на * много запазена * и тем подобни ,просто в това трябва ти сам да се обедиш.
Успех с покупката

-
- Автомобил:
- Двигател:
По повод ръждата.
Купето на Пасат 5(.5) е фабрично поцинковано и е с доста голяма гаранция от производителя срещу ръжда. Появата и означава или удар, който сериозно е нарушил цинковия слой, или замяна на оригинален детайл, пак поради някоя неприятна случка (доколкото си спомням ламарините, продавани като резервна част не са поцинковани и като такива са уязвими към корозията). Лично аз бих гледал с подозрение всеки 5-6-7-8-9-10... годишен Пасат, по който има ръжда.
Разходът на моя Пасат комби, AVF, 6 степенна механична кутия, е около 6 / 100 при извънградско без особено натискане. Достигал съм и 5.6-5.7, но при много внимателно каране без превишаване на границата от 100-110 км.ч. Работещият климатик коства още 0.3-0.5 / 100 в зависимост от времето. Колата е 4 моушън, гумите 205/55 R16. Двигателят е с моднат софтуер (чип-тунинг) от Брезел, но тази промяна не се отрази видимо на разхода. Промениха се само, към по-добро, разбира се, динамичните и характеристики и максималната скорост.
При 2000 об. мин. на 5-та предавка колата се движи с 80 км./ч, на 6-та със 100.
Моето мнение е, че ако колата се ползва рядко за извънградско каране, компромисът с липса на 6-та предавка е напълно допустим. Освен това, консумацията на гориво съвсем не е единственият разход по автомобил от класата на Пасат 5 ТДИ.
Разходът на моя Пасат комби, AVF, 6 степенна механична кутия, е около 6 / 100 при извънградско без особено натискане. Достигал съм и 5.6-5.7, но при много внимателно каране без превишаване на границата от 100-110 км.ч. Работещият климатик коства още 0.3-0.5 / 100 в зависимост от времето. Колата е 4 моушън, гумите 205/55 R16. Двигателят е с моднат софтуер (чип-тунинг) от Брезел, но тази промяна не се отрази видимо на разхода. Промениха се само, към по-добро, разбира се, динамичните и характеристики и максималната скорост.
При 2000 об. мин. на 5-та предавка колата се движи с 80 км./ч, на 6-та със 100.
Моето мнение е, че ако колата се ползва рядко за извънградско каране, компромисът с липса на 6-та предавка е напълно допустим. Освен това, консумацията на гориво съвсем не е единственият разход по автомобил от класата на Пасат 5 ТДИ.
На мен ми дава разход 8-8.5 градско и 5-5.5 извънградско....имайте предвид, че съм доста спокоен шофьор и не карам с повече от 20км над ограниченията.
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Ако може само и да препоръчате някой добър сервиз с ВАГ или добър майстор който да даде компетентно мнени за двигател и ходова част, щот аз до сега не такъв не съм попадал.
А пасата за който писах съм го гледал лично .
А пасата за който писах съм го гледал лично .
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
bobar написа:Ако може само и да препоръчате някой добър сервиз с ВАГ или добър майстор който да даде компетентно мнени за двигател и ходова част, щот аз до сега не такъв не съм попадал.
Ами колега, в профила не си написал откъде си. Как искаш да ти препоръчаме майстор? Ако си от София, това е човека:
viewtopic.php?f=13&t=7096
- bobar
- Двигател:
Мерси Мерси от Софето съм даже и Герман ми е близо.Като чета коментарите за тези майстори, направо не мога да повярвам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobar написа:Прав си, бих я завел на сервиз само да посъбера още малко пари че за колата имам ама после: прехвърляне, регистрация+ номера, каско, гржданска, преглед ,агренаж с ролки, масло ... абе кам 1500-2000 или греша???
DarkOneBg относно ръждата, има една автокъща точно срещу езерото на суходол.Та там има един красавец 1,9 тди 4motion климатроник и джанти17" с трилъчовия волан за 11900 и е по-ръждив от този който карам в момента (1989 на ключа пише made in WEST Germany)![]()
![]()
Колега , провери пак , те да не го държат в езерото ?!
Има и такива екземпляри - то ако са имали удар преди това е нормално сега да избива ръжда. То и аз установих че моя е имал лек удар , ама е оправен много качествено , поне като текеий ... --.-- !
- bobar
- Двигател:
Преден капак - ръжда
Тавана точно кадето свършва предното стъкло - ръжда
На тавана пръчките никел и РЪЖДА!!!
И това за 5 мин оглед.
Не знам къде са го държали ужким е италианче.
Тавана точно кадето свършва предното стъкло - ръжда
На тавана пръчките никел и РЪЖДА!!!
И това за 5 мин оглед.
Не знам къде са го държали ужким е италианче.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ръждата по капака е обезпокоителна, най-вероятно колата не е излязла от завода с този капак, т.е. той е сменян, което на 99% означава удар. Ръждата по тавана до стъклото също най-вероятно е вследствие на не особено умел демонтаж/монтаж на стъклото, което пак означава удар. Проверете годината на производство на стъклото и я сравнете с годината на производство на колата.
По лайсните на тавана ръждата е обичайно явление.
По лайсните на тавана ръждата е обичайно явление.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Точно тези ръжди говорят че колата е карана доста по магистрали и от хвърчащите камъчета е обелена боята и е въпрос на не много време да ръждяса.Не знам как стигнахте до извода че колата е удряна.Аз по скоро бих си помислил че колата не е напудрена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
незнам за разхода но поголям от 6.0-100км няма дае а 6та скорост сие друго.Щосеотнася за следпокупка 1500-2000 цялостно обслужване може и данестигнат
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
каран е по черни пътища виждал съм много такива коли все внос от италия в повечето случай окачването също е доста зле
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти, карам Голф комби с AJM(116 HP). На дълго гори малко по-малко от 5/100 при каране на 6-та в диапазона 90-120. Градското е относително, при заграване на празен ход сутрин докато разчистя и карайки из най-големите задръствания е стигало и до 12/100. Сега гори 8-9/100 шопско. За вървене върви, когато ти трябва да изпревариш не трябва много да се засилваш. Аз карам спокойно, или поне се старая. Най-много съм вдигал 170 км/ч на пистата на Ботевград. Сега с летните гуми ще отлепи и над 200 ама въобще няма да пробвам. Та 131 коня е малко по-силен мотор, търси със 6 скорости. Не даваш малко пари все пак. Аз като купувах при джамбазите всичко беше "ново" и "прекрасно". Лъжат на поразия. Видях пушещи двигатели, удряни коли, криви мостове и т.н. Видях Golf на 90000 км на който волана беше все едно си го удрял с теслата. Пробвах десетина коли и накрая попаднах на читав екземпляр и купих. Задължително закарай колата в някой читав сервиз да погледнат за сходимост. В Маргела например процедурата струва 20-25 лв и става за 10-ина минути.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:Точно тези ръжди говорят че колата е карана доста по магистрали и от хвърчащите камъчета е обелена боята и е въпрос на не много време да ръждяса.Не знам как стигнахте до извода че колата е удряна.Аз по скоро бих си помислил че колата не е напудрена.
Аз също имам следи от камъчета по капака, все пак е втора употреба. Ако почне да има много ръжда ще го пръсне някой за 150-200 лв. Не е чак толкова болка за умиране.
Върни се в “Дизелови агрегати”