Един написа:Nokian са добри за зимни, за летни не съм чувал върхови отзиви.
днес обух колата отпред с nokian i3. два броя за 164 лв. тези дни ще споделя и малко впечатления.
Един написа:Nokian са добри за зимни, за летни не съм чувал върхови отзиви.
BastunSelski написа:Може ли някой като ходи до Дианата да постне цени за 175/70/13 летни.
Re5Pec7 написа:Предложете 175/70/13
tisho_psg написа:BastunSelski написа:Може ли някой като ходи до Дианата да постне цени за 175/70/13 летни.
дианата дава цени и по телефона
http://www.diana-ltd.com/Contacts.html
Един написа:tisho_psg написа:BastunSelski написа:Може ли някой като ходи до Дианата да постне цени за 175/70/13 летни.
В тоя бранш (както и при хотелиерите) по телефона ще чуеш значително по-висока цена. Тъй че най-добре на място се прави сделка.
tisho_psg написа:Един написа:tisho_psg написа:BastunSelski написа:Може ли някой като ходи до Дианата да постне цени за 175/70/13 летни.
В тоя бранш (както и при хотелиерите) по телефона ще чуеш значително по-висока цена. Тъй че най-добре на място се прави сделка.
Ако си господин никои и нямаш приятел които ползва отстъпка,вярвай ми-за две гумета или 4-ри и на място ще ти обяват цена,каквато и по телефона.Особено Диана.
Един написа:tisho_psg написа:Един написа:tisho_psg написа:BastunSelski написа:Може ли някой като ходи до Дианата да постне цени за 175/70/13 летни.
Ако си господин никои и нямаш приятел които ползва отстъпка,вярвай ми-за две гумета или 4-ри и на място ще ти обяват цена,каквато и по телефона.Особено Диана.
По-добре ти да ми вярваш - без да познаваш когото и да било ще получиш по-ниска цена като отидеш на място (и съответно не кажеш веднага "ОК"). Винаги се оферират по-високи цени и се стига до пазарлък, ако клиентът се колебае. Не помня съвсем точно стойностите, но миналата година имах пресен пример - предлагам ми цена от около 84лв/гума. Отивам на другия ден да проверя пак - продавачът явно не беше запомнил какво ми е казвал и ми каза 97. След 1-2 дни отидох съмнявайки се, че не съм чул добре първия път - пробва да ми пробута висока цена и след като му припомних старата набързо смъкна. По телефона казват високи цени от една страна за да те пробват дали ще клъвнеш, а от друга да не ги проучва конкуренцията докъде им спадат цените. С хотелите е подобна работата - миналото лято бях в един като цената беше 75лв. На другия ден чух как обясняват на някакъв желаещ "да резервира", че цената е 100лв. Гледах после и в интернет и наистина беше обявена 100лв, а на място е 75 и по-ниско ако стоиш повече. Тъй че който се мисли за играч и прави сделки по телефона си плаща за класата.
tisho_psg написа:това може да е само при някой гумаджия дето продава по 6-7 гуми на година.Няма такава плаваща цена...може да е и според настроението на продавача? Всяка голяма и уважаваща себе си фирма продаваща гуми внася гуми закупени от производителя и си има ценова листа с някакъв процент печалба.
...
Някой обявяват висока цена с уговорката,че ако вземеш ще има отстъпка.Това винаги ми е било смешно и го правят най-вече хора който не се занимават основно с продажба на гуми а като допълнително занимание.На тях и с отстъпката цената винаги е по-висока...
Един написа:tisho_psg написа:това може да е само при някой гумаджия дето продава по 6-7 гуми на година.Няма такава плаваща цена...може да е и според настроението на продавача? Всяка голяма и уважаваща себе си фирма продаваща гуми внася гуми закупени от производителя и си има ценова листа с някакъв процент печалба.
...
Някой обявяват висока цена с уговорката,че ако вземеш ще има отстъпка.Това винаги ми е било смешно и го правят най-вече хора който не се занимават основно с продажба на гуми а като допълнително занимание.На тях и с отстъпката цената винаги е по-висока...
Съжалявам, но в случая си сериозно неосведомен и си разсъждаваш "по пътя на логиката". Първо става въпрос специално за търговия на гуми, а не изобщо за пазарлъци в магазините. Второ - моето твърдение не е резултат от наблюдение отстрани, а имам малко по-близък досег и то не с някой който продава 6-7 гуми на година. Браншът е специфичен, надценките варират много сериозно и съответно се печели по разнообразни начини. Има десетки случаи, в който може да намериш едни и същи гуми примерно на цени 80лв на едно място и 101лв на друго място. Ако питаш за намаление втория може да получиш отговор от типа, че го притискаш съвсем без печалба да работи... При положение, че на едро се продават примерно за 65лв.
tisho_psg написа:Аз ти казвам как стоят нещата при големите вносители и търговци на гуми-Диана,гуми център Европа,Ауто груп....От кой фирми са твойте наблюдения не знам,ще се радвам да кажеш.И като си такъв разбирач и въртиш пазарлъци и имаш по-близък досег кажи ми на каква цена ще уредиш да купиш 195/50/15 BF Goodrich G-force profiler и аз ще ти кажа после с моето наблюдение от страни какви са цените там и с максималната отстъпка за какви пари може да се вземе тази гума.Или други марки среден и висок клас от този размер.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 60 госта