Първо искам да се извиня, че създавам нова тема без да съм разгледал цеия форум. Сега се регистрирах и то по спешност. Баща ми има VW Passat B3 годината на производство е 1992. Проблема... както той ми го обясни е, че се е скъсало жилото на скоростния лост и незнае как да демонтира сегашното и да монтира ново.
Сайта (т.е. вие) ми е помагал за други ремонти по колата и ви благодаря предварително за помощта
Проблем със скоростите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростите
Последна промяна от PavelPatazov на Чет 01 апр 2010 16:20, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростите
Първо трябва да види кое жило е скъсал, щото са две. От страната на скоростите се вижда как се сваля, от страната на лоста трябва да махне отдолу алуминиевата ламарина и те така те, ама без канал или подемник ще е много тегава работата, та ако не бъркам за да махне алуминиевата ламарина трябва да откачи двуцевката...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да не се маха двуцевката,може и моноцевка да е
,само катализатора или резонаторното гърне се разкача.После махаш алуминиевия предпазен екран и целия механизъм е под него.4 болта има които държат механизма от долната страна,отгоре при скоростния лост пак има 4,но не съм сигурен.При скоростната кутия е лесно,един болт и това е .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе може и да е моноцевка, ама къде си видел моноцевка на пасат
Зависи и кой как е направил връзката с меката връзка, щот при мен конкретно резонаторното гърне е заварено за меката връзка, която може да бъде откачена от изпускателните колектори или с флексче 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Можели да попитам и аз за един проблем в скоростите.Скъса се жилото,подмених го около 2 седмици нямаше проблеми после взеха да невлизат скоростите както трябва.на мястото на 1-ва влиза 3-та.На 2-ра -4-та.За първа натискаш надолу и към задна отвреме на време влиза и задна.Колата е пасат 90 1.8ми комби.