лампата на маслото премигва
Re: лампата на маслото премигва
Тва масло кофран един приятел много ми го хвали. За малко да го сменя с него. Ама аз си мисля , че нямам достатъчно наягане, защото започват да чукат след като я напъна до към 2700-3000 оборота. Оня ден бях в сервиза. Паля и викам на маистора слушай , ама няма. Ни чук ни хлоп. До сега не се са обадили. Ама като сменям маслото, ще сипя това. Май Мобил-а и идва гъстичко.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
4i4o-dido написа:maslinkov написа:Аммм.. 4и4о дидо, някой да не ти е разменил буксите на датчика и темп. датчика?
Не е!!!
А и нали освен грешката като номер, ми го изписва и текстово/на руски/.
Това беше шега. Затова и горе писах, че ако светне лампата за маслото и няма записана грешка е от налягането /или датчика де/. Интересното при мене е че като извадя буксата на темп. датчика не ми свети нищо, а записва грешка ЧАК след 2 минути.
На Теодо още искам да кажа още само че на новите ФВ-та повдигачите не чукат точно заради налягането на помпата, дори и да й сипеш по - гъсто масълце. На мене също ми мигаше по едни завои преди само веднаж и тогава си мислех че може да е от окабеляването, но уви

- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Аз не съм засичал време,просто и двата "експеримента" ги правих един след друг в интервал от 1-2мин.,но в паметта имаше грешка само за температурния датчик.
Нали идеята е да помогнем на колегата .
А относно КОФРАН ,аз лично никога повече няма да сложа втори път.
До сега Кастрол,но мисля да мина на YACCO-много добри отзиви на колеги от форума.
Нали идеята е да помогнем на колегата .
А относно КОФРАН ,аз лично никога повече няма да сложа втори път.
До сега Кастрол,но мисля да мина на YACCO-много добри отзиви на колеги от форума.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз като му чета писанията, той минава точно, ама точно по моите стъпки. Сега ако пак чука след смяна на маслото някой ще му каже че е от повдигачите /износени/... и т.н. Добре че не се хванах да ги сменям тях. Като смених моторния блок /респ. и помпата/ повдигачите се напълниха и млъкнаха. И моята преди се разчукваше на дълъг път, а в града утихваше.... и нея я "прислушваха" с отверка в ухото, само че аз знаех, че налягането ми е 1,8 при 2000 об/мин и си мислех..., е, няма значение вече. 

здравейте! радвам се, че намирам още една тема за този досаден индикатор за маслото.
аз си взех полото преди 3 дни и още на 1вия ден му светна лампата ама продължително. смениха му маслото и филтрите и понеже бяха много зле мислехме, че е от тях. но уви лампата отново свети. какви варианти ми остават? от какво друго може да свети индикатора на маслото?
не е и датчика. а горе като се отвори капачката на маслто е много сухо:(
дайте съвет, моля, че съм отчаяна
аз си взех полото преди 3 дни и още на 1вия ден му светна лампата ама продължително. смениха му маслото и филтрите и понеже бяха много зле мислехме, че е от тях. но уви лампата отново свети. какви варианти ми остават? от какво друго може да свети индикатора на маслото?
не е и датчика. а горе като се отвори капачката на маслто е много сухо:(
дайте съвет, моля, че съм отчаяна
А двигателя ти промиха ли го преди да ти сменят маслото, защото аз имам чувството, че ако филтъра се е задръстил и се е отворил клапана му за компенсиране на налягането му значи че тои много време не си е вършил работата. За това аз смятам точно това да направя и ако не - промивка.
всъщност вече се оправи пролема за мое най-голямо щастие. след като смениха филтъра и маслото и лампата пак е светнала, са решили да отворят картера и да чистят цедката на мслената помпа, която била задръстена. абе всичко е било супер мръсно. кола внос от Италия не купувайте. тези гадинки грам не се грижат за колите си и са в плачевно състояние. сега не ми свети лапмата вече, а съм навъртяла към 200км за 1 седмица. дано да не се повтаря случката...
-
- Автомобил:
- Двигател:
bomb,картерът си чистил,ама я погледни под капачката има ли нагар и мръсотия разна и тогава помисли дали ще е за последно.
Вчера ми гледаха колата и ми казаха, че отдушника за картерните газове е запушен от кондез.Чудно ми е как може да е запуши такава дебела тръба. Сигурно има някакъв филтър или какво. Освен това маслото беше по рядко от вода и след като го смених повдигачите утихнаха. Компютърната диагностика показа грешка АТТ, но иначе всичко работи в норма. Съмнявам се да не би след като е бил запушен отдушника да са кондензирали бензинови пари и от там маслото... Дано да се е решил проблема.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”