Кой ксенон свети по добре???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dancho_kolev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кой ксенон свети по добре???

Мнениеот dancho_kolev » Пет 26 мар 2010 8:47

Колега, всичко е до лични предпочитания, аз лично съм със 6000К, 35W на късите и дългите на Пасата и съм по-доволен от 5000К монтирани на Поло-то! Лекото синеене на 6000К повече ми пасва! Но важното да си с ксенон - огромна и несравнима разлика спрямо халогена !

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пет 26 мар 2010 15:01

dancho_kolev написа:Но важното да си с ксенон - огромна и несравнима разлика спрямо халогена !

Така е, ако изключим разбира се слагането на ксенон във фар предназначен за халоген, което при никакъв реглаж не може да е добре, особено при "синкавите" с високите цветови температури. Пречупването на светлината през стъклото на фара се променя с промяната на дължината вълната на светлината, а това е важно тъй като насочването на светлината се прави не само от рефлектора, но и от стъклото.
Не случайно наскоро дори в Русия забраниха такива самоделки - ксенон вече може да има само в оптика фабрично предназначена за ксенон, и задължително колата да е с автоматичен коректор на фаровете. :-)

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 27 мар 2010 7:45

При поставянето на ксенон, трябва ли да се поставят и релета? Защото доколкото знам, на В3 и В4 няма такива на фаровете.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Съб 27 мар 2010 8:07

DIY4ever написа:По-ниските келвини са за предпочитане, особено при каране в дъжд/сняг/мъгла - светлината с по-малка дължина на вълната (синкавата) се отразява повече от дребните частици (капчици, снежинки), което не е желателно. Има доста писано по въпроса ако човек се разтърси. То затова и някога фаровете за мъгла бяха жълти/оранжеви. Не случайно фабрично слагат с по-"топла" светлина. А тия 8-10-12000 са изобщо :screwy .

:да:

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Съб 27 мар 2010 15:05

Hristo Dimov написа:При поставянето на ксенон, трябва ли да се поставят и релета? Защото доколкото знам, на В3 и В4 няма такива на фаровете.

Ксенона си има реле.Такаче дали имаш релета на фаровете или нямаш не е от никакво значение :beer

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 27 мар 2010 18:23

HukuTyY написа:
Hristo Dimov написа:При поставянето на ксенон, трябва ли да се поставят и релета? Защото доколкото знам, на В3 и В4 няма такива на фаровете.

Ксенона си има реле.Такаче дали имаш релета на фаровете или нямаш не е от никакво значение :beer

Благодаря колега!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 27 мар 2010 18:38

HukuTyY написа:Ксенона си има реле.Такаче дали имаш релета на фаровете или нямаш не е от никакво значение :beer

Не всички имат. Примерно моя няма. Може би биксенона има :roll:
Но дори и да има повечето ксенони се включват към буксите на фара, така че все едно нямат :mrgreen:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 27 мар 2010 18:39

Persin написа:колега за мен наи добрите са К 5000 35вата

:да: :да: heavy metal zork

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Съб 27 мар 2010 19:22

Говорех за би-ксенон колега,понеже съм с такъв.Ксенона ми е включен към буксата на левия фар(по-близо до акумулатора от кадето вземам +)но си имам реле. :beer

Върни се в “Passat”