Мисля, че всички знаем и сме се борили с повечето болести по МК3- ел. стъклата, ръждата, тракащите и скърцащи пластмаси в колата. Цялото това понижаване на качеството е за сметка на екстрите, които има колата. Тоест, повече екстри, но по-калпаво направени.
С четворката успяват да намърдат Голфа в по-висок клас. В това отношение, според мен, тройката е пълен провал.
Разлики между голф 2 и 3
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: Разлики между голф 2 и 3
За мен 4-ката е по-голям провал. Както каза един колега - Много екстри за сметка на качеството.
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
dandan написа:Ами не знам кой абдал, ама ние умниците купуваме колите на абдалите след като са ги покарали няколко годинки. А после почват коментари: 'що ми се строши колата?' . Ами щото никой не е мислил за умниците дето ще ги ремонтират после...
Пък на абдала много му дреме че ще плаща $300 на месец да си я плаща за 5 години
Напротив, точно при по-старите коли, все още е мислено за тия които ще ги ремонтират. И абдалът е абдал защото е продал хубава, здрава, надеждна и ремонтопригодна кола която при нужда и 20 и повече години ще деяни, за да си купи еднодневка умишлено направена така че след 5 години да не става за нищо. И не забелязва как му се източват джобчето.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
DIY4ever написа:dandan написа:Ами не знам кой абдал, ама ние умниците купуваме колите на абдалите след като са ги покарали няколко годинки. А после почват коментари: 'що ми се строши колата?' . Ами щото никой не е мислил за умниците дето ще ги ремонтират после...
Пък на абдала много му дреме че ще плаща $300 на месец да си я плаща за 5 години
Напротив, точно при по-старите коли, все още е мислено за тия които ще ги ремонтират. И абдалът е абдал защото е продал хубава, здрава, надеждна и ремонтопригодна кола която при нужда и 20 и повече години ще деяни, за да си купи еднодневка умишлено направена така че след 5 години да не става за нищо. И не забелязва как му се източват джобчето.
Е даде аз за какво казах ще ще си карам стари барутник,мога живот и здраве и ново сърце да му подаря,макарче като гледам новите двигатели с какъв ресур са,по добре даси стегна този двигател,още има доста хляб в него и по нищо не отстъпва на новите

- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Ехо, темата е само за голф2 и голф 3.
И моля пишете конкретни неша и не разводнявайте темата с общи приказки.
Това е технически форум и моля дайте технически доводи на твърденията си.
Модератори къде сте?
Качеството на целия форум е паднало много, няма технически въпрос който да не е оспамен, с мнения от сорта на, така чух, на един приятел, и тн, а я няма конкретиката и компетентните мнения.
Влизам и в доста други авто форуми и със съжаление констатирам, че нашия форум е най зле, неможе да се намери никаква конкретна информация, всичко е оспамено и размито.
Може да ми изтриете мнението ми, ако не сте съгласни, но моля модераторите да прегледат и някой друг авто форум и да си направят изводите.
Модератори къде сте?
Качеството на целия форум е паднало много, няма технически въпрос който да не е оспамен, с мнения от сорта на, така чух, на един приятел, и тн, а я няма конкретиката и компетентните мнения.
Влизам и в доста други авто форуми и със съжаление констатирам, че нашия форум е най зле, неможе да се намери никаква конкретна информация, всичко е оспамено и размито.
Може да ми изтриете мнението ми, ако не сте съгласни, но моля модераторите да прегледат и някой друг авто форум и да си направят изводите.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
kristinobal написа:Ехо, темата е само за голф2 и голф 3.
Модератори къде сте?
Аз като стана с техническо образование,щети направя едни технически доводи

-
- Автомобил:
- Двигател:
Никаква конкретика.Темата е направо глупава.Истината е че когато започва производството на Голф3 VAG има нов шеф който разпорежда с цел икономия да се правят компромиси при обработката на купето и ред други неща.Това сьм го чел.2-ката е по имиджова от 3-ката това е несьмнено.Що се отнася до това че караме 2-ки щото сме нямали пари за 3-ки ...смях.Колко струва една 3-ка сега,ако ще да е VR6?
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
[/quote]
а измеждо другото,май някои модели доста си приличат по части едно към едно с по горе описаните,пример моето поло2,ха познай с кое
[/quote]
Ей за това говерех в горния си пост.
Като нямаш технически знания /неговоря за образование/ за чий .... пишеш в техническия раздел.
Има си офтопик.

Като нямаш технически знания /неговоря за образование/ за чий .... пишеш в техническия раздел.
Има си офтопик.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
kristinobal написа:

Има си офтопик.[/quote]
Ти сериозно ли говориш?Ало много се изучихте,малее и после за какво потъваме,ами заради това,всеки се мисли че може много,само защото е грабнал някакъв китап в ръцете и той е господ в тази сфера

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
zig-zag написа:Никаква конкретика.Темата е направо глупава.Истината е че когато започва производството на Голф3 VAG има нов шеф който разпорежда с цел икономия да се правят компромиси при обработката на купето и ред други неща.Това сьм го чел.2-ката е по имиджова от 3-ката това е несьмнено.Що се отнася до това че караме 2-ки щото сме нямали пари за 3-ки ...смях.Колко струва една 3-ка сега,ако ще да е VR6?
Това че си го чел някъде не значи че е истина. И двата автомобила си имат предимства и недостатъци. Лично ако трябва да избирам, не бих избрал никой от двата, не заради недостатъците а заради годините...
Все пак въпрос на личен избор
Абдала си я плаща 5 години и колата му е в гаранция. Ако спре, се обажда да го вдигнат и не се занимава със сервизи и да се чуди какви резервни части да купува, кои били оригинални, кой фалшиви и т.н. Не е трудно човек като погледне отстрани да види кой как се е наредил!
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
dandan написа:Абдала си я плаща 5 години и колата му е в гаранция. Ако спре, се обажда да го вдигнат и не се занимава със сервизи и да се чуди какви резервни части да купува, кои били оригинални, кой фалшиви и т.н. Не е трудно човек като погледне отстрани да види кой как се е наредил!
... И не се замисля че за период от 15 години, сменяйки 3 коли се източва с 4-5 пъти повече пари (щото има и застраховки, и данъци, и всичко при нова кола е повече) от този който си е купил евтина читава кола на старо (неговата 1-ва), сложил й е газ или метан и се вози евтино и не е взимал нито стотинка кредит и не се е заробвал.
Имам пасат 3ка от близо 9 години - никога не ме е оставил на път, никакви сериозни или скъпи ремонти. Отделно всичко сам си поддържам, на сервиз само за гуми. Както и да го смятам, ако бях купил нов пасат, щях да съм изсипал в пъти повече пари, и едва ли щях да съм успял да си купя вила например, която струваше горе-долу колкото би струвал новия пасат (даже по-малко), а е далеч по-ценно нещо, което ще остане и за децата ми. А новия пасат вече щеше да е стар.

Наистина "Не е трудно човек като погледне отстрани да види кой как се е наредил!"

Имам познат в чужбина който взе нов опел на кредит - още го изплащаше, но гаранцията бе свършила когато на два пъти го остави на пътя по различни причини - обща сума на ремонтите над 1500 евро.

Айде весели празници на всички!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Гроздето е кисело, но почти никой тук нямаше да кара стара кола за нещо различно от хоби, ако имаше пари за нова. Доста по-чупливи са, но комфорта на Пасат Б6 няма нищо общо с този на Б3 да кажем. И на завода грам не му пука за такива като нас, след като нито купуваме оригинални части, нито ходим по оторизирани сервизи.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
theultimate написа:Гроздето е кисело, но почти никой тук нямаше да кара стара кола за нещо различно от хоби, ако имаше пари за нова. Доста по-чупливи са, но комфорта на Пасат Б6 няма нищо общо с този на Б3 да кажем. И на завода грам не му пука за такива като нас, след като нито купуваме оригинални части, нито ходим по оторизирани сервизи.
Веднага отивам да си реставрирам Г2 ката в VW Германия...но колко ще излезе този лукс ? Цената ще е брутална, а всички добре знаят реалната стойност на частите.. + това ако цените бяха нормални да кажем приемливи щях да си я подържам винаги..
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
DIY4ever написа:dandan написа:Абдала си я плаща 5 години и колата му е в гаранция. Ако спре, се обажда да го вдигнат и не се занимава със сервизи и да се чуди какви резервни части да купува, кои били оригинални, кой фалшиви и т.н. Не е трудно човек като погледне отстрани да види кой как се е наредил!
... И не се замисля че за период от 15 години, сменяйки 3 коли се източва с 4-5 пъти повече пари (щото има и застраховки, и данъци, и всичко при нова кола е повече) от този който си е купил евтина читава кола на старо (неговата 1-ва), сложил й е газ или метан и се вози евтино и не е взимал нито стотинка кредит и не се е заробвал.
Имам пасат 3ка от близо 9 години - никога не ме е оставил на път, никакви сериозни или скъпи ремонти. Отделно всичко сам си поддържам, на сервиз само за гуми. Както и да го смятам, ако бях купил нов пасат, щях да съм изсипал в пъти повече пари, и едва ли щях да съм успял да си купя вила например, която струваше горе-долу колкото би струвал новия пасат (даже по-малко), а е далеч по-ценно нещо, което ще остане и за децата ми. А новия пасат вече щеше да е стар.![]()
Наистина "Не е трудно човек като погледне отстрани да види кой как се е наредил!"
Имам познат в чужбина който взе нов опел на кредит - още го изплащаше, но гаранцията бе свършила когато на два пъти го остави на пътя по различни причини - обща сума на ремонтите над 1500 евро.Отделно след като я изплати, колата му излезе доста повече пари отколкото струва същата сега на старо тук в БГ.
Айде весели празници на всички!
Ами твоят познат не вярвам да си купи след тази случка голф2 или Опел Кадет.
Пък и вярвам че и ти би се замислил за нов автомобил ако трябваше да заделяш да речем 5% от месечния си доход.
Относно ограбването не знам, там си е въпрос на гледна точка-някои мислят че като имат нова кола са богати, други къща, пък такива като мене не щат нищо , достатъчно е да има ред и спокойствие

-
- Автомобил:
- Двигател:
М да, три страници само спам и почти нищо свързано с Разлики между голф 2 и 3.
А я човек да попита за масло, и веднага лепват
или КАТИНАР, защо ли?
А я човек да попита за масло, и веднага лепват

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”