Температура на водата на Transporter T3
- zlatnia7408
- Автомобил: vw 7
- Двигател: TDI 2014
Температура на водата на Transporter T3
Здравейте колеги, искам да попитам защо стрелката на водата преминава червения диод и остава в средата между нея и крайната позиция.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: температура т3
zlatnia7408 написа:? защо стрелката на водата преминава червената лампа и остава в средата между нея и крайната позиция.
Колега с кой мотор си ? Винаги ли си е стояла там стрелката или само напоследък ?
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Здравейте! С молба за извинение за вклиняването в темата, но къде е нормално да стои тази стрелка? Мотора е CS 1985 година. При мен се лепва на границата на секторчето от ляво на циферблата. Сега търся подходящ термометър да замеря и ако пощръклея през лятото ще го разграфя този уред.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
levonik написа:Здравейте! С молба за извинение за вклиняването в темата, но къде е нормално да стои тази стрелка? Мотора е CS 1985 година. При мен се лепва на границата на секторчето от ляво на циферблата. Сега търся подходящ термометър да замеря и ако пощръклея през лятото ще го разграфя този уред.
На синия бус стрелката ми е няколко мм преди диода.Но това положение го постигнахме с добавяне на резистор след датчика за температурата, защото съпротивлението на оригиналния датчик и този на GTI е различно.В ауто-датата видяхме каква е разликата и "натъкмихме" съпротивлението да показва правилно.На червения бус стрелката е 2 мм след диода, ама това ги го обяснявам с неправилна стойност на датчика в двигателя.
- levonik
Значи около диода?
Термометъра ще ми реши проблема. Благодаря!

- zlatnia7408
levonik написа:Значи около диода?Термометъра ще ми реши проблема. Благодаря!
Предния ми бус беше с CS мотор и стрелката стоеше вляво на диода, като го застъпваше леко и смея да кажа че това е правилната му позиция.Поне през времето на 10-те години, които го карах стоеше там.
Със сегашния бус обаче не е така.Сменях температурните датчиците на мотора но не мога да постигна положителен резултат.Някои казват че стрелката на темп. и датчика са едно цяло, но аз не го разбирам.Ще ми трябва ел. майстор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно преди светодиода и леко да го застъпва.От там нагоре ...проблем.
- zlatnia7408
gorgi написа:Точно преди светодиода и леко да го застъпва.От там нагоре ...проблем.
Какъв ????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как какъв, опитва се да ври и изхвърля охладителната течност.
На моя,бус стрелката е посредата м/у диода и най- долното делене,не минава средата дори и при големи баири.Мисля ,че това е златната среда като температура.
- levonik
И аз на това се надявам, но при първа възможност ще проверя с тансовия термометър.
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
На моя стрелката стои в края на лявото, бяло поле, излиза от там само ако буса види много зор. Нормално ли е това?
Буса е 1.6D.
Буса е 1.6D.
- zlatnia7408
bejanski написа:за мен е нормално,но да кажат и другите колеги.
Хора, полудях бре!
Стрелката минава червения диод, стига средата при леко изкачване а после лампата започва да мига.Спирам, скачам като луд, отварам капака и ......НИЩО!Няма изхвърлена вода, няма надути маркучи, преливника в норма - ужас.Тръгвам, стрелката пак там лампата не мига - вода не доливам, не знам какво да мисля.
Re: Температура на водата на Transporter T3
Може би имаш проблем с водната помпа.Отвори казанчето и запали, ако няма движение на водата, вероятно е от помпата.