според мен няма проблем да се направи на всяка гума ,Zerga3GT написа:Стана ми интересно и искам да питам. Тази гимнастика може ли на всяка гума да се прави или си има спецялни, не е ли опасно да караш все пак борда на гумата застава на 45 градуса примерно а не е на 90 както е нормално.

Как да монтирам гума 195/45/16 на джанта 9ж?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да монтирам гума 195/45/16 на джанта 9ж?
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Според мен ако се прекали както е и името на темата 195 на джанта 9j ще стане като на снимката. Аз мисля да сложа 185 на 7.5 или 7 и ми се струва че ще е в нормите четох из нета че не е по опасно от нормана гума стига да не се дрифтира или кара прекалено агресивно.
Стречинг е измислено в Германия и Белгия защото имат закон граифера на гумата да не излиза от калника и това е единствения начин да си широк и законен там. И пак от лични съмнения ми се струва че ако борда е по малък примерно 45 , 40 , 35 ще е по издръжлив от по големите от 50,60 нагоре. Общо взето да не се прекалява и да не се слагат стари и изгорели от слънцето гуми щото
да не е и по лошо.
Стречинг е измислено в Германия и Белгия защото имат закон граифера на гумата да не излиза от калника и това е единствения начин да си широк и законен там. И пак от лични съмнения ми се струва че ако борда е по малък примерно 45 , 40 , 35 ще е по издръжлив от по големите от 50,60 нагоре. Общо взето да не се прекалява и да не се слагат стари и изгорели от слънцето гуми щото

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз бях преди отпред с 185 55 15 на 7j джанта и си седи съвесм нормално, тези снимки които бях кчачил с гумата 165 са на BMW било много много ниско и единствения вариянт да не закача бил този, май и калниците са му били раздути, обаче ефекта е невероятен, ще се побъркам
- dj_hio
- Автомобил: VW GOLF MK5 GTI
- Двигател: CDL
Zerga3GT написа:Стана ми интересно и искам да питам. Тази гимнастика може ли на всяка гума да се прави или си има спецялни, не е ли опасно да караш все пак борда на гумата застава на 45 градуса примерно а не е на 90 както е нормално.
да снимката обяснява много неща

- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:колега аз бях преди отпред с 185 55 15 на 7j джанта и си седи съвесм нормално
Хората са го написали кое е нормално.