въпрос за корите на пасат б6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

въпрос за корите на пасат б6

Мнениеот passat_rs » Чет 01 апр 2010 20:52

Здравейте колеги един авер си купи пасат б6 и иска свали кората на задните врати но незнаем как някой отварял ли е да сподели как става :beer

ltolev
Автомобил: VW Multivan T5
Двигател: AXE 2005

Re: въпрос за корите на пасат б6

Мнениеот ltolev » Чет 01 апр 2010 21:08

Махал съм предна кора само, но предполагам, че не се резличава много и задната от нея. Два болта в дръжката и десетина щипки отстрани......т.е развиват се болтовете и се дърпа рязко заради щипките :D ....успех

ltolev

Мнениеот ltolev » Чет 01 апр 2010 21:16

.....и за всеки случай започни с рязкото дърпане от долната половина на кората.....че не се сещам дали кората горе не се закачваше за самата врата :screwy

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Пет 02 апр 2010 19:06

Аз съм гледал демонтаж на предна кора. Щипките са специфични и ако се дръпне рязко кората има опасност да се счупят леглата на щипките в кората. Доколкото знам няма болтове на дръжката. Самите щипки ги откачи една по една с твърда пластина, която вкарай между метала та вратата и щипката и леко завъртай. Кората на е отцепена от вратата на около 1-2 мм което е достатъчно с фенерче да видиш къде са щипките и за бръкнеш до тях с плосък инструмент. А за по-сигурно преди демонтажа си купи няколко резервни щипки от магазина за да не ходиш после до там без кора. И без това е препоръчително да сменяш щипките след демонтаж ако не искаш да ти тропа или скърца после.

ltolev

Мнениеот ltolev » Съб 03 апр 2010 18:20

Със сигурност има болтове на дръжката......иначе с щипките колегата преди мен има право....въпреки, че се маха кората с дърпане....но трябва внимание :)

Joto50
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Joto50 » Пон 05 апр 2010 18:53

Сваляш декоративното капаче на дръжката,като внимателно подпъхваш тънка отверка под него.След като го свалиш в дръжката ще видиш два винта за кръстата отверка-развиваш ги.От долу на кората има един самонрязващ винт,който се развива с торкс-развиваш го.След това трябва да откопчееш кората от вратата.За целта вкарваш една по-голяма отверка между кората и вратата до винта който си развил и започваш да я плъзгаш докато срещнеш първото копче,след което завърташ внимателно докато излезе от вратата и така докато ги откачиш всичките-мисля че са 7 или 8.След това хващаш кората дърпаш леко към теб и вдигаш нагоре,и си готов.Внимавай,че има кабели и жилото на бравата които трябва да откачиш.Успех. P.S.Така се сваля на В5,предполагам че на В6 е същото.

Върни се в “Passat”