Размер на говорителите на passat B5. Ново озвучение

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Размер на говорителите на passat B5. Ново озвучение

Мнениеот Franto » Вто 30 мар 2010 14:55

Здравейте колеги,
преди едно известно време си закупих нов и първи за мен автомобил. Смених, каквото имаше да се сменя и идва ред на озвучението. От едната врата изобщо не се чува, другата е пресипнала и отново води до ремонт.
Интересуват ме размерите на заводските колони и пищялките?

Ремонта ще се осъществи на няколко етапа. Когато приключа би трябвало да разполагам с изцяло нова озвучителна система:
Етап1
За момента съм се спрял на компонентни колони на марката DLS
Два комплекта DLS C6A
Мисля си, че хората вече за го измислили и едни адаптори за 16,5 см ще обезмислят част от заглавието на темата.
Обаче за да стане всичко по начина, както желая...ще трябва да намеря 4 канален усилвател, който да има възможност да се скрие в някоя от двете бузи в багажника. Не ми допада идеята да се оплета в кабели и при нужда да не мога да сваля седалките.
Ще помоля колегите, които имат подобни изисквания към комбитата си, да споделят разни марки и модели на усилватели способни да захранят 4x60W
За момента ще си остана с модела свирка на Сони, което заварих в колата.
Според зависи от кризисното състояние на финансовите ресурси етапите може и да се разделят малко по-различно. Но това ... както дойде.
Някъде ще трябва да сместя и окабеляването. Тъй като го виждам от изхода на свирката за колоните, към усилвателя и след това към колоните. Въпреки, че на пръв поглед ми се стори, че има достатъчно място над пасажерските крака и точно под жабката за усилвател.

Етап2
Имам идея да подменя Сонито с Alpine CDE-9880R
Тук ще ми трябва помощ.Има три изхода от предусилвател. Това значи ли че имам 6 канала без усилвател ?
Както и USb входа му... не мога да го локализирам на снимките.

Стига да си намеря подходящо място мисля да си направя нещатата сам, което ме навява на мисълта за свалянето на корите.... Помогнете ако имате готови скици или ръководства
Общо взето е това. Не разполагам с неизчерпаем финансов ресурс, което ще рече, че темата е чисто информативна и не е обвързана по никакъв начин със срокове.

Последна промяна от Franto на Вто 30 мар 2010 21:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
COOLENSKI
Автомобил:
Двигател:

Re: Размер на говорителите на passat B5. Ново озвучение

Мнениеот COOLENSKI » Вто 30 мар 2010 15:18

На мене задна дясна ми беше развалена (скъсан кабел към мембраната)
Първо трябва да внимаваш при свалянето на кората, защото на мен ми се прецака машинката незнам точно как и какво и стана.
Второ трябва да знаеш че е занитена и ще ти трябва една дрелка с 6-8 боргия за да изпилиш нитовете. Чак сега можеш да идеш до някоя морга и да си вземеш оригинална колонка за 10 кинта (само скобите на теб са ти 30 :не: ), на мен толкова ми струваше.
стават от голф4, пасат, ауди и шкода можеби, носи си старата.
аз си взех от голф4- няма разлика

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Вто 30 мар 2010 15:46

Иво не си ме разбрал. Стигна ли до свалянето на кората, ще подменя и колонката, но с моделчето от горния ми пост :) Но това с нитовете ... дали не е възможно да е правена твоята и от там да са се появили? До сега съм разглабял една две коли и не бях срещал нитове.

Последна промяна от Franto на Сря 31 мар 2010 8:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Вто 30 мар 2010 19:06

за тея пари на твое място бих заложил на компонентна с-ма която ще свири по добре, а и като имаме в предвид, че ще взимаш и усилвател за тях!
Усилватела е също от много голямо значение.... какви пари разполагаш за усилвател понеже има четириканални по 60 вата за 130лв има и за 1000лв
Но помисли над въпроса за компонентна система за предна линия !
Добре е и ПОНЕ зад самите говорители да лепнеш макар по 2 листа само STP което ще промени не само звука на мида, а и дрънченето при бас.
Има много тънкости които ще накарат системата да зазвучи супер различно за малко още пари :wink:

Потребителски аватар
NIKeSh0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKeSh0 » Вто 30 мар 2010 20:03

Ето това е за твоята кола

Изображение

Свири уникално в пасата .. Модела е Helix h236 предна линия

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Вто 30 мар 2010 21:34

Rollin бях направил грешка в копирането на линка и модела на колоните от първия си пост. Корегирах ги с това което имах предвид.
За изолацията вероятно си прав, някъде преди години срещнах един продавач на caraudio, който ми демонстрира как звучи парче ламарина без изолация и същото такова с изолация. Теста беше хвърляне в/у теракот, и да кажем че това с изолацията се различаваше с по-глухо дрънчене от другото. Докато при NIKeSh0 нещата започват да стават дебели. Целта на мероприятието е да се спра да речем на комплект компонентни говорители да кажем до или около 200лв. Да коментираме с вас какво е оптималното решение за усилвател, който да може да се монтира в някоя от бузите на багажника, така че да не заема място.Не съм определил бюджет, но не искам да се надсвирвам. Ще трябва да стане нещо прилично за прилични цени.

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Вто 30 мар 2010 22:33

За триене!

Последна промяна от Franto на Сря 31 мар 2010 8:20, променено общо 1 път.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Сря 31 мар 2010 0:27

На негово място вместо 2 комплекта бих взел това:
http://www.caraudio-bg.com/carspeakers/ ... 2165t.html

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Сря 31 мар 2010 0:35

misho_golfa написа:На негово място вместо 2 комплекта бих взел това:

Подкрепям с две ръце. Преди няколко месеца си купих този модел и останах очарован. Послушай @rollin той знае какво да препоръча :да:

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Сря 31 мар 2010 4:38

ами да... и даже модела GZTC 2165T има и др. предимство.... филтрите им са така направени, че от един канал храниш двата мида и високата и то на 4ома :shock
Демек един хубав двуканален амп те устройва

пп...........

в един комплект от тея има 4 мида и две високи, и май му вършат идеална работа...

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Сря 31 мар 2010 7:08

rollin написа:ами да... и даже модела GZTC 2165T има и др. предимство.... филтрите им са така направени, че от един канал храниш двата мида и високата и то на 4ома :shock
Демек един хубав двуканален амп те устройва

пп...........

в един комплект от тея има 4 мида и две високи, и май му вършат идеална работа...

А и както да го смяташ излиза по евтино.

Потребителски аватар
Franto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Franto » Сря 31 мар 2010 8:17

С GZTC 2165T задните високи остават заводските. От гледна точка на усилвателя: от както шофирам си нагласям шофьорската седалка да е център за системата. И ако имам свързани две колони на един канал, няма да мога да ги настроя според нуждите си. Така че, 4 канален усилвател не мога да го спестя. Въпреки че един 2 канален за предната линия а задната без, също не е лошо решение, но от двата усилвателя, които Ролин прати съдя, че за 50лв разлика вероятно не си заслужава. Трябва да си поиграя със сегашните настройки, защото не съм сигурен, че не се вталясвам с контрола над всяка една колона.
Пишете ако искате размерите на заводските колони и пищялки плюс дълбочината им, за да не се подведе някой по заглавието.

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Сря 31 мар 2010 8:28

На 1 канал са вързани преден ляв и заден ляв и съответно десните така. Стереото си го имаш, самоче каквито настройки направиш отпред такива ще са отзад...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”