Почти всичко ми се изясни след като намерих опътването от производителя. Изглежда алармата е Сатурн М3, съдейки по снимките в сайта ->
http://bsm-bg.com. Утре ще си активирам всичките опции, които са ми липсвали - за моя радост алармата поддържа автоматично заключване, което за мен е задължително. Миналата седмица се оказа, че съм натиснал бутона за отключване като съм си слагал ключа в джоба и колата е седяла час и половина отключена, добре че никой не е видял
Единственото нещо, което не разбрах напълно, са следните три опции, цитирам:
15 – Време на импулсите за заключване и отключване, ако е “да”, времето е 3.5 сек за
пневматично заключване.
16 – Дълго заключване – ако е “да”, заключващия импулс е 24 секунди, като това не важи при
заключване от контакт. Също така, ако функцията е активирана ударния (шок) и токовия датчик
се игнорират за 30 сек. след тестовото време.
17 - Каналът е за са вдигане на стъкла – ако е избрана тази функция каналът подава маса през
тестовото време(20сек), като през останалото може да се активира и с двата бутона
едновременно – може да вдигате електрически стъкла ръчно и автоматично. Също така, ако
функцията е активирана ударния (шок) и токовия датчик се игнорират за 30 сек. след
тестовото време.Според мен е достатъчно да включа опция 15 за да ползвам комфорт модула. Но за какво биха послужили другите две, не знам.

BTW, за деактивирането на алармата чрез сервизния бутон е необходимо да е подаден контакт. Така че не е толкова лесно да се изключи от недобронамерени лица.