Acer Aspire 5538G изключва сам и грее. Решено!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Acer Aspire 5538G изключва сам и грее. Решено!

Мнениеот Plumber » Пон 29 мар 2010 16:38

Здравейте колеги.Преди 2 месеца си взех гореспоменатия лаптоп,обаче тия дни нещо взе да му става.както си работи и изключва сам.Мисля си че много загрява но не мога да разбера защо.Не е върху покривка.Вентилационните му отвори са открити.Напоследък забелязвам,че работи все в червената зона.В смисъл процесора си бичи на 80 процента както и РАМ-а.Лаптопа е с Windows 7 - 64 битов,РАМ 4 ГГ.Видеото е 512 ATI Radeon,процесор AMD Athlon dual core .Въпроса ми може ли това греене да е от това че работи почти на максимум,при условие че общо взето на него си е пусната една Мозила и един скайп.Много чудно ми се вижда да е толкова натоварен.Има ли начин да го оправя това или да ходя да си го връщам.Питам защото ми трябва компа а ако го оставя за ремонт ми се объркват работите.Дали нещо аз съм го направил,защото в началото сякаш не беше така.Нещо вирусче ли да си действа подмолно и да го товари ?С AVG съм в момента,в началото бях с McAfeeи според тях няма нищо.

Последна промяна от Plumber на Съб 17 апр 2010 0:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Clv13
Автомобил:
Двигател:

Re: Acer Aspire 5538G изключва сам и грее.

Мнениеот Clv13 » Пон 29 мар 2010 16:58

Пусни си таск менидйъра(Ctrl+Shift+ESC) и виж точно кои процеси ти товарят най-много. Има вероятност нещо да ти се е залепило и да се пуска автоматично със стартиране на Windows. От ще разбереш точно какво товари машинката.
Пиши дали са се оправили нещата. Дано съм бил полезен.

Потребителски аватар
brummm
Автомобил: Golf IV 1.9 TDI 131 4motion
Двигател:

Мнениеот brummm » Пон 29 мар 2010 16:58

Здравей колега,
щом загрява,значи не се охлажда, това е ясно...
щом е нов и не го опираш по завивки, т.н.(да изключим че се е набил с боклуци)
щом не си пуснал много апликации, значи пак не е.

Сьветвам те да напрвиш една преинсталация на ОС ( за всеки случай,бьгове всякакви)
Ако не се оправи, най-добре го занеси на сервиз, защото може да се е прецакало някое от вентилаторчетата

Ако пьк не можеш да се разделиш с него , заради работа, си вземи една oхлаждаща поставка:
примерно:

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534215

Успех heavy metal zork

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 29 мар 2010 18:03

Сега гледам според Everest температурата е 81 градуса а вентилатора работи на 30 процента.81 градуса не е ли много ?Знам че AMD -то греят повече но пък чак...

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 29 мар 2010 18:16

И още един въпрос.Хардиска не ми е разделен на части.Така се инсталира 7-цата .Нали си има опция recovery.Ако евентуално тръгна да го преинсталирам,защото няма диск с Уин-а всичко си е вътре,дали ще ми форматира целия хард при преинстала или ...?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 29 мар 2010 18:23

Ще ти форматира целия диск и губиш информацията!
Раздели с програма харда, но не партишън меджик, а примерно акронис диск директор или парагон партишън мениджър, след това си прехвърли инфото и тогава инсталирай уиндоуса!
Проблеми които съм срещал при тези операции - партишън меджика нещо не се разбира с уиндоус 7 когато му е кеф може да се загуби информация от диска!
Губил съм информация, то изчезна все едно го няма харда изобщо, заради лош сектор, затова преди да делиш хард диска пусни чек диск!
Ако мислиш обаче че ще ти е трудно това намери човек който го е правил и за час време си готов!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 17 апр 2010 0:06

Проблема е решен.Значи проблема с процесора се оправи след преинстал на уина.Баис гадните вируси ! И на Mcafee да не вярвате :)Обаче компа продължи да грее,малко по малко но пак си грееше.Заведах го аз в магазина и младежа ми вика ако аз ти го пратя в Ейсър 8 седмици ако ти им се обадиш ще си го вземат с UPS и до 2 седмици ще ти е готов.Прибирам се аз и си викам тъй и тъй ще се седи без комп я да му пусна прахосмукачката :oops: Не съм го отварял само през отворите смуках.Брей ...толкоз парцали прах излязаха отвътре чак се чудя как ги е събрал за 2 месеца.И за сведение чистя си праха в къщата редовно.Както и да е .Проблема е бил в праха и във вирусите.Сега не го спирам с по дни.Да му е гадно :) и няма проблеми.След проверка с Еверест процесора с включени скайп ,мозила и уторент си работи на 3 процента ,не както досега на 80 и темп.не се вдига повече от 46 гр.
Благодаря на колегите с инфото и помоща :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”