голф 4 1,9 ТДИ 110 коня проблем с тихите обороти по инерция

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
zezo21
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с тихите обороти по инерция

Мнениеот zezo21 » Пон 05 окт 2009 21:02

ами какво да кажа сложих чип отдавна, и колата се оправи топлото палене и варви много :Mr Green Fun но проблема с тресенето остана, даже си мисля че се усили. гледам че колегата "Zinoto" май знае за какво става въпрос. колега "Zinoto" бъди така добър и кажи за какво става дума, къде да дойда да оправим нещата с това тресене и колко пари ще ти струва ?
:drinking:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 05 окт 2009 21:10

На мен нищо не ми струва да я погледна и мисля, че тресенето ще изчезне, не винаги обаче става от първия път, защото всяка кола е индивидуална.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 12 окт 2009 1:01

Че проблема бил той и механичен (при нещо износено по гориво-подаването) се решава софтуерно мисля че стана ясно на всички!
И аз съм с чип от брезел, и при мен топлото палене се оправи но претрисането остана(когато съм на ръчни)
затова си кодирах пак на автомат и няма тресене ,няма дъвчене ,пали от четвърт и си лети с новия чип така че.....

:drive

brezel :heavymetal:

Потребителски аватар
drago_doikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drago_doikov » Сря 16 дек 2009 12:33

Темата е много стара.
АЗ СЪМ същия проблем,Питането ми е дали някой знае дали в Бургас има някои читав майстор които да ги прави тези неща и колко ще струва.
А и от каде и колко парички е този чип На Бразел с поставянето.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Чет 17 дек 2009 11:03

drago_doikov написа:Темата е много стара.
АЗ СЪМ същия проблем,Питането ми е дали някой знае дали в Бургас има някои читав майстор които да ги прави тези неща и колко ще струва.
А и от каде и колко парички е този чип На Бразел с поставянето.

Колега,пиши на лични на Ифидик от Варна...той е човека на тия мотори :beer

Потребителски аватар
ivan_8604
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_8604 » Вто 16 фев 2010 19:39

Прочетох цялата тема много внимателно защото имам Голф 4 1,9тди АХФ със същия проблем,"а именно леко претрисане при спиране и по инерция докато колата не спре на място и заработва перфектно".Най много се съмнявах за маховик и бях при доста майстори но всички се съмняват много ,че не е от него.Той нито причуква при палене нито при спиране и претрисането не спира при натискане на съединител.Посъветвайте ме с кое да започна първо.Със прекодиране на автомат,поставянето на чип или пренастройка на впръскването на горивото.Мисля като последен вариант отново да търся причина и евентуално сманата на маховик.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 16 фев 2010 21:01

Най-лесно и безпроблемно е прекодирането на автомат!

Потребителски аватар
ivan_8604
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_8604 » Сря 17 фев 2010 0:08

Значи първо да опитам с това стига във Враца да има кой да го направи,но предполагам,че за един добър майстор,който работи със компютри и диагностики няма да е голям проблем.Малко ме притеснява,че в темата прочетох,че може да окаже влияние на вървенето на колата(до колко е възможно?)Пък доколкото става въпрос за чип,аз така или иначе съм решил да чипосвам.

Потребителски аватар
ivan_8604
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_8604 » Чет 25 фев 2010 22:16

Претрисането спря след като прекодирах на автомат,но сега не може да върви както трябва и придърпва на втора.Ако с решаването на 1 проблем си навличаме друг то какъв е смисъла.Въпроса ми е ако върна на ръчни скорости и сложа чип ще спре ли претрисането.Някой може ли да ми каже.Моля който е решил проблема нека да ме посъветва,защото тази история е много досадна. :cry:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 26 фев 2010 8:02

ivan_8604 написа:Претрисането спря след като прекодирах на автомат,но сега не може да върви както трябва и придърпва на втора.Ако с решаването на 1 проблем си навличаме друг то какъв е смисъла.Въпроса ми е ако върна на ръчни скорости и сложа чип ще спре ли претрисането.Някой може ли да ми каже.Моля който е решил проблема нека да ме посъветва,защото тази история е много досадна. :cry:

Да. Писано е доста.

Пиши на ЛС на Brezel.

Потребителски аватар
rosko8182
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosko8182 » Пет 02 апр 2010 17:48

кажете ми при кои да ида да ми го настрои от софия съм???????????

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 02 апр 2010 22:10

Кое да ти настрои?

garvanski
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008

Мнениеот garvanski » Нед 04 апр 2010 23:41

Здравейте колеги, включвам се във темата, защото виждам, че е написано че се плучава този проблем с тресенето при 110 к.с. мотори. Е, моят е AGR- 90 к.с. и имам същият проблем. Във нета намерих инфо че само TDI- код- AGR моторите нямат този демпферен маховик, а били с обикновен (моля ако някой е сигурен, че НЕ е така да ми каже, защото не знам колко е вярно инфото), така че стигам до заключение, че проблема си е от друго. при мен на диагностиката нямаше никакви грешки и най- интересното беше, че човека с VAG-COM- а не успя да прекодира на автомат. скорости понеже опцията била забранена или нещо подобно :shock :horror: . моля препоръчайте ми майстор във враца да пипне настройките на помпата софтуерно или както се прави там, защото и аз се съмнявам във маховика, понеже като започне да тресе и като натисна съединителя нищто не се променя- тресе си докато не спра на място. Благодаря предварително :beer . Поздраави.

Потребителски аватар
meen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meen » Чет 08 апр 2010 21:11

Колеги да ви кажа че и аз съм с ахф,с чип от брезел,пак дъвче.даже брезел ми прави 2-ри чип,който оправя проблема но започна да придърпва на около 1500-1600 оборота. та дави кажа че и с чип не се оправят нещата както трябва. също искам да ви кажа че на автоматик въобще не мърда и работи равномерно,така и карам но ми набива грешка че няма автоматични скорости.
тук във този форум има хора които знаят как се оправя проблема но не казват защото имат сервизи и изкарват пари с това,

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Чет 08 апр 2010 22:13

meen написа:Колеги да ви кажа че и аз съм с ахф,с чип от брезел,пак дъвче.даже брезел ми прави 2-ри чип,който оправя проблема но започна да придърпва на около 1500-1600 оборота. та дави кажа че и с чип не се оправят нещата както трябва. също искам да ви кажа че на автоматик въобще не мърда и работи равномерно,така и карам но ми набива грешка че няма автоматични скорости.
тук във този форум има хора които знаят как се оправя проблема но не казват защото имат сервизи и изкарват пари с това,

точно тук в този форум няма човек който твърдо може да заяви откъде идва проблема и как се решава.и маховици сменяха и помпи бутаха и кво ли не и....проблема си остава.дори аз взех да си мисля че наистина тъпия ханс е направил няква грешка или пропуск в софтуера :roll: но.....мой приятел с ахф и наистина разпилян маховик--//ако някой незнай кво значи------тресе кат татра при палене а скоростите ги вкарва като на москвич408//при спиране няма грааааам вибрация.проверяван е за чипове боксове съпротивления и тем подобни простотии--НЯЯЯМАААА.всичко е сток---еее еее къде е проблема на това тресене----мнооого ще ми е интересно да го разбера и аз въпреки че се простих с дизела.тия кенефи станаха на по 12-13 години и още няма мастори :lol: е то като стане на 20 може би тогава проблема ще се реши :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”