Свързване на комфорт модул и аларма?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Re: Свързване на комфорт модул и аларма?

Мнениеот racing_team_vidin » Чет 01 апр 2010 8:02

мисля,че е36 вдига стъклата само от ключалката, не от дистанционното, ключалката има 2 позиции на закл.
иначе в БМВ-форума има теми кое, как се връзва за да вдига стъклата алармата, и то доста подробни :wink:

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Чет 01 апр 2010 8:54

Значи колата ти е с допълнително монтирана аларма или е с оригинално дистанционно за откл. и закл.? Ако е с допълнително монтирана - трябва да се прехвърли на един кабел дълъг импулс 25 секунди.
На комфорт модула има един купунг с 26 крачета - /жълт - до 02.97г./ или /виолетов - след 02.97г./ на 17 позиция трябва да се подаде "+" и стъклата се вдигат. Ама се слагат 2 бр. диоди 1N4002 с обща връзка на анода и се връзва тя към заключващият импулс на алармата и катодите утиват на позиция 17 - за стъклата и Бяло-червен от модула.
П.С. Ако е оригинално дистанционно - не може ли да се програмира с CARSOFT
П.С.1. Напълно е възможно и да няма кабели на куплунга - специално за позиция 17 /и такъв случай съм имал - тогава се наложи да си запоя кабел от модула/

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 05 апр 2010 16:53

egoist_ok написа:Значи колата ти е с допълнително монтирана аларма или е с оригинално дистанционно за откл. и закл.? Ако е с допълнително монтирана - трябва да се прехвърли на един кабел дълъг импулс 25 секунди.
На комфорт модула има един купунг с 26 крачета - /жълт - до 02.97г./ или /виолетов - след 02.97г./ на 17 позиция трябва да се подаде "+" и стъклата се вдигат. Ама се слагат 2 бр. диоди 1N4002 с обща връзка на анода и се връзва тя към заключващият импулс на алармата и катодите утиват на позиция 17 - за стъклата и Бяло-червен от модула.
П.С. Ако е оригинално дистанционно - не може ли да се програмира с CARSOFT
П.С.1. Напълно е възможно и да няма кабели на куплунга - специално за позиция 17 /и такъв случай съм имал - тогава се наложи да си запоя кабел от модула/

Няма аларма колата! Оригинално ключа е с централно! За CarSoft не съм се сещал ... ще разпитам!
Ще потърся в такъв случай куплунга(виолетов) и ще пробвам тогава да взема импулс от заключващият модул, за да го вържа към 17 пин!

Благодаря!

Потребителски аватар
miro_87_pk
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Мнениеот miro_87_pk » Сря 21 апр 2010 14:51

може да прозвучи глупаво но какво е комфорт модул защото на моита аларма има такота мостче на парвата снимка ???

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 25 апр 2010 21:34

Със заключването на колата (централното), ако имаш свалени прозорзи да се затворят автоматично.

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Пон 26 апр 2010 9:19

Може би малко глупав въпрос, но самия модул къде се намира(къде да търся този куплунг)? Става дума за пасат б4 , 95г, има комфорт модул и е с допълнителна аларма.

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Пон 26 апр 2010 9:51

По принцип стъклата се командват от сигналите за централно заключване, като подадеш дълъг импулс за заключване-те се вдигат /алармата трябва да има тази функция-дълго заключване/. Трябва да се види при теб точно кой кабели е:
- до 1994 кабелите за централното са: червено/жълт-закл. и черно/бял-откл.
- след 1994 кабелите за централно са: сив-закл. и зелен-откл.
Всички тези кабели са от снопа който излиза от вратата-шофьорската.

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Пон 26 апр 2010 18:58

Ок, ще погледна. Мерси много :beer

GoshoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoshoS » Сря 26 май 2010 11:30

Здрасти на всички.От известно време мисля да си направя прозорците да се вдигат с заключването на колата, но нямам никаква идея как става.Четох из форумите че трябва да се сложи модул с някакво реле.Хрумна ми една идея- не може ли да свържа машинките на прозорците с алармата, така че когато се подаде сигнал да се заключи колата да се вдигнат и прозорците?Алармата ми е JOY 208k струваше 140 лв за 2 врати.Ако някои може да ми обясни как може да се направи и кое каде да се свърже ще съм мн благодарен.Не споменах само че колата е форд пума .Ето това ми е алармата http://www.joylife.com.tw/products_01.p ... =30&uid=12

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот lubecku » Нед 05 юли 2015 0:45

И тази тема да повдигна малко :)
Кой кабел да срежа за да не ми сваля стъклата,.колата е двуврат АБФ 1996, днес преместих моста в алармата и сега се вдигат при заключване но и се свалят 1/3 при отключване ?

Върни се в “Направи си сам!”