ГОЛФ 4 1.6 SR- мени обороти.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Re: ГОЛФ 4 1.6 SR- мени обороти.

Мнениеот Petkovski » Пон 22 мар 2010 12:48

Batmirko написа:Още малко ще го трая моя SR, накрая ще го метна в HAAS и ако там не го правят в рамките на 1000лв го засилвам в Марица...

Онзи ден затворихме мотора, заради работа на пресекулки- шлайф и пасване на клапани (наистина бяха нагоряли доста- карана е на газ), сменени са всички видове гумички, като преди това сменях ламбда на вятъра, чистене дюзи, чистене и адпатация дросел 2 пъти, свещи (естествено), кабели проверени... е нема и нема спиране на това подскачане :banghead: :banghead: :banghead:
* Всеизвестното маркуче за картерни газове също е проверено няколко стотин пъти

Скоро ще кача снимки в темата ми, на излъскания блок, клапани и всичко от-до, само повдигачите не съм сменял, скоро ще пробваме и с други повдигачи! След този ремонт разхода ми остана без разлика- с няколко литра отгоре... Днес навръщане от Батак почна да прескача повече (явно като загрее се засилва).

Тук е и момента да помоля някой колега с добре работещ SR в Пловдив, да сменим компютри ако ще и за 5мин. само за тест. Вече незнам от какво може да е :roll:

Нека и аз да се включа в темата, колега след като го карах моя SR една година в БГ и при мен почна да танцунват оборотите, след изчитането на всички теми и постове при мен проблема си остана. Голямо лутане пада покрай тези обороти, повечето мнения са за дроселовата клапа, по-добре намери хубава дроселова клапа и тогава проба! При мен при пуснат климатик оборотите са точно 960 и не танцуват. При изкл. постояно играят 860-900. Другото което е че оборотите може един месец да не играят, следващия момент пак се почва :banghead: :banghead: , обучаван е дросела няколко стотин пъти, сменени свещи, кабели, филтри, свалян е всумкателния колектор за да се чисти и пробва за спукване ама..... Мое заключение е в моя случай е че е дросел, сега не мога да намеря темета в руския форум където е разглобена клапата и се вижда от каде е проблема, довечера ще потърся по обстойно. Колата е карам на бензин. Успех

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Пон 22 мар 2010 22:20

Гледах я мойта клапа и си е чиста. Никога не съм я чистил

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Чет 25 мар 2010 0:14

Колега Petkovski мене играта на обороти не ме притеснява толкова, колкото прескачането и подскачането на купето, както и завишен разход... Ето малко материал от работата по клапаните, вчера смених и повдигачите- вече престрисане в купето почти не се усеща но пак го има, разхода остана непроменен под 12 градско- трудно, извън с 90 едвам лазя 7,5-8л/100...

Изображение
Изображение

gkaraivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gkaraivanov » Пет 26 мар 2010 15:09

ТАКЪВ БЕШЕ МОЯТ ПРОБЛЕМ!!!!!!!!!!!!

Колеги помагайте!
ГолФа е 1.6 SR или AKL мотора 101 к.с. 1999г. Имам я от 3г. и оше като я взех си и играеха оборотите и ми трептеше педала на гаста все едно някой го пипа но си я карах така!От миналата седмица започна да гасне когато е на свобона по светофарите и то не всеки път!Казаха ми дроселовата клапа трябва да се чисти!Казах им даваите!Изчитиха я пред мен с обезмаслител за карборатори и когато я слагаха забелязаха че маркучът за вакум влизащ в сервото е разцепен на две места и то даста смениха и него и ми казаха че и това е възможен вариант да гасне колата.Закочиха я на компютъра но отчете грешка на лампсондата не добри стойности и там 100лв. смених я и нея и всичко занулиха!Запалих колата работи перфекто не бара обороти загря всичко наред и като си тръгвах с подаването на гаста оше оборотите пак си започнаха да играят и сега са много високи 1200!Значи паля я без гас оборотите са перфектни от момента в който и подам гас и започват да мърдат вдигат се 1100 - 1200 и се менят изфорсирам я падат и си стоят както трябва въобще много относително но през повечето време са 1100 - 1200 е се менят а харчи градско 15/100.Ако я запаля сутрин и не и дам гас смукача си включва загрява си и всичко е идеално барна ли гаста и почва да мени!Какво да правя да чистя ли пак клапата ама както трябва или да търся другъде повредата!И преди се меняха оборотите ама си бяха 800 не 1200!Ако пък смучеше въздух от някъде защо само като подам гас ги вдига а като я запаля без да барам гаста си спят ха 800???
Помагайте че иначе няма как да стане!

СЕГА ГО НЯМА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС - БЛАГОДАРЯ ВИ !!!
Какво направих !
Откачих клемата на акомулатола за 10 мин.После само на контакт 10 мин. после я запалих без да давам газ само на оборот 15 мин и изминах около 50 км. и се нормализираха!!! Никокакви ЕЛ КОМИ не ми помогнаха само не пробвах VAG KOM адаптирането благодаря на колегата който ми го препоръчи но в сервизите тук не знаят какво е VAG KOM и аз и сега не знам ако някой знае нека ме светни!
Но колата се оправи което е най важното!
:beer

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Пет 26 мар 2010 22:37

Вчера го пробвах... при мен няма промяна, данни от днес, градско 13л, извън с 120км/ч 9 литра поо бордови, с 100км дава 8литра, вярвам на бордовия защото като засека винаги излиза прав - ЗМЕЙ ГОРЯНИН :lol:... взех да се чудя за 1.8T може и по-малко да харчи от AKL-а

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Нед 28 мар 2010 16:51

Същата работа и при мене. И аз се боря с тоя висок разход на 1.6 SR. Според мен проблема доста вероятно може да идва от смучене на въздух, както подозирам, че е при мене. И така и при мен извънградско 8-9 на сто. Не е нормално това!

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Нед 28 мар 2010 20:43

Batmirko написа:Колега Petkovski мене играта на обороти не ме притеснява толкова, колкото прескачането и подскачането на купето, както и завишен разход... Ето малко материал от работата по клапаните, вчера смених и повдигачите- вече престрисане в купето почти не се усеща но пак го има, разхода остана непроменен под 12 градско- трудно, извън с 90 едвам лазя 7,5-8л/100...

Много голям разход, при мен градско в най-натовареното време около 10л зависи от това как я караш. Последно я засичах лятото на път към морето без климатроник 6,2 при скорост 120-140 двама човека вътре и малко багаж(малко малко ама доста си беше), на връщане със същата скорост и пуснат климатроник на 22 градуса 7.0л при същата скорост.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 23 апр 2010 13:39

Batmirko, не вярвам да са повдигачи. При мен оборотите са ОК, а повдигачите не. 1,6 SR AKL

koleca1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca1 » Чет 28 окт 2010 8:24

Днес на колицата отново започнаха да и танцуват оборотите по софийските светофари!!!Не го беше правила от последните подобни атмосферни условия /през пролета иначе лятото и като е над нулата с около 5 гр и под нулата също с толкова/!Август е правен основен ремонт на двигателя поради скъсан ангренаж, и не вярвам да смуче въздух отнякъде!?!?! :banghead:

guan4in
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL 1.6

Мнениеот guan4in » Нед 30 юни 2013 9:37

koleca1 написа:Днес на колицата отново започнаха да и танцуват оборотите по софийските светофари!!!Не го беше правила от последните подобни атмосферни условия /през пролета иначе лятото и като е над нулата с около 5 гр и под нулата също с толкова/!Август е правен основен ремонт на двигателя поради скъсан ангренаж, и не вярвам да смуче въздух отнякъде!?!?! :banghead:

Колега, на колко км беше тоя ангренаж като се скъса ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”