Б5 проблем с дебитомера?
- vladohist
- Автомобил:
- Двигател:
Б5 проблем с дебитомера?
Здравейте колеги, имам проблем с пасатора та искам и вас да питам-та колата е пасат Б5 1,6 ADP двигател, от 7-8 месеца насам всичко по колата беше наред, само слагам гориво и карам, колата е с газов инжекцион Бардолини от 6 месеца насам и съм много доволен, обаче, миналата вечер се прибирам от работа и греда, колата като спънат кон върви и изведнъж губи мощност, когато по1ва да губи мощност като задържа педала на газта почва да тресе, така на 3-4 пъти и изведнъж като че ли отпуши и тръгна всякш нищо не е било, тази сутрин пак, тръгвам си ок, и по едно време пак същият филм, и двата пъти колата беше загряла и прехвърлила на газ, и на бензин и на газ го прави тоя ноер, а на празен ход държи супер стабилни обороти и като я форсирам си качва нормално оборотите до 6к оборота, днес едва я закарах до един сервиз до гара Искър и пичовете я пуснаха на компа и викат дебитомер, изчистиха другите грешки и тази на дебитомера си седи, почнаха да гледат дросела , но той беше без нагар, свалиха свещи, дистрибутора капачка, палец, кабелите на свещите и се оказа че са за смяна, оставих им колата, обади се да каже че са ги сменили и пак си придърпва и прави същите номера, та остава варианта с дебитомера който е сменен преди 8-9 месеца с нов неоригинален, маслото и филтрите са сменени преди месец, момчето от сервиза каза че можело да се изолира дебитомера изключвайки буксата му и карайки я на газ.това като решение макар и временно как ви се вижда и какви рискове крие, аз искам и на сервиз при the machine да я закарам като почивам.моля за съвети и препоръки и се извинявам ако има подобна тема. благодаря ви предварително
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
Re: Б5 проблем с дебитомера?
Ако имаш възможност я откарай при The_Mashine
Според мен човека си разбира от газта и ще ти каже откъде ти идва проблема.
Мойта работеша като трактор на газ. Майсторите дето ми слагаха газвата 5 поредни дни им я карам и им разправям абе колата не работи. настроят я и след 10 км пак същото. накрая пру ИВО (The_Mashine) 2 пъти по 2 часа момчето работи че първия път нямаше някаква машинка за калибриране и оттогава всичко е наред вече близо 2 месеца.
Мойта работеша като трактор на газ. Майсторите дето ми слагаха газвата 5 поредни дни им я карам и им разправям абе колата не работи. настроят я и след 10 км пак същото. накрая пру ИВО (The_Mashine) 2 пъти по 2 часа момчето работи че първия път нямаше някаква машинка за калибриране и оттогава всичко е наред вече близо 2 месеца.
- vladohist
- Автомобил:
- Двигател:
draior написа:Ако имаш възможност я откарай при The_Mashine
то аз проблеми с газта нямам, работи си нормално и вървежа си е като на бензин, при празен ход оборотите и на газ и бензин са едни и същи, разхода на газ ми е добър, но все пак ще я закарам при възможност при него и той да видя какво ще каже
- kocetoMR
- Автомобил:
- Двигател:
Взимаи един нов от eBay.co.uk.Така или иначе щом си на гас ще ти потрябва,ако не е проблема в него и сега.Като изключиш буксата влиза в служебен режим,компютара задава запаметени параметри може да пробваш.Може да се измери и на VAG-COM