защита от котешко нападение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Re: защита от котешко нападение

Мнениеот RoadRunner » Сря 31 мар 2010 20:29

Големи изроди са тия котки :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 04 апр 2010 18:36

Колега намери си някой уличен помияр с непоносимост към котки. Храни животинката,осигурявй и и вода - ще спи под колата и няма да дава на никой да припари до нея - непоносим лай това е решението. От уличните кучета има много умни екземпляри.Като сдави 1-2 котки всички ще избягват двора.

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Пон 05 апр 2010 0:00

K написа:Трябва да си леко "мръднал" да трепеш котки, само щото ти цапали колата. По тая логика дай да трепем и птиците дето акат по тях, та даже и последствията са по-големи при тях :)

колега като видях едно мило котенце да ми се свлича по предния капак на току що пребоядисаната ми кола не,че "мръднах" а направо щях да го разфасовам ако го бях пипнал.

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titanium69 » Пон 05 апр 2010 0:23

а инъче онея дето разбиват ключалки и крадат CDта за тях не може с флоберката нали

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Пон 05 апр 2010 0:27

Решението е КОРА под ДВГ или :laser death но това не е хумано. :lol:

Алек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Алек » Вто 06 апр 2010 8:43

Преди време и аз имах подобен проблем с котките (колкото и смешно да звучи, проблема си е сериозен за тези които са го изпитали :) )
Разбрах че котките нехаресват цитрусови аромати. Може да пробваш да намацаш някъде със есенции от цитрусови плодове, които се продават по магазините.
Иначе при всеки ветеринар има такива спреьове против котки !!! Преди години бяха към 10-тина лева по спомен, но трябва да питаш на място. Не се сещам как се казват но зная че са точно против котки.

И в кръга на шегата да кажа на тези, които незная за какво иде реч :) На предната ми кола, нямаше филтър на купето. Котките влизат в двигателния отсек и после като си пусна вентилацията в купето и миришеше на котешки фекалии :) Зверски неприятно... Да не говорим че като вдигнеш капака и се разхвърчават косми :)

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Вто 06 апр 2010 10:14

Както казаха колегите - кора под двигателя за да не влиза вътре.
А за да не се качва на капака - обикновенно едно шише вода от 1,5 литра да излееш на капака помага. Носиш го после до вас, пълниш го и после преди да тръгнеш пак го вземаш и в багажника. Това поне е хуманният начин... след покривало де.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 06 апр 2010 10:18

Станислав написа:Както казаха колегите - кора под двигателя за да не влиза вътре.
А за да не се качва на капака - обикновенно едно шише вода от 1,5 литра да излееш на капака помага. Носиш го после до вас, пълниш го и после преди да тръгнеш пак го вземаш и в багажника. Това поне е хуманният начин... след покривало де.

Колеги мноого ми е интересно отиваш на гости и си паркираш колата пред блока, и вместо да пиеш ракия с компанията ще излезеш отвън на балкона със шише вода и ще чакаш котката да ти дойде на колата за да я олееш с вода, самоче водата докато слезе от 8-ми етаж котката ще ти осере колата и ще си ходи... Бре колеги осъзнайте се не караме Мазерати от алпака, а прогнили коли на по 20 години, живейте си живота пийте си ракията и не ги мислете тези коли толкова mhihi
Според мен спасение от котките няма, те са като крадците чакаш го 1 месец да се яви а го няма, тамън си викаш няма да дойде днес, ей го пича идва сякаш тито му е вуйко :dummy:

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Вто 06 апр 2010 10:38

Идеята е не да седиш на балкона и да чакаш котката да се качи на капака за да я пръскаш, ами след като паркираш за полеееш капака.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 06 апр 2010 13:22

Станислав написа:Идеята е не да седиш на балкона и да чакаш котката да се качи на капака за да я пръскаш, ами след като паркираш за полеееш капака.

и нали след 15 мин е сух ?!

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Вто 06 апр 2010 13:52

Е да, сух ще е но няма да е толкова топъл вече. Те котките се качват и лягат основно за да се топлят.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 01 май 2010 21:19

най-големия проблем е че като се качват върху капака и пускат нокти които дерат до бял грунд.

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Пон 03 май 2010 0:31

Ужаааст са, и аз си мислех че само пред нашия блок го има този проблем с котките.Заради такива едни квартални котки, на един комшия една нощт едни бездомни кучета така му бяха наръфали и надрали броните, подкалниците и веждите поради това, че котаците са се заврели там. Направо беля голяма...,не ми се мисли. Като междо другото го има и проблема че има на покрива на блока и птици които само дебнат да си измием колите и се издрискат отгоре колкото могат. :banghead: Ама ще взема да се пребия ако реша да ги прогонвам от покривите и олуците. :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”