Здравейте,имам пасат б5.5 1.9 тди 4х4,131к.с. 6 степенна скоростна кутия.Всичко беше ок ,докато от няколко дена започна да ми пражи проблем със паленето.(при самото палене ,глухне и се дави оборотите са доста под 0.900,и като задаржа малко повече време на стартер запалва).По време на ход няма никакви изменения нито мощноста му е паднала,нито прекасва...Карах го на диагностика в оторизиран сервиз и там ми казаха че проблема ми не е механичен,и че компресията е ок.Споменаха 4е проблема мойе да е от леглата на помпа дюзите,а дайе един от маисторите се обади че глажите правили дефект на около 300 000км. и трябва да я сменя и щяло де се оправи паленето ,което според мен няма никакъв смисъл..
Моля за помощ , някой ако се е зблусквал със подобен проблем да ме опъти каде мога да си го разреша.....Благодаря предваритрлно.....

имам проблем със паленето на пасат б5.5
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: имам проблем със паленето на пасат б5.5
сутрин при запалване пуши ли и дали прекъсва?
Колега при този мотор проблем с паленето се получава при слаб акумулатор.При диагностика не дава грешка,но в доста от случаите се оказва точно това.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Raino написа:Колега при този мотор проблем с паленето се получава при слаб акумулатор.При диагностика не дава грешка,но в доста от случаите се оказва точно това.
тццццц не така с 4ух какво си говорят хората:1-2 такива слу4ая не са фактор за такава диагноза,а и при слаб акумулатор за секунда две мотора си из4иства работата

Върни се в “Дизелови агрегати”