Проблем с ангренажния ремък
- tuzaraStu
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ангренажния ремък
Здр.колеги на скоро направих облужване на голфетката смених ремък ролки сичко как си му е ред.Но след 3000 км. започва да ми претърква ремъка.Смених отново ремъка и ролките и огледах за луфт но не открих нищо сега сам на 1000 км и наблюдавам ремъка пак е започнал да се претърква. Ако някои е имал подобен проблем нека даде савет. Мерси предварително.
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ангренажния ремък
Колега, като за начало кажи, за каква кола и какъв двигател става въпрос, че както често се базикат колегите, форумната гледачка е отпуска 

- tuzaraStu
- Автомобил:
- Двигател:
Значи става въпрос за Голф 3 1.9 ТДИ 1z мотор 90коня
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Какво ще рече претърква отгоре отдолу отстрани покажи някоя снимка.
- tuzaraStu
- Автомобил:
- Двигател:
Еми тарка се и отстрани и отгоре отстрани го рафа а горе се едно го топи и се отделят парченц каучук. За сега нямам снимки но ако треа ще направя.
Сменява се някакъв лагер така съм чул от един познат каза че се разбива един от лагерите но не знам точно кои това си им е някакъв проблем на тези коли, но след подмяната няма никакви проблеми
- fox_vt
Аха щом отгоре го "топи" или ремъка е менте или някоя ролка ти задържа отвреме на време.Прегледай съосието на всички ролки като погледнеш отгоре трябва да са на една линия всичките.Смъкни ремъка и с ръка разклати всички ролки също и ги завърти наляво надясно,особено внимание обърни на ролката на генератора,трябва да е тресчотна,в едната посока се върти в другата прищраква като блокираш алтернатора.Някакви звуци свирещи пищящи тракащи или ромолящи чуват ли се?
ПП оп моя грешка
вярно че за ангренажния става на въпрос,значи огледай капака на ангренажа вкл. и този към двигателя и също за съосие на ролките.
ПП оп моя грешка

Последна промяна от fox_vt на Пет 02 апр 2010 0:11, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Уточнете за кой ремък иде реч,темата е за ангренажен,обсъжда се явно пистовия на помощните агрегати...Автора да уточни,най-добре
- tuzaraStu
- Автомобил:
- Двигател:
Става вапрос за АНГРЕНАЖНИЯ РЕМЪК колеги гледах ролките и аз мислех че е от тях но не ролките са добре гледах за луфт на помпата и там няма проблем .Сега ми казват че на коляновия вал имало няква назъбена ролка сас специален болт .Та сега ще я поверя и нея.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обтягащата ролка с автоматичен натяг ли е или ръчен?Мисля,че при автоматична има още една паразитна ролка м/у разпр.вал и ГНП.Аз лично съм изхвърлял нова обтягаща ролка на 1минута работа(измества ми ремъка и има странично биене).Геометрията на ремъка е същата като на моя 1Y.Ако свалиш 4-те болта на пистовата демпферна шайба на коляновия вал,ще видиш състоянието на зъбното колело на вала.ИЗБЯГВАЙ РАЗХЛАБВАНЕТО НА ЦЕНТРАЛНИЯ БОЛТ без причина,ако все пак се наложи-смени го с нов.
Виж как се държи ремъка при работа(ще трябва да си поиграеш с демонтажа на капаците,досадно е ,поне горния се сваля безпроблемно).Наблюдавай за "биене"и демпферната шайба(пистовата на кол.вал)
И огледай шайбата на "паразитния" вал,по него ремъка минава с "гърба си",виж за луфт.
Ето една снимка на моя ремък:

Виж как се държи ремъка при работа(ще трябва да си поиграеш с демонтажа на капаците,досадно е ,поне горния се сваля безпроблемно).Наблюдавай за "биене"и демпферната шайба(пистовата на кол.вал)
И огледай шайбата на "паразитния" вал,по него ремъка минава с "гърба си",виж за луфт.
Ето една снимка на моя ремък:
- fox_vt
Точно така паразитната ролка е доста малка и май само на нея ремъка се допира с опаката страна виж да не е блокирала,мойта беше останала на сухо.Най добре както казва колегата свали капака на ангренажа и запали да видиш как се движи ремъка и ще ти се изясни.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
fox_vt написа:Точно така паразитната ролка е доста малка и май само на нея ремъка се допира с опаката страна виж да не е блокирала,мойта беше останала на сухо.Най добре както казва колегата свали капака на ангренажа и запали да видиш как се движи ремъка и ще ти се изясни.
Колега с опакото си ремъка върти още и ролката на маслената помпа и чрез ос и вакумната помпа , която е монтирана на мястото на делкото при бенз. мотори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kiko946 написа:fox_vt написа:Точно така паразитната ролка е доста малка и май само на нея ремъка се допира с опаката страна виж да не е блокирала,мойта беше останала на сухо.Най добре както казва колегата свали капака на ангренажа и запали да видиш как се движи ремъка и ще ти се изясни.
Колега с опакото си ремъка върти още и ролката на маслената помпа и чрез ос и вакумната помпа , която е монтирана на мястото на делкото при бенз. мотори.
да така е колега но тук става вапрос за дизел.ина4е по темата колега ремака от ван6ната страна се опира само на малката рол4ица погледни я нея да не би да задаржа не6то и от там да идват мизериите.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
[/quote]
да така е колега но тук става вапрос за дизел.ина4е по темата колега ремака от ван6ната страна се опира само на малката рол4ица погледни я нея да не би да задаржа не6то и от там да идват мизериите.[/quote]
малката ролчица + ролката въртяща маслената помпа - точно за дизел става дума...за обратната страна на зъбния ремък.
да така е колега но тук става вапрос за дизел.ина4е по темата колега ремака от ван6ната страна се опира само на малката рол4ица погледни я нея да не би да задаржа не6то и от там да идват мизериите.[/quote]
малката ролчица + ролката въртяща маслената помпа - точно за дизел става дума...за обратната страна на зъбния ремък.
- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
и аз го имам този проблем с ремъка във вторник отивам да я правя проблема е от нафтовата помпа шаибата и има много леки лувтове като махнеш ремъка бръкни с отверката на ролката на помпата и напъни леко да видиш дали има лувтове
Върни се в “Дизелови агрегати”