Здравейте пиша ви по даден проблем........
Този месец паркирах автомобила си по едно нанадолнище,преди да сляза оставих колата на 1-ва скорост.Моята приятелка се забави във колата около 2 мин.След това влязохме в нейната къща.След около 30 мин ме извикаха че колата ми се е ударила в един стълб.Беше сама тръгнала и извървяла 150 м.Удря се челно в един дирек.Оплаших се и не извиках полицията.Имам пълно автокаско към известна фирма.Агента на фирмата направи първи и втори оглед с описани около 20 щети.Пак казвам нямам протокол за ПТП от кат..Въпроса ми е следния.........
Имат ли право да ми откажат изплащане на пълната щета?
Ако приемем, че ми откажат да ми платят достатъчно имам ли шанс да се боря за пълното изплащане на щетите?
С уважение
Стилиян Георгиев
каско - казус
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: каско - казус
rento написа:Здравейте пиша ви по даден проблем........
Този месец паркирах автомобила си по едно нанадолнище,преди да сляза оставих колата на 1-ва скорост.Моята приятелка се забави във колата около 2 мин.След това влязохме в нейната къща.След около 30 мин ме извикаха че колата ми се е ударила в един стълб.Беше сама тръгнала и извървяла 150 м.Удря се челно в един дирек.Оплаших се и не извиках полицията.Имам пълно автокаско към известна фирма.Агента на фирмата направи първи и втори оглед с описани около 20 щети.Пак казвам нямам протокол за ПТП от кат..Въпроса ми е следния.........
Имат ли право да ми откажат изплащане на пълната щета?
Ако приемем, че ми откажат да ми платят достатъчно имам ли шанс да се боря за пълното изплащане на щетите?
С уважение
Стилиян Георгиев
прочети си общите условия в какви случай се изисква протокол от КАТ. лично аз си мисля, че срещу едно малко актче си щял поне да си вържеш гащите.
Местя в офф. Не разбирам защо не запита представителя на фирмата, извършил огледа, дали ще ти изплатят щетите, а питаш тук 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
btw не разбирам от както те е страх. ако не си съборил стълба и не си претрепал някого.. нито ще арестуват, нито щи конфискуват имущество. попълват ти протокол, акт за 20лв като казваш просто че си загубил управление. и сега няма да се вайкаш напразно..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямай грижи,един колега през зимата се удари в бордюр и потроши предницата и всичко мина без протоколи от КАТ и актове.(предварително се обади на застрахователите и ги пита дали им трябва протокол но не искаха).
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
gandy888 написа:Нямай грижи,един колега през зимата се удари в бордюр и потроши предницата и всичко мина без протоколи от КАТ и актове.(предварително се обади на застрахователите и ги пита дали им трябва протокол но не искаха).
Не бъди много сигурен...
Такъв казус може и да не платят. По принцип се води лошо стопанисване на автомобила.А в общите условия повечето пъти пише, че когато си лош стопанин и възникнат щети не ти се покрива. Приравнява се на умишлено трошене на автомобила. Зная за подобен случай преди 5-6 г. и тогава отказаха. Така че ако ти плати някой нещо ще е късмет!
По-добре питай застрахователя какво ще стане, а не форума.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”