ABS-a полудя Голф3 /93 набор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GT.
Автомобил: audi 1.8 turbo
Двигател:

ABS-a полудя Голф3 /93 набор

Мнениеот GT. » Пон 08 мар 2010 16:01

Здравейте на всички, да кажа първо че съм нов в форума и ако темата не е за тук да я преместят.. Та започвам с исторята миналата седмица си купих едно голфче гти 2.0 115к.с 93г. за сега се държи прилично на пътя, но днес сутринта на снега абс-а нещо се шашна, запалих аз карах 200-300 метра и педала на спирачката се одърви и абс-а почна да свети предполагам че някои от датчиците се шашнал заби жестоко и докато се усетя какво се случва.. давам си през това време газ колата не върви поглеждам ръчна всичко е на ред :screwy спрях газт-а изключих от скорост и изчаках малко и всичко се оправи, след 2 часа пак се качвам на колата карах 10-15 минути и пак заби педала абс-а почна да свети постояно без да спре като изключих колата и после пак запалих абс-а не светеше и пак всичко нормално, но предполагам че пак ще ми погоди номер на следващото качване въпроса ми е как да го предотвратя и ако не може някои да каже какъв проблема ако е имал подобен :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: ABS-a полудя Голф3 /93 набор

Мнениеот bobocamaro » Пон 08 мар 2010 16:26

Ето колега http://62.44.109.33/forum/viewtopic.php?f=6&t=129275 ,запознай се с темата.Нищо че колата е Пасат.Ако се задълбочиш в ABS тази тема е златна viewtopic.php?f=5&t=182334
Има и още една:там колега магьосник е заснел как се възстановява повреден сензор,но не мога да я открия.

Потребителски аватар
GT.
Двигател:

Мнениеот GT. » Пон 08 мар 2010 16:45

Мерси колега прочетох темата, сега се сетих че като ходих на диагностика ми казаха преден десен датчик дава грешка, но може още да кара, а и това което ме притеснява мен е не, че абс-а свети и се изкючил примерно ми в момента в който явно датчика дава грешката на мен ми забива колата спира.. и ми е много интересно,ако съм с по висока скорост на ледената пързалка в София като забие кво праим... :horror:

Потребителски аватар
GT.
Двигател:

Мнениеот GT. » Пон 08 мар 2010 16:53

голям невежа съм..
rudoni написа:педала напълно твърд и в горно положение ли е?
ако е така -запушена помпа от мръсната течност , ако е потънал и тогава се е втвърдил и после е мек при натискане а няма излизане на течност - блокирало бутало на помпата/ръжда по стеблото му извън помпата/ точно това отстранявах на същия модел преди 2 дни.личен опит! :да:

Педала е напълно твърд в горно положение: май открих проблема сега задавам един глупав въпрос каде се намира така наречената "мръсна течност" да погледна дали наистина и моята е мръсна.

И ако проблема се окаже от течността вариян за прочистване и т.н има ли или директно съм за нова помпа ? :oops:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 08 мар 2010 22:14

:) течноста не можеш да я видиш , а се сменя и тогава ще я видиш!използва се ДОТ 4 ,но не е лошо и профилактика на хидр. помпа /тая до сервото/ !

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Вто 09 мар 2010 6:47

GT. написа:.. и ми е много интересно,ако съм с по висока скорост на ледената пързалка в София като забие кво праим... :horror:

Ми не карай с висока скорост като за начало!
И час по-скоро отиди до някой, който ще ти оправи проблема.
Късмет.

Потребителски аватар
GT.
Двигател:

Мнениеот GT. » Вто 09 мар 2010 15:55

Абе колеги днес като се постопли карах и нямаше проблеми възможно ли е да е бил замръзнал някои от датчиците влят ли се от метро условята ?

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Вто 09 мар 2010 16:32

Колега, би трябвало АБСа да ти е подобен на моя (в едната от цитираните теми) - Ате/Тевес IV или (04).
Странно е това което описваш, защото когато АБСа се изключи (открие проблем и лампата светне), би трябвало да е напълно пасивен и всичко да е като на кола без АБС.

Ако правилно разбирам в един момент колата почва сама да спира без да пипаш педала, така ли?

Много вероятно е твоят АБС да е с EDL (електронно блокиране на диференциала) - това работи най-общо така - като "види" че не си натиснал спирачка, даваш си газ, а има съществена разлика в оборотите на двете предни колела (т.е. едното примерно е на лед другото на асфалт, и боксува това на леда а другото си седи) - започва да задейства спирачките на *боксуващото* колело. Така принуждава другото да се задвижи.

Ако нещо датчиците не работят надеждно вероятно е възможно да вкарват компютъра в заблуждение че ситуацията е такава и да задейства без нужда EDL (т.е. спирачката на някое от колелата отпред).

Или ако клапаните нещо не сработват правилно, може би може да се получи такава странност.

Разбира се - това е само предположение. Иначе просто не виждам как може да стане, особено при обикновен АБС без EDL - няма как "сам да спре".

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 09 мар 2010 21:20

колега GT.,що не идеш и направиш една диагностика ,че ние тук с DIY4ever само предполагаме!така само ще си спестиш по късни неприятности.

Потребителски аватар
GT.
Двигател:

Мнениеот GT. » Вто 30 мар 2010 8:36

Всичко е 6 явно е замръзнал датчик :lol: вече няма проблем :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”