Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 23 мар 2010 22:33

kakyra написа:Това не го знаех, мислих си че това ГО се прави само да се вземат пари. А какви щети понася това ГО?

до 1 000 000 неимуществени щети

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Вто 23 мар 2010 22:37

Така де, тоест само ако блъснеш някой?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 23 мар 2010 22:51

kakyra написа:Така де, тоест само ако блъснеш някой?

ти от тия пари нищо не взимаш, освен ако не блъснеш баща си или друг роднина; което е доста лоша идея, но в момент на криза..

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Вто 23 мар 2010 22:59

Ей ся ще кажа на брат ми и майка ми да излезнат на разходка :twisted: Сега вече разбрах за какво плащам 130лв на година :012:

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 23 мар 2010 23:00

Не, тя жената се оказала разбрана признала си че тя е виновна... и само акт му написали...

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 23 мар 2010 23:01

Калоян Кирилов написа:Не, тя жената се оказала разбрана признала си че тя е виновна... и само акт му написали...

бахти, тия почнаха да пишат актове за здравей-добър ден

Потребителски аватар
kakyra

Мнениеот kakyra » Вто 23 мар 2010 23:05

а това, че пешеходците са като свободни електрони по улиците е друг въпрос. Въпроса е, че при положение, че шофьора няма вина, от къв зор му правят акт?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 24 мар 2010 7:45

kakyra написа:а това, че пешеходците са като свободни електрони по улиците е друг въпрос. Въпроса е, че при положение, че шофьора няма вина, от къв зор му правят акт?

НЯМА ПОЛОЖЕНИЕ ПРИ КОЕТО ВОДАЧА НА МПСто ДА Е НЕВИНЕН !!!! :deal :deal :deal

И аз не бях виновен,ама май ще изляза виновен...

Чакам още решението. :banghead:

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Сря 24 мар 2010 9:57

Абе хора ,вчера на цариградско, близо до орлов мост мисля, че ме снимаха.Ограничението е 80, а аз май карах с 100.Какво може да ми е наказанието.Пари и точки ли?Въобще никога съм нямал , актове , наказания и някакви други глоби :)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 24 мар 2010 9:59

Vask0 написа:Абе хора ,вчера на цариградско, близо до орлов мост мисля, че ме снимаха.Ограничението е 80, а аз май карах с 100.Какво може да ми е наказанието.Пари и точки ли?Въобще никога съм нямал , актове , наказания и някакви други глоби :)

20лв и някви точки 4-5 май

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Сря 24 мар 2010 10:53

vw_golf_4_tdi написа:
Vask0 написа:Абе хора ,вчера на цариградско, близо до орлов мост мисля, че ме снимаха.Ограничението е 80, а аз май карах с 100.Какво може да ми е наказанието.Пари и точки ли?Въобще никога съм нямал , актове , наказания и някакви други глоби :)

20лв и някви точки 4-5 май

е дано да си прав, ако е толкова супер :)то нали не мога да кажа и с колко съм карал точно де.може и с по-малко да е било, може с малко повече, не се загледах.тя светкавицата така светна...ебати светквицата има тая камера.да знаете колеги карайте бавно там.явно е някаква нова.и от форума на бмв доста хора се оплакаха от нея :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 24 мар 2010 13:56

Къде е тая камера, досега на цариградско имаше само една, при окръжна болница. На светофара на орлов мост има камери, ама те нямат радар

Последна промяна от Varbona на Сря 24 мар 2010 14:16, променено общо 1 път.
Причина: За камерите пише в съответната тема. Тази е за друго!

Ecar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ecar » Чет 25 мар 2010 18:50

Здравейте.
Ще изложа моя случай.
Имам ОСЕМ АКТА (цифром 8:) в следната класификация:
- един за превишена скорост , отпреди 2г и 4м. - той е първия от серията.
Нарушението е направено до село Кучариново, до гр. Рила.На въпроса ми към полицая къде да го оправя този акт, той ми отговаря: ами от където ви е книжката, примерно.гр.А(тук трябва да уточня, че ЛК ми е от примерно гр.С, Разстоянието А-С=400км)Аз казвам :Добре.Няма проблеми и Чао.
Отивам в гр.А, там казват дословно :Изчезвайте, трябва да е по ЛК.... и аз съм до там."Повече за вас нищо" си казвам :(
- един за говорене по телефон, в София
- един за неправилно паркиране, в София
- пет акта за изтекъл акт, навсякъде по Татковината.

Ще попитам уважаемите съфорумци, какво смятат за следната бъдеща случка:

Отивам учуден в КАТ :)
Казвам :Съжалявам много, но не съм получил нито едно наказателно постановление от вас на иначе непроменения от три години мои адрес, което следва да ми изпратите по чл.58 от ЗАНН.В следствие на това за някакъв отрязък от време, бях принуден да се движа с непълен комплект документи и съответно бях санкциониран отново от ваши служители.Чаках, чаках и така.
Кво прайм?...:)

Ще се радвам да науча дали някой се е позовавал на ЗАНН и на това, че КАТ са некоректни спрямо него.
Дали могат да паднат, дали ще ги изпратят след като ги поискам така, дали, дали...:)
Какво мислите?

Поздрави

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 26 мар 2010 0:33

Да аз се позовавам на ЗАНН в момента, обаче пред съда за неспазени срокове и други хубавини дето сториха от КАТ. След 1 месец ми е насрочено делото в съда. На гишето едва ли ще ти обърнат внимание много. При мен беше така и накрая им теглих една. Даже се опитаха да ме изкарат, че аз съм бил виновен за закъснението, понеже не съм пуснал жалбата в София ами тук. А в наказателните постановления изрично пише, че жалбите се пускат където е издадено наказателното. :screwy И последва една разправия... А те тия моите документи 2 месеца пътуват от Сандански до София. Тия направо са бавноразвиващи се малоумници и на гишето едва ли ще се разберете, освен ако не говориш развален японски. :censored: По-добре се направи на луд и виж ако може да не платиш тоя за скорост поне, че е изтекъл срок от 2 години. Иначе ония там не си знаят името, камоли пък ЗАНН и такива неща ... :lol: Претенциите за събиране на глоби са им много голями и самочувствието също. Та може и да си платиш всичко като поп ако отидеш, освен нервите дето ще береш да говориш с телевизора на гишето. :cop mhihi :lol:

Ecar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ecar » Пет 26 мар 2010 17:12

Здрвейте
И аз така си го представях.Честно казано ,не искам да се скътавам откъм пари и с това нямам проблеми, но много ми причерня при отношението отпреди две години и после при всеки акт за акт се дразнех максимално.По принцип не съм шофьор дето нарушава правилата повече от нормалата за БГ/София, макар че ако някои погледне статистиката ще излезе че съм най-тъпия шофьор :banghead: .
Ще се ходи вече до КАТ, това е ясно, след като заговориха че всичко ще отива в НАП.
Ама това не променя факта, че самите КАТ се скътават и не поемат никаква отговорност за това скътаване.

Позрави.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”