Аз мислех да отрежа крушката за масло и това е.Лошото е че има зоомер и ми надува главата
проблем с табло на пасат б3
- player123
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с табло на пасат б3
Здравейте колеги , имам пасат б3 1.8 ми 89 година беше с табло с часовник и реших да си сложа с оборотомер слагам го и всичко 6 си работи само че мине ли 3000 оборта колата и се включва лампата за маслото ... 1) имам масло 2)замерени са при двата датчика налягането е нормално 3)сменени са датчиците .. къде може да е проблема? 
Аз мислех да отрежа крушката за масло и това е.Лошото е че има зоомер и ми надува главата
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: проблем с табло на пасат б3
Щом налягането е в нормите, датчиците са сменени с нови и работещи значи проблема е в самото табло. Стабилизатора на напрежението или некоя друга гад са бахтисани. Потърси из форума все пак за зумер за налягане на маслото - убудун съм на 99% че имаше доста писано по въпроса.
П.С Тук не се гледа с добро око на повдигането на техническа теми. Това не е раздел ПРОДАВА и не всеки може да ти напише отговор на въпроса. Като влезнат хората които знаят нещо ще видят темата и ще напишат. По - добре така отколкото да се вкарват хората с проблеми в излишни разходи
П.С Тук не се гледа с добро око на повдигането на техническа теми. Това не е раздел ПРОДАВА и не всеки може да ти напише отговор на въпроса. Като влезнат хората които знаят нещо ще видят темата и ще напишат. По - добре така отколкото да се вкарват хората с проблеми в излишни разходи
- player123
- Автомобил:
- Двигател:
а добре това го прави второ табло .. проблема е някъде в мен освен да отрежа лампата друг начин не виждам
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
А белият датчик здрав ли е? Да не е в него проблема?
Може обаче да е и във таблото. Какво е масленото налягане? При 2000rpm трябва да е не по малко от 2bar
По принцип електрониката на VW е оразмерена за 10г безаварийна експолатация и колкото изкара отгоре.
Може обаче да е и във таблото. Какво е масленото налягане? При 2000rpm трябва да е не по малко от 2bar
По принцип електрониката на VW е оразмерена за 10г безаварийна експолатация и колкото изкара отгоре.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
search.php?keywords=%22%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%B7%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE%22&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Поразчетох се из търсачката
Най - вероятни причини
- При загрял двигател маслото оредява и писка зумера
- Кофти връзки на клемите на самите датчици, най - вече на масления филтър
- Стабилизатор на напрежението в таблото
Поразчетох се из търсачката
Най - вероятни причини
- При загрял двигател маслото оредява и писка зумера
- Кофти връзки на клемите на самите датчици, най - вече на масления филтър
- Стабилизатор на напрежението в таблото
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Здравейте колеги.Извинявам се първо на колегата че му се намисам в темата,но мисля че проблема няма да е от таблото.Преди това таблото беше на моята кола и нито един път не ми е направило проблем.Карал съм го и на 6000оборота и нищо не е свирело и т.н.Така че немисля че ще е стабилизатора на напрежението. 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе Камене нали ти казах че не ти е таблото проблема .... проблема е че някой тиквеник ти е рязал по инсталацията. Таблото работи и проблема не е в него.
Да поясня не са датчици на налягане пробвах няколко броя работещи. Мерил съм и с механичен манометър налягането ниско и високо и помпата го държи в норми.
znainainai
Ок при 2000 оборота но къде мериш? Високо , ниско налягане , студен загрял автомобил ... Предполагам високо налягане долу на маслената конзола понеже на загряла кола горе на главата 2 бара трудно
Да поясня не са датчици на налягане пробвах няколко броя работещи. Мерил съм и с механичен манометър налягането ниско и високо и помпата го държи в норми.
znainainai
А белият датчик здрав ли е? Да не е в него проблема?
Ок при 2000 оборота но къде мериш? Високо , ниско налягане , студен загрял автомобил ... Предполагам високо налягане долу на маслената конзола понеже на загряла кола горе на главата 2 бара трудно
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Stenly написа:Абе Камене нали ти казах че не ти е таблото проблема .... проблема е че някой тиквеник ти е рязал по инсталацията. ...
За да елиминирате проблема направете следните връзки:
От датчика за високо налягане на маслото директен кабел до таблото със уредите. Там се закачете на жълт кабел (отрежете го за да не се меси със инсталацията на колата после може да се възстанови ако не е от него)
От датчика за ниско налягане на маслото директен кабел до червен със бяла лента ( и процедирайте както при жълтия )
Този е най-сигурният начин да се елиминира проблем в инсталацията
Ако си със бели кабели до таблото със уредите на 8-ми пин на таблото със уредите е високото налягане а на 9-ти ниското на бущонното табло са на букса U1 на 3-ти пин високо налягане а на 5-ти пин ниско налягане

За меренето се мери високото налягане на работна температура на маслото 90-100*