помощ скоростна кутия
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
помощ скоростна кутия
налага се да сменям скоростна кутия на голф 2 1.6 карбуратор(5 степенна е)та мисълта ми е ще ходя до моргата но нз как да разбера другата кутия дали е здрава и дали нее дизелова
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега гледай инициалите,ако вземеш дизелова ще ти станат много дълги скоростите.Гледай като я взимаш си носи съединителя(феродовия диск)за да го налагаш защото са 2 вида.А за това дали е хубава си е божа работа(ако не ти гарантират за нея) докато не я сложиш няма да разбереш дали е хубава,ама елементарното е да няма луфт на диференциала никакъв,да влизат всички скорости стегнато и да не е отваряна.И един съвет от мен СМЕНЯЙ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДВЕТЕ СЕМЕРИНГИ НА ПЪРВИчНИЯ ВАЛ преди да я сложиш 

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Виж си номера на скоростите - пише го на капачката отстрани... После провери и тук: http://www.vwclub.bg/articles.php?id=5&page=3
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 18:13, променено общо 1 път.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега пове4ето ФВ имат луфт в диференциала и аз имам ама скоростите си ми влизат супер и не вият, ако ти е само проблема в луфта не се вглеждай а си я карай. Пишеш за пластини ???? как ще ги подложат -за де стигне до диференциала трябва цялата кутия да се разцепи и разглоби, а вече стигнал до там по добре е да си смениш лагерити и регулировъчните шайби на планетните и сателитните колела на диференциала, така че ако е само луфта повтарям карай си и не пипай
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
значи видях че тече от семерините на скор.кутия,купих ги и отидох при маистора за смяна на семеринипри което тои смакна кутията и ми каза че тя е за смяна,защото луфта бил 3 пъти по голям от колкото трябвало и така аз се реших да купувам нова кутия но после размислих че и тя може да е същата и затова се замислих за ремонт на моята
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”