Над 150 коня = данък лукс?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Re: Над 150 коня = данък лукс?

Мнениеот Pavcho2 » Сря 24 мар 2010 1:46

Пак ви казвам, че много се печете на медийна основа - няма нищо сигурно докато медийте го съобщават.
Кой прав в темата кой не - все тая накрая.
Само дето подкрепящите идеята искам да ги питам - Според вас в тая държава няма абсурди докато не ви настъпят по опашлите ли или това отново е изкривено "БГ мислене"?
Не ми се бийте в гърдите и не ми казвайте, че са ви опечени работите докато работите в частния сектор - долу горе сте закрепили покрай кризата за известно време, мен ми е известно, че и е възможно да са ви опечени в държавния за макс. 1 мандат на текущото правителство. (не ми влиза в работата просто горе долу знам как седят нещата )
Тва е - докато нещата не са черно на бяло - кучетата си лаят - 6 литровите 300 коньови резачки на разни шуро-баджанаци ще си вървят без катализатори и винетки и ще плащат данъци за 1.1 ако щете.
:respect колеги нищо лично пак отиваме към - качеството на услугите които получаваме.
Платен пътен данък - всичко е усеяно с дупки - мен ме боли аз карам 2 пъти седмично личните ми коли да му мислят каращите - да ама не! плащам си го - тази година може и да не си го платя не съм доволен от услугата - няма и къде да се оплача никой и не ме е питал какво желая да включва.
Платен данък смет - целия град тъне в боклуци - да не говориме за моментите в които слизам с пликчето и ако си го оставя пред вратата пак ще е все едно в кофата. (Това отмина ама не е късно пак да стане - данък смет се плаща от доста преди проблемите така че не са били финансови).
Платен данък сгради - от чий х*й го плащаме като са готови в момента в който видят да ни се рони мазилката да ни треснат глоба, че не сме санирали блока ? Или какво - плащаме на някой да ми наблюдава ронещата се мазилка - WTF?
Синя зона - от къв к*р някой ще ме кара да си платя паркинга пред блока при положение, че като не е изчистен снега ще плащам глоба за това, че е моя собственост и не съм го изчистил (на нея има колчета за които никой не ме е питал дали искам да ми се поставят) а когато се паркирам там ще ме вдигнат и изведнъж излиза, че е общинска - КАК СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ ? - вдигнаха ми колата пред нас в 8:05 без предупреждение накрая за да я изкарам от наказателния паркинг си платих глобата!
Това за вас не е абсурд или вие си плащате и синята зона на драго сърце щото видиш ли европееца го прави ? Или може би си плащате всичко на драго сърце и не се замисляте - ваша работа.
Съгласен съм да си я платя - обаче искам да видя резултат от цялата история - докато го плащам резултат не виждам !
Нямам 200 коня кола нямам И/ИЛИ 5 литров двигател обаче ако ги имах щеше да ми дреме и щях да си платя щото е ясно, че парите са ми в джоба!
Докато това стане - не ми обяснявайте, че след като влагам 80% от доходите ми са вложени в колата/ите ми щото може и да не е така.
И това правителство ще удари дребния бизнес и пак бедните ще го д**т а богатите ще го подават и заблудени личности ще ръкопляскат докато накрая не им накриват шапките.
Пак казвам мойте уважения ! Но за мен за сега нещата са си - медийна измама.

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Сря 24 мар 2010 10:23

Достатъчно ми е данък лукс на 150 магарета кое живо кое умряло, данъка да ми е 145лв. Сега ходих и чесно казано съм в траор. Коко искат да го направят на тези АМОРТИЗИРАНИ автомобили, да кажем 250лв. ли? И тоя данък за кво, за дупките, за корумпираните куки, или пък за "високия ни стандарт на живот". Значи винетки, данъци и какви ли не такси и пак си карам за банско и онази яма където е точно преди юндола си седи от година- две. Ей в каква лачена държавица си живеем- луксозен, приятен, спокоен. :screwy

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 24 мар 2010 12:03

group® написа:И все пак по темата:
По новините съобщиха, че отпада тази идея!
Аман :banghead: :drinking:

От преди 3 страници :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Сря 24 мар 2010 12:08

Rijo
Не знам колко си чел, но Макроикономиката е "малко" по-сложна от няколко заучение фрази...Ще ти кажа много лесно, защо сме на този хал.
Защото не е достатъчно да се знае „това-онова”. Дори не ти е ясно, към какво си дал линк във Википедията. Това към, което си дал линк е „basics of macroeconomics”. Тези правила и закономерности важат за Разработен пазар и работеща Икономика. В България това въобще не е така ;) За да тръгне икономиката в Бг трябва да има производство и потребление на стоки и услуги. Трябва да има хора/фирми плащащи данъци и развиващи бизнес. В същото време частният бизнес е пред агония, а правителството вместо да го стимулира по всякакъв начин, гледа как да го ограби колко може повече, под предлога колко лош бил Станишев и сие.
Иначе си прав...не е лесно, защото трябва да спрем да се оплакваме и да поработим. А е по-лесно да пристискаме още овчия народ и да ревем по предишното правителство.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 24 мар 2010 12:17

smg, напълно ми е ясно към какво съм дал линк. Виж си мнението. Ти използваш думи като единствен и просто правило :). А нещата никак не са прости. Не само заради управляващите, но и заради хората. Вината е във всеки един от нас.

Частично съм съгласен с теб, но не му е тук мястото за полемики. Някой друг път на :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”