Как да си вържа кабелите за ел.стъкла ?
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Re: Как да си вържа кабелите за ел.стъкла ?
Това е опростен комфорт-модул за вдигане на стъклата на двувратка. Спокойно можеш да минеш и без него, той не елиминира копчетата като част от силовата верига на моторчетата на ел. стъклата. Ще ти трябва обаче останалата част от инсталацията, която при теб липсва.
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
enigma79 написа:Да нети отиде и акумолаторасега сериозно.замисли се да повикаш еликтричар,ако имаш познат още по добре,с удоволствие бих дал едно рамо,но не сме близко
,щом релето се е задействало,значи при теб е проблема,бъркаш някаде
амм ползвам отделен акомулатор... старият ми
- Cypariss
anrus написа:Това е опростен комфорт-модул за вдигане на стъклата на двувратка. Спокойно можеш да минеш и без него, той не елиминира копчетата като част от силовата верига на моторчетата на ел. стъклата. Ще ти трябва обаче останалата част от инсталацията, която при теб липсва.
малко трябва да ми разясниш тая схема
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
колега/enigma 79/моите са без релета от няколко години и няма проблем,копчетата със 6 крака са изчислени да издържат на товара и можеш да ги вържеш директно.другите които са със 5 крака управляват платката която смъква стъклото до долу при задържане на копчето за 1,2 секунди.лично съм свалял инсталация от италянка мк2,кабелите от ел.тъблото директно отиват в копчетата и оттам в моторчетата
- Cypariss
kiro rachnata написа:колега/enigma 79/моите са без релета от няколко години и няма проблем,копчетата със 6 крака са изчислени да издържат на товара и можеш да ги вържеш директно.другите които са със 5 крака управляват платката която смъква стъклото до долу при задържане на копчето за 1,2 секунди.лично съм свалял инсталация от италянка мк2,кабелите от ел.тъблото директно отиват в копчетата и оттам в моторчетата
аз тествам с един стар мой акомулатор как ли не ги въртях кабелите директно към копчетата не става... в смисъл само 1 движение получавам, а като отворя копчето не се виждат хубаво пластините да видя точно коя къде отива. Така че за мен директния метод нещо куца
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Cypariss написа:kiro rachnata написа:колега/enigma 79/моите са без релета от няколко години и няма проблем,копчетата със 6 крака са изчислени да издържат на товара и можеш да ги вържеш директно.другите които са със 5 крака управляват платката която смъква стъклото до долу при задържане на копчето за 1,2 секунди.лично съм свалял инсталация от италянка мк2,кабелите от ел.тъблото директно отиват в копчетата и оттам в моторчетата
аз тествам с един стар мой акомулатор как ли не ги въртях кабелите директно към копчетата не става... в смисъл само 1 движение получавам, а като отворя копчето не се виждат хубаво пластините да видя точно коя къде отива. Така че за мен директния метод нещо куцаКрачетата на копчето са 6 следователно 2 отиват към машинката и 2 са + и - , а другите 2 сигурно са към платката така ли да разбирам ? И установих нещо друго платката се връзват само 2 кабелчета към копчето и един постоянен + дето излиза от платката пак на копчето и ползвам 3 крачета, но движения на стъклата получавам пак в ч посока и то не при всяко натискане.
По принцип,копчето управлява платката,или казано на по прост език,той управлява двете 2ки релета,за нагоре и за надолу,другото копче е по същия вариант,или казано тази платка е за два прозореца или две врати
- Cypariss
enigma79 написа: принцип,копчето управлява платката,или казано на по прост език,той управлява двете 2ки релета,за нагоре и за надолу,другото копче е по същия вариант,или казано тази платка е за два прозореца или две врати
колега днес вързах цялата схема с 2те копчета и я закачих на стария акомулатор.. нито едно от стъклата не мръдна а при едното копче само реленцата казват дзззззззззззззззззззз и това е... явно платката има някакъв проблем или найстина ми липсва нещо.
Пробвах да вържа директно копчетата те като са 6 крачета има мн комбинации и общо взето 1 от комбинациите дето улучих е да ми сваля само стъклото и толкова
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Да се намеся и аз, въпреки че кабелите и тоците в един автомобил не са ми най - силната страна. Такива копчета с 6 крачета съм виждал на един приятел на пасата, тогава доста се учидих, че до тях вървяха доволно дебели кабели мисля 2,5кв.мм, пък моите копчета ги вързах с едни кабелчета дебели колкото конци за шиене /такива си бяха на отрязаната букса с копчето/
Та от цялата тая тирада искам да кажа че пропускате факта, че на някое от тия крачета има плюс за осветлението на копчетата, не знам дали няма и директна маса.
Та от цялата тая тирада искам да кажа че пропускате факта, че на някое от тия крачета има плюс за осветлението на копчетата, не знам дали няма и директна маса.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Да се намеся и аз, въпреки че кабелите и тоците в един автомобил не са ми най - силната страна. Такива копчета с 6 крачета съм виждал на един приятел на пасата, тогава доста се учидих, че до тях вървяха доволно дебели кабели мисля 2,5кв.мм, пък моите копчета ги вързах с едни кабелчета дебели колкото конци за шиене /такива си бяха на отрязаната букса с копчето/
Ами нормално е да има,все пак как ще светне лампата или диод ли е там,незнам кое от двете е
- Cypariss
К.Одаджийски написа:Да се намеся и аз, въпреки че кабелите и тоците в един автомобил не са ми най - силната страна. Такива копчета с 6 крачета съм виждал на един приятел на пасата, тогава доста се учидих, че до тях вървяха доволно дебели кабели мисля 2,5кв.мм, пък моите копчета ги вързах с едни кабелчета дебели колкото конци за шиене /такива си бяха на отрязаната букса с копчето/
има диодче да.. проблема е че трябва мн работи да се навръзват меря с мултицепта и не мога да получа нормално действие на стъклата.. утре ще търся еладжия. До нас има едни алармаджии първо тях ще попитам.
- kiro rachnata
колега,дано утре след работа да имам време,ще погледна как съм ги вързал и ще ти ги напиша по номер на крачетата къде какво влиза,че да свърши това/сигурен съм че на две от крачетата има мостче.
- Cypariss
kiro rachnata написа:колега,дано утре след работа да имам време,ще погледна как съм ги вързал и ще ти ги напиша по номер на крачетата къде какво влиза,че да свърши това/сигурен съм че на две от крачетата има мостче.
има да мерил съм ги с мултицепта като вържа + и - знам къде излиза точно пак + и - но не мога да ги вържа нещо... доста си блъсках главата в гаража

- Cypariss
благодаря на всички днес отидох и дадох кеш и всичко е ток и жица
- kiro rachnata
сори за закъснението.ето копчето със 6 крака,почвам ги от ляво на дясно и одгоре надолу; кл.3 + от акум.през бушон мин.10а. кл.4 маса. кл.1 към ел.мотор. кл.2 към ел.мотор. кл.6 + осветление на копчето. кл.5 + мост към кл.3 + от акум.
надявам се да съм полезен на някого
надявам се да съм полезен на някого
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Cypariss написа:благодаря на всички днес отидох и дадох кеш и всичко е ток и жица
Ще се сетиш,аз тиго казах отдавна,тока не е за теб,на колата е по лесно,ама в контакта е сложно,затова не пипай там,да не стане беля

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”