Критики към vw-марката.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Критики към vw-марката.
Не мисля,че можем да търсим кусури,на 15-20 год.коли.Всяка една кола на тези години почва да скърца и мърка.Нито някой знае какви са били първите седем години амортизация на автомобила(като при децата)Аз от моя Голф съм много доволен.За три години два пъти вече му сменям ремъка(100000)съм минал,не мога да се оплача от недостатъци.Сменил съм един гаден тройник дето е за антифриза и маслен датчик.На 17 год.е!Мотора е ААЗ-ТД.Прди това съм имал към 7-8 коли.Никой модел от тях не бих си купил.Но Фолксваген бих си купил отново!VW няма чак толкова недостатъци от другите марки.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
към слабите места на голф 3 бих прибавил и бубината,а за фолксвагените от онези години - радиаторчето на парното.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
н2о-bavarische motoren verke
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:н2о-bavarische motoren verke
Това е другата ми кола.Това е друга тема.И тя има фабрични недостатъци.Но поне са истински и двете,когато автомобилите ги правиха здрави.Не както сега!Голфа си го карам.Не мисля да го продавам.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Приложението и смисъла на голф 2 не е комфортна, а народна кола. Много хора искат просто средство за придвижване, което да не ги занимава с глупости и повреди и това е точната кола. При мен за 6 години се сменят почти само консумативи, които в повечето случаи са на доста ниски цени и колата винаги е в добро техническо състояние. Дупки, семейно/товарна кола - окачването няма чупене.
-
- Автомобил:
- Двигател:
основна критика към по ранните модели е слабата шумоизолация,правя директно сравнение между пасат Б3 и негови конкуренти в тези години като опел вектра,рено,пежо и някои италиянки-най шумния е пасата от всичките.
Един път се качих на пежо 205 1.6гти,вътре не можеш да чуеш мотора
.
Друга критика е малоумната пластмаса около врътките на парното и радиото и калпавите дръжки на вратите.
То верно ,че са дърти кочини но си имат кусури-все пак немците са техническа нация,можеше малко по добре да измислят тези работи които посочих.
Един път се качих на пежо 205 1.6гти,вътре не можеш да чуеш мотора

Друга критика е малоумната пластмаса около врътките на парното и радиото и калпавите дръжки на вратите.
То верно ,че са дърти кочини но си имат кусури-все пак немците са техническа нация,можеше малко по добре да измислят тези работи които посочих.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички казват голф 2 е железен автомобил, а голф 3 боклук, защо така?
Несъм имал двойка но кажете къде е разликата между двата?
Окачването мисля е 1:1, двигателите почти, купето само малко по заоблено, тогава къде е фрапиращата разлика?
Кажете обосновано с какво 2 превъзхожда 3.
Несъм имал двойка но кажете къде е разликата между двата?
Окачването мисля е 1:1, двигателите почти, купето само малко по заоблено, тогава къде е фрапиращата разлика?
Кажете обосновано с какво 2 превъзхожда 3.
- hitman0013
- Двигател:
3 гние като кадет.Електрониката се скапва често.Компресора на климатика или климатроника често се скапва,по-тежка е от 2ката и др. някой ако изка да добавя още, но като цяло най-големия проблем е ръждата.
Голф 3 от 96-97 година е по-качествен вариант от към ламарини, след като 95 година са сменили директора на фв който провеждал политика на икономии и съкращаване на разходите по производството-неслучайно и на емблемите на колите им падаше никелираното
Голф 3 от 96-97 година е по-качествен вариант от към ламарини, след като 95 година са сменили директора на фв който провеждал политика на икономии и съкращаване на разходите по производството-неслучайно и на емблемите на колите им падаше никелираното
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
на мен пак не ми пука от нищо казано до тук,да ви кажа честно.коя друга кола на същата вазраст няма такива дефекти.аз си обичам фолксвагена и затова си имам три,и то точно от обсажданите модели,но мисля,че за двата от тях няма да сажалявам никога за парите които сам похарчил за тях и които наи вероятно ще харча(Г2 и ПасатБ3).
даже ако не беше тая криза щях да си купя още един голф2
даже ако не беше тая криза щях да си купя още един голф2
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Доста информация се събра и май повечето критики са еднакви и не много на брой,което е сравнително добре.Но новите модели след 2003-имат един гаден проблем,
който не би трябвало-предницата им се скапва-гожовря за голф 5-служебния на 40 хил и смяна и едно много гадно-отзад всеки ми се оплаква за некомфорното возене.Незнам прави ли са или не се качавам отвен зад волана.
който не би трябвало-предницата им се скапва-гожовря за голф 5-служебния на 40 хил и смяна и едно много гадно-отзад всеки ми се оплаква за некомфорното возене.Незнам прави ли са или не се качавам отвен зад волана.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
cenitel написа:Доста информация се събра и май повечето критики са еднакви и не много на брой,което е сравнително добре.Но новите модели след 2003-имат един гаден проблем,
Аз се сещам за няколко 5ци които са над 100К в БГ и возят като нови без нищо да е правено! Можеби зависи и от бройката и от пазенето, по разни статии за стари коли се коментира за Г5 че може една бройка да е перфектна, а друга със същите данни и пробег да скърца и тропа при еднаква експлоатация.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:cenitel написа:Доста информация се събра и май повечето критики са еднакви и не много на брой,което е сравнително добре.Но новите модели след 2003-имат един гаден проблем,
Аз се сещам за няколко 5ци които са над 100К в БГ и возят като нови без нищо да е правено! Можеби зависи и от бройката и от пазенето, по разни статии за стари коли се коментира за Г5 че може една бройка да е перфектна, а друга със същите данни и пробег да скърца и тропа при еднаква експлоатация.
ЩЕ спамнеме, ама това от задкурмилното ли е или... Просто "понеделнишка" бройка..
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
За да смениш крушка на г4 трябва да свалиш решетка и броня, смятам го за доста не удобно. 

Просто нямям никакви критики. Това е марка №1. За сравнение карам В3 90г. 1,8i. И Пежо 307SW 1.6hdi 110к.с 2006г. Пасата е на 20г. и е бетон. Пежото ми разказа играта сумати и ремонти, че и доста скъпи сега ми предстои ремент за около 1000лв 

- hitman0013
- Двигател:
пробвай да го сравниш с 309 на пежо или 205 или 405 да видиш че не е така.Старите коли са си доста по-удобни за поддръжка с изкючение на гниенето
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”