механизъм за вдигане на предно ляво ел. стъкло на б4
- NazaretH
- Автомобил:
- Двигател:
механизъм за вдигане на предно ляво ел. стъкло на б4
пасата ми е б4 1996г. и лявото стъкло още като купих колата имаше проблем с вдигането до горе. свалихме механизма и се оказа че зъбчетата на гребена са заоблени, опитахме да ги наварим няколко пъти, но ефекта е за два дни и пак се чупят. опитах да намеря такъв механизъм по моргите но все не мога да случа на същия. а в магазините ми искат 220лв. за доставка от германия. някой случайно да знае от къде мога да намеря такъв механизъм?
Re: механизъм за вдигане на предно ляво ел. стъкло на б4
ще трябва да те разочаровам. освен ако не си изключителен късметлия или не познаваш някой джамбазин, който ще ти свие механизъм от читава кола единствената опция е магазина. преди 3 години си купих от официалния вносител в сф (тогава беше юнитрейд)нови механизъм на стойност 187 левчета. преди това се мъчих месеци с наваряване и пилене на нови зъби на сектора, но след няколко пускания се изронваха. обикалях и моргите, но нищо. така, че само ново.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз си купих от ауто+ 185 лева,доставката бе за 1 ден
- NazaretH
- Автомобил:
- Двигател:
аз намерих, но не знам дали е същия. от пасат 1992 е но пак е Б4 ще искам да я видя преди да я купувам, дано пасне
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
NazaretH написа:аз намерих, но не знам дали е същия. от пасат 1992 е но пак е Б4 ще искам да я видя преди да я купувам, дано пасне
Б4 от 1992г НЯМА!

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Така ей сега щи дам ключа за бараката
Отиваш и си купуваш ръчен стъклоподемник ОРИГИНАЛЕН
Внимателно разпробиваш занитването на врътката
Слагаш си моторчето на ръчният стъклоподемник и си караш колата
Сега понеже ще има ти луд ли си ще кажа че моя пасат върви така вече повече от година и няма грижи. Стъпката на зъбният гребен е еднаква при ръчните и ел.стъклоподемниците. Оригиналният ръчен стъклоподемник е заготовка за ел. такъв има всички отвори за закрепване на ел.моторчето. Разликата е че има една пружина идеята на която е да помага при вдигането на стъклото понеже за слизането слиза от собственната си тежест. За да е по-малко усилието при вдигане са сложили тази пружина. Аз не съм я махал, оставих я за да помага на ел.двигателчето при вдигането. На моя паско така си реших проблема ТИ как ще решиш своя проблем си остава лично твой избор

Отиваш и си купуваш ръчен стъклоподемник ОРИГИНАЛЕН

Внимателно разпробиваш занитването на врътката

Сега понеже ще има ти луд ли си ще кажа че моя пасат върви така вече повече от година и няма грижи. Стъпката на зъбният гребен е еднаква при ръчните и ел.стъклоподемниците. Оригиналният ръчен стъклоподемник е заготовка за ел. такъв има всички отвори за закрепване на ел.моторчето. Разликата е че има една пружина идеята на която е да помага при вдигането на стъклото понеже за слизането слиза от собственната си тежест. За да е по-малко усилието при вдигане са сложили тази пружина. Аз не съм я махал, оставих я за да помага на ел.двигателчето при вдигането. На моя паско така си реших проблема ТИ как ще решиш своя проблем си остава лично твой избор

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
И си прав колега и не е така.Едно време имаше оригинално направени механизми.Сега такъв е почти абсурд да си намериш.Всички са китайски и не става номера с тях защото планката на механизма е с друг профил.Знам защото миналата седмица отсранявах подобен проблем на един колега.Накрая си намери нов китайски за 95 лв. и след леко напасване нещата си станаха.Самоче там от където го взе вече нямат а и скоро няма да имат.
- znainainai
ОРИГИНАЛЕН=2-ра употреба 

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS

Това вече е решение защото ръчен механизъм на В3 и В4 няма чупене.Лошото е ,че В4 с ръчни механизми са кът
- znainainai
suba написа::да:
Това вече е решение защото ръчен механизъм на В3 и В4 няма чупене.Лошото е ,че В4 с ръчни механизми са кът
А на В3 и В4 механизмите са 100% взаимозаменяеми така че истината е в ръчка от В3 със моторчето на В4

- NazaretH
- Автомобил:
- Двигател:
много мерси колеги. А да имате представа какви пари е ръчния механизъм
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Голяма закъсвация с тея стъкла имаш, ей.
Колегата "znainainai" май е дал ключа от бараката. Бих допълнил като идея да идеш в една морга и да си вземеш за 20-30лв. един механичъм от Б3 и да си поиграеш. Цената си заслужава 20<200.
Колегата "znainainai" май е дал ключа от бараката. Бих допълнил като идея да идеш в една морга и да си вземеш за 20-30лв. един механичъм от Б3 и да си поиграеш. Цената си заслужава 20<200.
NazaretH написа:много мерси колеги. А да имате представа какви пари е ръчния механизъм
Колега аз имах същия проблем,купих си нов механизъм от магазин за 90лв.от ул.Симеон немски с релсите, в кутия имаше ги и за по 100лв в друг магазин ама не бяха немски! ,на паркинга си го смених сам за няма и час,сега е като от завода ...,моторчето ако работи друго не ти трябва,те по принцип трудно се развалят не те съветвам да взимаш от морга! там са на 2-ра 3-та употреба и не се знае до кога ще ти искара...,ако имаш някакви въпроси относно монтирането ми пиши на лс

имам нов на 130лв
скайп doh_kuxota
0886 51 01 02
София
По темата за ремонт, аз лично си ги наварих на дебело , после си ги изпилих с пила и вече една година си работи без проблем, а при мен стъклото постоянно се вдига и сваля като асансьор
скайп doh_kuxota
0886 51 01 02
София
По темата за ремонт, аз лично си ги наварих на дебело , после си ги изпилих с пила и вече една година си работи без проблем, а при мен стъклото постоянно се вдига и сваля като асансьор
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
NazaretH написа: и се оказа че зъбчетата на гребена са заоблени, опитахме да ги наварим няколко пъти, но ефекта е за два дни и пак се чупят...
Щом за няколко дни се чупят въпроса е на какъв апарат ги наваряваш? Електрожен ли?
Другия момент е правилното оформяне на зъбите!
... от 1г. нямам проблем с моите наварени зъби на секторите (зъбните гребени на механизмите)