T3 1.6D увеличаване на максималната скорост ?

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

T3 1.6D увеличаване на максималната скорост ?

Мнениеот BukTop » Съб 27 мар 2010 22:02

Здравейте, бусът е 87ма година. Доволен съм от него като цяло, но стигне ли се до по-дълго пътуване, нещата стават различни. Максималната му скорост е около 100км/ч и когато карам дълго време по магистрала с 80-90км/ч освен че на мен ми се надува главата, заради шума от високите обороти ами предполагам, че и на двигателя не му е много приятно :lol: Идеята ми е, малко да се "вдигне" макс. скорост, за да мога като карам с 80-90 да ми е спокойно на мен и на буса съответно. И също така не искам да сменям двигателя, поради ред причини...
Някъде четох, че замяната на скоростната кутия, с такава от бензинов двигател, давала ефект ?
Общо взето съм отворен към всякакви идеи, които изключват нов двигател и много пари :lol:
Благодаря предварително и се извинявам за лаишкия въпрос.

Последна промяна от BukTop на Вто 30 мар 2010 0:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Re: T3 1.6D увеличаване на максималната скорост ?

Мнениеот PACH » Съб 27 мар 2010 22:31

BukTop написа:Здравейте, бусът е 87ма година. Доволен съм от него като цяло, но стигне ли се до по-дълго пътуване, нещата стават различни. Максималната му скорост е около 100км/ч и когато карам дълго време по магистрала с 80-90км/ч освен че на мен ми се надува главата, заради шума от високите обороти ами предполагам, че и на двигателя не му е много приятно :lol: Идеята ми е, малко да се "вдигне" макс. скорост, за да мога като карам с 80-90 да ми е спокойно на мен и на буса съответно. И също така не искам да сменям двигателя, поради ред причини...
Някъде четох, че замяната на скоростната кутия, с такава от бензинов двигател, давала ефект ?
Общо взето съм творен към всякакви идеи, които изключват нов двигател и много пари :lol:
Благодаря предварително и се извинявам за лаишкия въпрос.

За съжаление в тази ситуация няма евтин вариант.Провери си модела на ск.кутия и кажи с кой двигател си, след това ще говорим.

Потребителски аватар
BukTop
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Съб 27 мар 2010 22:50

ОК ще ги погледна като ми остане време. За сега мога да кажа само: 1.6 дизел без турбо, 4 скорости.

Passatcool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passatcool » Пон 29 мар 2010 17:52

Аве колега ти поне спомена нещо за 90-100 . А аз какво да кажа като моя тудно стига до 70, да не кажа 60 макс. скорост по равен път. И аз се интересувам от същото като теб, но съм склонен да сменя двигателя с 1.9 дори и скоростната кутия, защото така не се издържа. И моя е 1.6 Д. Направо смятай как се кара в София с 60

Потребителски аватар
BukTop
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пон 29 мар 2010 21:58

Е моя чак толкова зле не е, наскоро му сменях сегменти, флошки, гарнитури и масло и сега е добре. Но до колкото разбирам в моя случай, само 5 степенна скоростна кутия ме оправя.
ПП. Не ми остана време да погледна номерата на ск. кутия и двигателя, но при първа възможност ще ги видя. На двигателя мисля, че беше под четвъртия цилиндър, но на ск. кутия не знам. Някой може ли да ме упъти?
Благодаря.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 29 мар 2010 22:17

Ето къде се намира номера:

Изображение

Потребителски аватар
BukTop
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пет 02 апр 2010 19:15

Извинявам се за забавянето. Номера на двигателя е: CS261815. На скоростната кутия нямах време да го погледна...

Мотора не е интересен, всичко се случва в ск.кутия ;)

Върни се в “T3”