Здравейте!!
Аз сум нов- и във форума и в любимата ми марка VW. За първи път си купувам кола и искам това да е WV Passat последен модел.
Имам възможност да си купя Passat 1,6 / 102 Trendline бензин. Много ''разбиращи'' казват, че този двигател ( 1,6 )не достатъчно мощен за да носи купето...а аз не мога да си позволя по-мощна кола или пък c дизелов двигател...
Моля за съвет...
За мощността на VW Passat 1,6
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: За мощността на WV Passat 1,6
Ще си го носи, само че не очаквай чудеса. Щом можеш да си купиш най-новият модел си джиткай и хич да не ти пука. И аз мога да ти разтягам локуми да си купиш Б5.5 вместо Б6, но новото си е ново. Да, определено ще е по-добре да се напънеш или някаква лизингова схема да измизлиш за дизел или по-голям бензин, но това вече е въпрос на личен избор. Ако не те притеснява това, че колата ти няма да върви и ще е с опоскано оборудване си свиркай и си карай 
Късмет!

Късмет!
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
За какъв съвет ни молиш тука, като нещата са представени пред свършен факт?!
Искам това, ама нямам пари за друго... Е... ?!
Какво искаш да чуеш? Успокоения, че няма да е чак толкова голямо прецакване ли?
Сам ще се убедиш колко точно ще е...
Успех, здраве и късмет!
Искам това, ама нямам пари за друго... Е... ?!

Какво искаш да чуеш? Успокоения, че няма да е чак толкова голямо прецакване ли?
Сам ще се убедиш колко точно ще е...
Успех, здраве и късмет!

- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега поогледай и другите двигатели. Аз некарам последен модел пасат, но карам 1,6/101к.с. 132нМ върт.момент и да ти кажа по равно и нанадолно бива ама яви ли се върло и сте > от 2ма започваш да си викаш колко мъка има по този свят 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
[quote="kortes"]Здравейте!!
Аз сум нов- и във форума и в любимата ми марка WV. За първи път си купувам кола и искам това да е WV Passat последен модел.
Имам възможност да си купя Passat 1,6 / 102 Trendline бензин. Много ''разбиращи'' казват, че този двигател ( 1,6 )не достатъчно мощен за да носи купето...а аз не мога да си позволя по-мощна кола или пък c дизелов двигател...
Моля за съвет..
Strong buy dude = )
Е все пак ако не ти е проблем си вземи на *1 година +- с дизеляк и вс екстри...Ако това искаш да чуеш..
Аз сум нов- и във форума и в любимата ми марка WV. За първи път си купувам кола и искам това да е WV Passat последен модел.
Моля за съвет..
Strong buy dude = )
Е все пак ако не ти е проблем си вземи на *1 година +- с дизеляк и вс екстри...Ако това искаш да чуеш..
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Да, да
Както е писал колегата горе, ще е хубаво да почнеш с правилно изписване на емблемата на фолксваген (VW)
Аз съм твърдо, да не взимаш колата с такъв двигател. Слаб е за нея.
Mного скоро ще се появи чувството за неудовлетвореност. Няма да е това което ще си очаквал. След време много трудно ще я продадеш. Ако решиш да слагаш газ, ептен ще умре. И воупще единственото предимство ще е, че ще плащаш по малък данък и гражданска застраховка. Ако е 74 kw, що то май беше 75 kw. Няма смисъл да даваш толкова пари за точно този модел.
Опа сега видях, че си в Анталия. Чети мнението ми без това за гражданската и данъка. Иначе за останалото се подписвам с две ръце

Аз съм твърдо, да не взимаш колата с такъв двигател. Слаб е за нея.
Mного скоро ще се появи чувството за неудовлетвореност. Няма да е това което ще си очаквал. След време много трудно ще я продадеш. Ако решиш да слагаш газ, ептен ще умре. И воупще единственото предимство ще е, че ще плащаш по малък данък и гражданска застраховка. Ако е 74 kw, що то май беше 75 kw. Няма смисъл да даваш толкова пари за точно този модел.
Опа сега видях, че си в Анталия. Чети мнението ми без това за гражданската и данъка. Иначе за останалото се подписвам с две ръце

- niki79
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP
еми напъни се още малко бе колега или изчакай докато събереш достатъчно парички,има ли смисъл да си дадеш всичките пари за кола в която ще те е яд да седнеш след време
всичко е въпрос на личен избор,всеки сам си преценява до каде му се простира чергата
поздрави и успех 

- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
Ivajlo82 написа:Колега поогледай и другите двигатели. Аз некарам последен модел пасат, но карам 1,6/101к.с. 132нМ върт.момент и да ти кажа по равно и нанадолно бива ама яви ли се върло и сте > от 2ма започваш да си викаш колко мъка има по този свят
Да бе,да
и другите отзад слизат да бутат.

Вервайте ми.....
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Без екстри се свиква,ама с малък мотор...никога.Събери още пари и си купи по-голя мдвигател,ще съжаляваш иначе.Пасатите са тежки еле пък Б6 предполагам...незнам ти си решаваш
- Damianski
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AFT
Баща ми кара Б4 АЕК от 4 години с двигател в доста добро състояние и в момента чета тема в която пишат хора с такива коли и немога да си обясня защо говорят така за този двигател ... или просто техните наистина са зле и не вървят , но през тези 4 години досега несъм усетил "мъката по този свят"
Естествено когато е натоварена ускорява малко по бавно но чак пък да ме е "яд да седна вътре"
Честно казано с това мое мнение нямам за цел да споря с никого и да убеждавам някой...
Всеки си шета на акъла
Айде със здраве

Всеки си шета на акъла

Айде със здраве
ама какви глупости сте писали не е истина.
верно не е за пистата тоя мотор ,ама чак пък да умира на байра
къде живеете, на върха на хималайте.
сега по темата
като нямаш пари за друг двигател какво питаш не мога да разбера.
вземай и му се радвай.
ако искаш спортна си вземи опел-GSI 93 година,
верно не е за пистата тоя мотор ,ама чак пък да умира на байра

къде живеете, на върха на хималайте.

сега по темата
като нямаш пари за друг двигател какво питаш не мога да разбера.
вземай и му се радвай.
ако искаш спортна си вземи опел-GSI 93 година,

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG

Аз карам 1.6, Б4, комби около 3 год., на газ. Ти каква кола караш ?
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sasho 07 е прав аз също карам пасат комби с мотор АЕК 101 к.с. и пиша тия "глупости" щото като качвам Боровец и не само такива баири се усеща, че 1320кг купе си тежи на тоя мотор (с четирима 3та 4та тук там ) колата я карам само на бензин. А що се отнася за ускорение на точно този мотор комбито набира 0-100км/ч за 15,1сек. За сравнение лада 1500s набира за 16-17сек. На баща ми не му прави впечатление това щото е на 51г. Смея да твърдя, че моя мотор не е кои знае колко издухан щото нито гори масло нито тропа нито чатка. В момента го карам с Юнил 5W40 100%синтетика за TDI за около 4000км не съм забелязал липса.
Скромното ми мнение е че 1.6 става за Лупо, Поло и може би за Голф, но не и за пасат
Скромното ми мнение е че 1.6 става за Лупо, Поло и може би за Голф, но не и за пасат
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До Kortes: Кортес все пак решението си е твое. Но преди да го вземеш обърни внимание на това което се писали хората които са карали и карат 1.6 101к.с.