Колата работи идеално набира много никакви проблеми , Но когато карам по ентосязирано и достигне 90 градуса започва да си мени оборотите, от време на време забива муцуната и спира да върви после се отпушва и пак тръгва , даже на светофари ми е загасвала сама . Но докато е студена върви идеално , а когато започнат тези проблеми ако я загася и пак запаля проблемите изчезват . Някакви идеи от какво може да е ?
На OMV'to в бояна ми казаха че може да е от Дросел клапата нещо .
Проблем със оборотите на голф 4 1.8T AGU Engine
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
Re: Проблем със оборотите на голф 4 1.8T AGU Engine
Колега аз имах проблем с оборотите който "играеха" до към 1100 свалих и почистих дросел клапата и заспа
а за забиването и гасненето на колата нямам идея от какво може да е
а за забиването и гасненето на колата нямам идея от какво може да е
- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А къде се намира тази дросел клапа ?
Аз съм така от 2 месеца гаснеше,забиваше отначало и се оправяше започна да го прави все по често докато накрая съвсем се скапа.Ходих по какви ли не диагностики смених половината неща и резултат никакъв проблема е че диагностиката не го хваща какво е.
- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
Здравей колега !
Според мен може и да не ти е проблема от дроселовата клапа, защото:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=180419&start=0,
но все пак нищо не ти пречи и да я почистиш тая пущина ...
Според мен може и да не ти е проблема от дроселовата клапа, защото:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=180419&start=0,
но все пак нищо не ти пречи и да я почистиш тая пущина ...

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Като начало гледай докато е студена да не и пълниш оборотомера, че и други проблеми ще дойдат 
- komparator
- Автомобил:
- Двигател:
здраавей колега имах абсолщтно същия проблем с 1.6 акл .Смених дросела и почистих дебитомера и се оправи.иначе на диагностиката и на мен не ми даваше грешка в дросела и след почистване пак беше същото.Прижалваш 500 лева и си готов.
Аз също имах подобни проблеми с оборотите.. почистих дросела - разлика никаква.
Диагностика съм си правил аз много пъти и на майстори ходих няколко пъти за диагностика - никой нищо не откри.
След доста четене по форуми и след като си правих ХХ диагностики и тестове се оказа дебитомер.
Пробвай да го почистиш със спрей - продават специален за дебитомери в ауто+ 10лв мисля беше.
Ако има подобрение събирай пари за нов дебитомер, щото няма да изкара дълго.
Може преди това да пробваш да откачиш буксата на дебитомера и да покараш.. колата ще е спъната, но оборотите трябва да са стабилни. И не се шашкай като ти светнат 2-3 лампи на таблото - нормално е
Не съм специалист, просто казвам какво съм научил от собствен опит - да няма сърдити после
Диагностика съм си правил аз много пъти и на майстори ходих няколко пъти за диагностика - никой нищо не откри.
След доста четене по форуми и след като си правих ХХ диагностики и тестове се оказа дебитомер.
Пробвай да го почистиш със спрей - продават специален за дебитомери в ауто+ 10лв мисля беше.
Ако има подобрение събирай пари за нов дебитомер, щото няма да изкара дълго.
Може преди това да пробваш да откачиш буксата на дебитомера и да покараш.. колата ще е спъната, но оборотите трябва да са стабилни. И не се шашкай като ти светнат 2-3 лампи на таблото - нормално е
Не съм специалист, просто казвам какво съм научил от собствен опит - да няма сърдити после
- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нови наблюдения : когато колата е студена ( имам предвид между 60 - 80 градуса ) върви на пушка оборотите никаква промяна всичко е на 6 . Но по задръстванията тръгни спри вдига 90 градуса мотора и започват проблемите . Но както прекъсва дависе мени оборитете , ако я загася и я запаля веднага пак , първите 5 - 10 мин пработи пак добре нищо че е на 90 градуса , но естеснтвенно пак се скапва . Качи ли 90 градуса край с вървенето . Мени оборотите придърпва ужасно е .
- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Иначе колеги къде мога да открия дебитомера ? ( двигател 1.8 Т AGU )
Благодаря на всички които са съпричастни към проблема ми и дават съвети и варянти как да го оправя .
Благодаря на всички които са съпричастни към проблема ми и дават съвети и варянти как да го оправя .
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Има една дебела тръба, която тръгва от кутията въздушния филтър, почти веднага след кутията стои дебитомера. Обикновено, когато колата прави проблем след загряване, това доста често е дебитомер. Най-добре пробвай да го почистиш първо - viewtopic.php?f=5&t=93801&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Успех
Успех
- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи сипах добавка на LIQUI MOLY за почистване на инжекторите което доста ми успокои оборотите , но има още какво да се желае , ще почистя и дебитомера тези дни . Но забелязах че маркуча от колектора към хидеравликата е доста напукан , той за какво служи точно и може ли да прави проблеми с работата на двигателя ? ?

щом с добавка малко си се оправил, значи може да имаш нужда от почистване на дюзите.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
_Rosso_ написа:Значи сипах добавка на LIQUI MOLY за почистване на инжекторите което доста ми успокои оборотите , но има още какво да се желае , ще почистя и дебитомера тези дни . Но забелязах че маркуча от колектора към хидеравликата е доста напукан , той за какво служи точно и може ли да прави проблеми с работата на двигателя ? ?
Може, смени го
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”