Привет колеги,
скоро ще трябва да сменям спирачната помпа на моя пасат Б4, ABS мотор, колата има ABS, като влезна в сайта на ATE и потърся помпата ми излиза че е с номер 10.6123-0674.3, а на моята помпа която е в момента на колата пише номер 10.6123-0670.3 търсих доста из нета но не намерих никъде дали тези две помпи са идентични, доколто виждам по мои наблюдения самите помпи са еднкави, или вече от ATE са сменили номер на помпата, защото в сайта им не излиза никъде помпа с номер 10.6123-0670.3. Дал инякой случайно е наясно по този въпрос?

Питане относно спирачна помпа на пасат Б4...?
-
- Автомобил: VW Cross Touran
- Двигател: BMY 2009
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: Питане относно спирачна помпа на пасат Б4...?
Не се шашкай колега.Отивай в магазина и казвай ,че искаш помпа за В4 (е казваш за пасат 3 защото ако кажеш В4 ще ти дадат за В5 което било пасат 4).Първо оригинална помпа не можеш да си намериш дори и в Фолксваген България и второ през годините номерат се сменят и достигат до 3 номера за един артикул.Така ,че споко 

- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, неотдавна търсих такава помпа за голф 3.
Важна е само първата част на номера. И при мен - същата работа с номерата като при теб, макар че моята помпа бе 6122 - всичко друго като при теб - номера на сайта на АТЕ е с една цифра в края разлика.
Между другото, "23" от 6123 в номера е диаметъра на буталото в мм. Така че са еднакви с голяма вероятност.
Но най-добре иди в магазина със старата и шублер, и замери важните размери дали са еднакви. Масово така се прави.
Моята оригинална беше 6122, обаче намерих само 23мм на човешка цена - работи си идеално, само хода на педала стана с една идея по-малък, което е очаквано.
Имай предвид че оригиналната на АТЕ е с цена около 400лв. Аз успях да намеря с триста зора италиански аналог за 150лв.
Успех.
Важна е само първата част на номера. И при мен - същата работа с номерата като при теб, макар че моята помпа бе 6122 - всичко друго като при теб - номера на сайта на АТЕ е с една цифра в края разлика.
Между другото, "23" от 6123 в номера е диаметъра на буталото в мм. Така че са еднакви с голяма вероятност.
Но най-добре иди в магазина със старата и шублер, и замери важните размери дали са еднакви. Масово така се прави.
Моята оригинална беше 6122, обаче намерих само 23мм на човешка цена - работи си идеално, само хода на педала стана с една идея по-малък, което е очаквано.
Имай предвид че оригиналната на АТЕ е с цена около 400лв. Аз успях да намеря с триста зора италиански аналог за 150лв.
Успех.
-
Привет колега DIY4ever, мерси за инфото, знам че помпата е тези пари, първо се бях обаждал в Порше Изток и там ми обявиха цена за помпата на АТЕ - 684 лв, наскоро се обаждах в Манимпекс /водят се вносители на АТЕ/ и те ми обявиха цена на същата помпа АТЕ - 443лв и 1 месец за доставка. Вече съм се прежалил, но ще дам тези пари за оригинална АТЕ, защото не ми се слагат някакви италянски ментаци, единствено открих в Манимпекс заместител на тази помпа на Topran за 98лв, ама хич не ми вдъхва доверие тази помпа, все пак това са спирачките предпочитам да излезна повече, но да знам че съм взел нещо добро. Братовчед ми живее в Германия и съм му поръчал да провери тази помпа какви пари може да я намери от там и ако е на по сносни цени ще ми я докара от Германия другия месец. Мерси още веднъж за инфото.
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че може и малко по-евтино да се намери. Аз бях я намерил за 395лв (АТЕ), но по-скоро щях да изхвърля АБС-а отколкото да ги дам.
Все пак за тия пари може кажи речи 3 италиански помпи да се вземат. А и такава цена е неоправдана - няма злато и платина вътре - реално нищо особено не е - разглобявал съм я.
Наистина вероятно от чужбина ще е по-евтино да се вземе.
На другата кола - пасата съм сложил някакво италианско менте за 50-60 лв (там за щастие нямам АБС) - вече 5 години изкара. Което не е зле.

На другата кола - пасата съм сложил някакво италианско менте за 50-60 лв (там за щастие нямам АБС) - вече 5 години изкара. Което не е зле.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз трябва да сменям тази помпа Ate 10.6123-0670.3. Как реши твоя проблем? Може ли да се замени с Ate 10.6123-0674.3 и ако кажеш от къде я намери и на каква цена ще ти бъда много благодарен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ivanveltchev написа:...
Колега, с много голяма взискателност подхождаш. И аз преди така се хвърлях по оригиналните части, ама ... Имай впредвид, че колите са доста старички. Та ако търсиш такава сигурност, знай също, че:
спирачните дискове ако са по-тънки от 11мм са за смяна. Да не говорим ако имат някой коловоз.
Накладките ако са по-тънки от 14мм (с металната част) също са за смяна. Но понеже нямат датчик за да се види кога са се износили, се чува когато започне да стърже желязо о желязо. След това и дисковете надрани и т.н.
Спирачната течност се сменя на всеки две години. Губи си свойствата, поема влага и т.н. За справка: На баща ми жигулата - 20години+
Отзаде пък, ако са барабани също имат лимит на износване самите барабани, освен накладките.
Отдолу под колата има един регулатор където разпределя спирачното усилие към колелетата (кантар). С годините му се "олабва" пружината и започват да хващат повече/по-малко предните/задните колелета.
Ако имаш някоя корозирала тръбичка по спирачките е знак, че трябва да се смени. (В Германия, като минаваш Тюф-а се заяждали

Та ако всичките тези работи ги смениш с оригинални части/консумативи си е половин пасат.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Кви са тия цифри бе хора,земи някоя помпа,ако щеш 2 от колеги от форума които продават на части за без пари и си реши проблема.все някоя ще излезе читава ама 400..лв за помпа аз ще направя основен за колата,недейте така. 

-
Привет колега aspetkov, засега си карам със старата помпа, тъй като тя все още работи и не се е скапала дотам, че да е належаща смяната и. Инче си е доста пари тази помпа и докато търсих почти не намерих някой читав неин заместител (то и заместители няма само на топран имаше ама никакво доверие не ми вдъхна). Братовчед ми провери също и в Германия цената на помпата и там излизаше около 500 наши български левчета. Рових се по руските сайтове и излиза че Ate 10.6123-0670.3 е еднакво с Ate 10.6123-0674.3. И така и не успях да разбера защо тази помпа е такива луди пари за пасатите с АБС. Като гледам няма нищо по различно от помпата за пасат без АБС освен че на тази за АБС е по-голям диаметъра с 1 сантиметър и има само 2 изхода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
С добри намерения бях. Опитах да те разубедя - неуспях.
Спирам да цапам темата. Успех с помпата.

- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
ivanveltchev написа:Привет колега DIY4ever, мерси за инфото, знам че помпата е тези пари, първо се бях обаждал в Порше Изток и там ми обявиха цена за помпата на АТЕ - 684 лв, наскоро се обаждах в Манимпекс /водят се вносители на АТЕ/ и те ми обявиха цена на същата помпа АТЕ - 443лв и 1 месец за доставка. Вече съм се прежалил, но ще дам тези пари за оригинална АТЕ, защото не ми се слагат някакви италянски ментаци, единствено открих в Манимпекс заместител на тази помпа на Topran за 98лв, ама хич не ми вдъхва доверие тази помпа, все пак това са спирачките предпочитам да излезна повече, но да знам че съм взел нещо добро. Братовчед ми живее в Германия и съм му поръчал да провери тази помпа какви пари може да я намери от там и ако е на по сносни цени ще ми я докара от Германия другия месец. Мерси още веднъж за инфото.
Ще си позволя един съвет от МЕНТЕИМПЕКС (Манимпекс) - бягай далече б.х ги в мошенниците
вносители на АТЕ нанай - исках АТЕ 288мм спирачни дискове 5x100 - казаха че нямат няма да имат и няма и да внесат и ми дадоха такова "БРЕМБО" че още ми държи влага - смяна на предни дискове ми стъпи към хилядарка
Успех
-
Аз се отказах да купувам спирачната помпа за тези пари, моята все още работи. Преди мислех че нещо от нея се бъзика ама смених спирачната течност и се пооправиха нещата, и накладките смених че бяха ми дали едни LPR, които в последствие лично за мене се оказа доста зле и ги смених с накалдки Феродо и почна да спира значително по-добре и се отказах с тази помпа.
колега, аз карам б3 без абс,когато дойде време да сменям моята помпа ми искаха 57 лв за нова,но магазинера ми каза, че от вектра е същата и цената и беше 37 лв.така че сложих от вектра и всичко си дойде на мястото, но пак казвам моята е без абс,ако искаш се поинтересувай дали от вектра с абс няма да е същата.