Търся колега който е бил в Англия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Търся колега който е бил в Англия

Мнениеот MiroslavStanchev » Съб 03 апр 2010 14:22

Здравейте,търся колега/и , и колежки които са били в Англия да работят във Ферми да ми разяснят някои неща,дали са доволни заплащане ,на какви условия са работили. Благодаря много на тия които ще ми пишат :) Поздрави Миро :beer

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся колега който е бил в Англия

Мнениеот avanto » Съб 03 апр 2010 21:17

Здрасти колега, аз бях на бригада януари 2007-ма година, но нещата не са се променили много от тогава.
Аз лично бях в Шотландия, близо до Дънди.
Като заплащане товага беше 5.35 паунда на час, сега мисля че е 5.85 паунда.
Работата е много разнообразна. Вадихме малини от земята с едни лопати, после сяхме малини, сяхме ягоди, подрязване на малини, почистване на тунели, закриване на тунелите които са на полето с найлони, което за мен беше най-гадната работа, ама си беше и сравнително заплатена заради повечето часове, почистване на картофи на една лента специална, бране на цвете (нарциси) и разбирасе бране на малини и ягоди. Също малко работих в "Pack House" както му викат там, това е цеха където се опаковат ягодите и малините, ама е голяма лудница. Други мои познати са брали карфиол, салати, подрязвали са дървета, пръскали са дървета. В общи линии работата, която трябва да вършиш много зависи от това в каква ферма ще попаднеш.
В общи линии няма събота, няма неделя. Работи се когато има работа. Овъртайм в масовия случай няма. Ако работиш над 8 часа, всичко отгоре се заплаща по стандартната тарифа. Обичат да послъгват с часовете и да ти пишат по 30 минути по-малко, на мене няколко пъти са ми правили тоя номер, но се разбира, аз си записвах в едно тефтерче кой ден какво съм правил и по колко часа. Работата не е особено лека, особено първата седмица, но после се свиква. Шефовете обикновенно са големи идиоти и те мислят за супер тъпо същество и обичат да обиждат. Хората, които ръководят работата в масовия случай са поляци и се държат кофти, поради тази причина аз ги намразих тотално. Е разбирасе към другите поляци се отнасяха по различен начин, на тях най-лесната работа, а на българите по-гадната, но това е разбираемо.
Условията на работа са разнообразни, от слънчево време с доста вярът, до дъждовно време с много вятър. Хубаво е да имаш дрехи, които не пропускат вода, също е задължително да имаш гумени ботуши.
Джобни пари е добре да имаш 200 паунда за първата седмица да имаш какво да си купиш за ядене. Тези пари ще ти стигнат.
Живее се в каравани, като вътре тъпчат по 6 човека, има газ в караваната, има и ток. За баня се ходи на друго място да се къпеш, поне при нас така беше. За наем за седмицата на караваната ти спират по 30 паунда от заработката за седмицата. Отделно ти спират за газ и ток. Всяка седмица те водят да си напазаруваш храна, там много зависи колко ще изхарчих, може и 25 може и 50. Имаше един индивид дето купуваше само хляб и шунка за 10 паунда, което не е нормално за мен :screwy
Дали си стува? Това ти ще си прецениш, за мен си струваше защото паунда беше 3 лева тогава :mrgreen:
Значи на седмица имаш минумуум 50-60 паунда за разходи за наем и храна. Може да сметнеш ако работиш средно
40 часа за седмица колко чисто ще ти останат.
А и забравих да кажа, че освен на час има и работа на "Piece", демек колкото изработиш толкова ще получиш, на този принцип са сеенето и брането на ягоди и малини и цветя.
Ами това се сещам в момента, ако те интересува нещо друго питай.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 04 апр 2010 16:21

Към avanto: Би ли отишъл пак?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 04 апр 2010 17:05

chefito написа:Към avanto: Би ли отишъл пак?

И аз бих искал да разбера

:arrow:

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Нед 04 апр 2010 19:05

Deo88 написа:
chefito написа:Към avanto: Би ли отишъл пак?

И аз бих искал да разбера

:arrow:

Само в краен случай 8)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 04 апр 2010 19:21

Давам ти за сравнение надниците на час в строителството, за да добиеш представа за какви пари работиш горе доли.
Общ работник в английска компания - 6,50 - 7,00
Гипс картон, растерни тавани - 12,00 - 15,00
Дърводелец, монтаж кухни и т.н - 15,00 - 25,00
За ВиК и електричарите на съм на 100% сигурен но са около 13,00 - 18,00

Като за да работищ в такава компания и да получаваш такива пари трябва да имаш нужните документи и квалификации.

Инфото ми е от края на 2008, началото на 2009.
Сега е по трудно, заради кризата фалираха много фирми.
Ако обаче се работи за някой българин/поляк и т.н там цените са малко по различни.100-120 макс на ден.
За Лондон говоря.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пон 05 апр 2010 13:23

ходих миналата и по-миналата години ,пак в шотландия горе долу е както колегата във втория пост пише с малки разлики ,работи се от 7 сутринта докато не свърши работата и не се обере всичко т.е 16.30-17+ h след работа се играе футбол,тенис на маса и белот :) аз бях във ферма със стотина човека българи и румънци предимно(имаше и полякини и латвиики 8) :lol: )ако си по пестелив се изкарват пари ,дрешки има в изобилие маркови на достъпни цени,ако случиш на яка ферма(с готини хора) си е купон.
това се сещам ,успех от мен .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”