Проблем за спирачки на Венто.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Проблем за спирачки на Венто.
Имам следния проблем с Венто 1.8 90к.с.При натискане на педала на спирачките или по точно при отпускане отзад се получава леко свирене като квичене.Казаха ми че пружините са за смяна .Вие какво ще кажете по въпроса.
Последна промяна от plamenpet81 на Чет 25 мар 2010 19:00, променено общо 1 път.
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Здравейте колеги.
Често срещано при барабани отзад..
явно някъд се получава "триене"..
по лостовете или пружините..,
но досега никакви технически проблеми няма..
..моя голф имам в предвид..
явно някъд се получава "триене"..
по лостовете или пружините..,
но досега никакви технически проблеми няма..
..моя голф имам в предвид..
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Здравейте колеги.
Оправи си заглавието, че ще ти затворят темата.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Re: Проблем за спирачки на Венто.
Благодаря колеги.
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Re: Проблем за спирачки на Венто.
Колега това свирене се получава от накладките или по точно в опорните им точки, не е проблем да си караш така но е досаден този звук.
Оправя се много лесно - сваляш барабана и гледаш къде точно ти опират накладките (нямам в предвид феродото). Накладките са захванати в средата на една ос със пружина, а в горната и долната си част опират директно върху метала, като махнеш барабана ще ги видиш, то си личи къде са търкали. Смазваш леко тези точки с грес и скърцането изчезва, само внимаваи да не си намажеш феродото, че после все едно го няма. И сложи някаква грес която да издържа на по-вискои температури, че там нещата доста се затоплят особенно ако живееш в Търново или Смноян.
Успех
Оправя се много лесно - сваляш барабана и гледаш къде точно ти опират накладките (нямам в предвид феродото). Накладките са захванати в средата на една ос със пружина, а в горната и долната си част опират директно върху метала, като махнеш барабана ще ги видиш, то си личи къде са търкали. Смазваш леко тези точки с грес и скърцането изчезва, само внимаваи да не си намажеш феродото, че после все едно го няма. И сложи някаква грес която да издържа на по-вискои температури, че там нещата доста се затоплят особенно ако живееш в Търново или Смноян.
Успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”