Свързване на комфорт модул и аларма?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Re: Свързване на комфорт модул и аларма?

Мнениеот policevidin » Вто 30 мар 2010 9:58

pas1.8mi написа:Ако нямаш Комфорт модул(както спомена Колегата по-горе), само с реле не става! :idea:

mhihi
Алармата има свободен канал за "Отваряне на багажника" а не за вдигане на джамовете. НО все пак отвори черната кутия и провери за възможност да си удължиш инпулса.

Max Автоаларма 800
Две дистанционни управления. Автоматично активиране след затварянето на последната врата. Дистанционно отваряне на багажника. Възможност за безшумно активиране и деактивиране. Дистанционно командване на централното заключване. Режим търсене в паркирано положение. Бързо откриване на автомобила в големи паркинги чрез звукова и светлинна индикация. Режим антикражба. „Паник" функция – издава звукови и светлинни сигнали с цел привличане на повече внимание. Блокиране на запалителната система. Многофункционален светодиоден индикатор. Двузонов шок сензор. Скачащ код. Програмиране различните режими по желание.
Гаранция 24 месеца при монтаж в оторизиран сервиз!!!MAX800
Изображение

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 30 мар 2010 12:55

Някои Аларми си имат точно изход за вдигане на стъклата! :!: Като пример мога да посоча Ravena,Saturn и много други... :beer

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 30 мар 2010 19:03

е да еба, ама вие си пишете ей така май, и какво като има изход за стъкла, дай ми пример, на голф 97 година, къде ще го вържеш този изход?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 30 мар 2010 19:33

Нещо май има проблем с тона ,А? :beat_butt2 Имаче е елементарно-канала за стъклата трябва да се свърже към проводника Заключване във вратата! :idea: :wink:

П.П Обикновено канала за стъклата подава Маса (в активно състояние)!Ако е необходимо да подаде +12в,това става чрез Реле! :idea:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 30 мар 2010 22:16

pas1.8mi написа:Нещо май има проблем с тона ,А? :beat_butt2 Имаче е елементарно-канала за стъклата трябва да се свърже към проводника Заключване във вратата! :idea: :wink:

П.П Обикновено канала за стъклата подава Маса (в активно състояние)!Ако е необходимо да подаде +12в,това става чрез Реле! :idea:

Нямам проблеми с тона, защо психоанализа ли ще ми правиш?
Цялата тема е леко кривнала, човека в първия пост пише:
Колеги, алармата ми има функция за комфорт модул, колата има такъв, но като ми слагаха алармата алармаджията ми каза, че

т.е алармата му има,тъй наречения дълъг импулс, просто алармаджията, или не му се занимава или незнае как да активира функцията.

П.П Стил, ако преместиш джъмпера, найстина ще вдига стъклата при заключване, НО и ще сваля стъклата при отключване.

П.П това с канала за стъклата, по принцип се ползва, ако имаш външен модул за стъклата, който се управлява с постоянен сигнал (само за стъклата

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Вто 30 мар 2010 22:38

racing_team_vidin написа:
pas1.8mi написа:Нещо май има проблем с тона ,А? :beat_butt2 Имаче е елементарно-канала за стъклата трябва да се свърже към проводника Заключване във вратата! :idea: :wink:

Нямам проблеми с тона, защо психоанализа ли ще ми правиш?
Цялата тема е леко кривнала, човека в първия пост пише:
Колеги, алармата ми има функция за комфорт модул, колата има такъв, но като ми слагаха алармата алармаджията ми каза, че

т.е алармата му има,тъй наречения дълъг импулс, просто алармаджията, или не му се занимава или незнае как да активира функцията.

П.П Стил, ако преместиш джъмпера, найстина ще вдига стъклата при заключване, НО и ще сваля стъклата при отключване.

П.П това с канала за стъклата, по принцип се ползва, ако имаш външен модул за стъклата, който се управлява с постоянен сигнал (само за стъклата

mhihi лично съм го правил, при всяко заключване/отключване вдига и сваля стъклата за целта изкубах кабела за сваляне на стъклата и сега само вдига :063: малко Българско изпълнение но деиства.....

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 30 мар 2010 23:08

и в краина сметка може ли да се направи или не? че всеки различно казва?
но да се направи "ориджинал работа" :lol: :D

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 30 мар 2010 23:12

всичко може бе, всичко, желание да имаш mhihi

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 30 мар 2010 23:29

като се смени алармата ясно че може :D

въпроса е при наличеието на такъв комфорт модул обаче направен само с ключа да се вдигат стъклата..възможно ли е да се направи при заключването с дистанционно да ги вдига и после при откл да не ги сваля пак :D

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 31 мар 2010 0:21

tarikat89 написа:като се смени алармата ясно че може :D

въпроса е при наличеието на такъв комфорт модул обаче направен само с ключа да се вдигат стъклата..възможно ли е да се направи при заключването с дистанционно да ги вдига и после при откл да не ги сваля пак :D

в най-лошия случай с прословутото реле за време се прави, също!
п.п цената на едно такова е по малко от 5лв

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Сря 31 мар 2010 10:00

tarikat89 написа:като се смени алармата ясно че може :D

ако ли не резваш жичката и си готов :Mr Green Fun

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 31 мар 2010 11:40

policevidin написа:ако ли не резваш жичката и си готов :Mr Green Fun

не нее.. аз ще пропусна да резвам жичките :D да няма после нова тема "препоръчайте ми аларма,че моита и таковах таковата " :D :D

ще търся някои алармаджия в пловдив дет да ми го направи 8)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 31 мар 2010 13:07

Koksan написа:А дали става оригинално централно(дистанционно от ключа), което само заключва и отключва да се върже към комфорт модула за да вдига и стъклата като се заключи?

По моя въпрос никой ли няма да каже нищо?

Колата е БМВ ... има комфорт модул(при БМВ само вдига стъклата-няма функция за сваляне) и в ключа има бутони за заключване и отключване! Може ли и КАК?, без да се поставя аларма, този комфорт да се върже към сигнала от ключа за заключване?

Поздрави!

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Сря 31 мар 2010 13:16

Koksan написа:
Koksan написа:А дали става оригинално централно(дистанционно от ключа), което само заключва и отключва да се върже към комфорт модула за да вдига и стъклата като се заключи?

Колата е БМВ ... има комфорт модул(при БМВ само вдига стъклата-няма функция за сваляне) и в ключа има бутони за заключване и отключване! Може ли и КАК?, без да се поставя аларма, този комфорт да се върже към сигнала от ключа за заключване?

Поздрави!

Какво ти е БМВ-то, дай модел и година. А пробвал ли си да задържиш бутона на заключване да видиш дали няма да ги вдигне стъклата. /при Е46 става така/

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 31 мар 2010 23:30

egoist_ok написа:
Koksan написа:

Поздрави!

Какво ти е БМВ-то, дай модел и година. А пробвал ли си да задържиш бутона на заключване да видиш дали няма да ги вдигне стъклата. /при Е46 става така/

Колата е Е36 - 98г.
Пробвал съм разбира се! :) Обаче това става само на моделите с оригинална алармена система! :)

Върни се в “Направи си сам!”