Голям късмет извадихме,че гумата на е паднала докато караме по тези завой на мокро с голяма скорост,имаше и мъгла,никакво осветление по пътя,някой даже караха с дълги фарове и ни заслепяваха и нищо не виждахме по тези завой.... Това стана в 00:30 тръгнахме към Банско,закарахме момичето 03:30 и се прибрахме в София в 05:35ч.
да разкажа за снощното ни приключение
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
да разкажа за снощното ни приключение
Една приятелка ми звънна ако мога да я закарам до Банско,съгласих се на мен толкова и ми трябва
обичам да пътувам. Тръгнахме ,по пътя влезнахме в една дупка, която не се виждаше защото беше валяло и беше се образувала локва вътре. Почна нещо да тропа предната гума,слизаме гледаме няма спукана,гледахме дали е не опира някаде ,но никаде не опираше. Продължаваме да караме и стигаме до една бензиностанция,спираме да проверим от какво е това тропане.Гледаме коралата се откачила и опира в гумата и си викам не е страшно и продължихме. Стигаме до банско,тогава колата почна значително да се тресе и да не върви. Спираме на лукойла в началото на Банско,гледаме гумата на една страна разчекната и си викаме "леле к'ви сме късметлии,карахме с 100-120км по тия завои на мокро и с такава гума. Какво се оказа,махаме капачката на джантата, 3 болта бяха паднали, не бяха скъсани бяха си здрави,били м/у джантата и капачката на джантата.Секретния болт се държеше на съвсем малко.Явно като са сменяли гумите на гумаджийница не са завили болтовете както трябва ли не знам от какво е станало. Нямахме крик,добрече едно момче от бензиностанцията ни услужи с крик. Вдигнахме колата,свалихме гумата гледахме всико си е наред,само малко беше се понадрала джантата отвътре и монтирахме гумата завихме здраво болтовете и тръгнахме обратно за София. Проблема беше изчезнал. С мойте приятели им викам да запоним тая дата и да правим корбан всяка година
Голям късмет извадихме,че гумата на е паднала докато караме по тези завой на мокро с голяма скорост,имаше и мъгла,никакво осветление по пътя,някой даже караха с дълги фарове и ни заслепяваха и нищо не виждахме по тези завой.... Това стана в 00:30 тръгнахме към Банско,закарахме момичето 03:30 и се прибрахме в София в 05:35ч.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: да разкажа за снощното ни приключение
Не приятна случка колега,аз за това винаги си стягам гумите след като посетя гумаджията.От тировете ми е навик след като един път е сваляна гумата,да я проверявам след известен брой километри,винаги има нужда от притягане.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Същото ми се случи и на мен миналата седмица. Но итерестното при мен беше, че тропането почна след спиране в едно село за 2 мин. А преди това бях минал 100 км. по магистрала и нищо, това ми е много интерестно и не мога да си го обясня.
Последна промяна от Adnan на Вто 06 апр 2010 13:27, променено общо 1 път.
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
По междуселищните участъци на Предел ограничението на скоростта е 90км/ч.
На места и по-малко.
Пък вие карайте с колкото искате...
На места и по-малко.
Пък вие карайте с колкото искате...
- mk2_Golf83
Просто бързахме ,че момичето трябваше да замине за гърция от там ,а тоя който трябвало да я кара му се счупила колата и да не испусне транспорта за гърция трябваше да стигнем бързо. По принцип там аз лино карам 50-60 км
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И кога каза, че е курбана 
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
трябва да си много задръстен за да чуваш тропане от 3 болта удрящи се в джантата, вибрации и какво ли не и да продължиш да караш... нямам думи 

Ако е бил надупил Весна Змиянац до дупка ще го чуе, сещаш се кога
Иначе се радвам, че сте минали с малкия дявол
Иначе се радвам, че сте минали с малкия дявол
и аз имах подобна случка преди седмица с болтовете на предно ляво колело ... смених гумите в сервиз, тръгнах на път, минах около 100-ина км и по едно време при спиране почва някакво потропване отпред, бре гледах от долу, гледах от горе, намерих някаква пластмаса откачена - закачих я, пренаредих два пъти целия багажник, ама не, тропане леко си има и това е ... накрая почнах да пробвам болтовете на ръка и единия май помръдна, като пробвах с ключа се оказа, че всичките, барабар секретния, имат по няколко оборота свободен ход.
Да им 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ето заради това,сам си сменям джантите с гумите
ама 120 на междуселски път
колкото и да се извиняваш,недопустимо е 
ама 120 на междуселски път
колкото и да се извиняваш,недопустимо е 
- mk2_Golf83
Ludia написа:трябва да си много задръстен за да чуваш тропане от 3 болта удрящи се в джантата, вибрации и какво ли не и да продължиш да караш... нямам думи
то не се чуват болтовете ,само тропане от нещо друго ,като спукана гума нещо такова. Иначе колата не е моя , не я познавам , иначе мойта кола си е в перфектно състояние и съм сигорен в нея. Преди път си проверявам маслото,гумите всичко и винаги имам резервни части
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
радвам се, че нищо ви няма, ама за такова нещо курбана ми се вижда безсмислен.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:радвам се, че нищо ви няма, ама за такова нещо курбана ми се вижда безсмислен.
не е ако почерпи

-
Jijo_M
- Автомобил:
- Двигател:
Чак курбан не нужен просто имаш малък опит като водач, първия път когато попаднах в подобна ситуация преди доста години ми беше необходим един километър и три спирания да разбера какво се е случило с колата.Предната вечер я бях прибрал от сервиза и там стегнали болтовете на ръка.Миналото лято ходих на стенд за предницата и понеже не бях доволен ги карах да я качват няколко пъти при единия тест чух познатия звук и веднага ми светна, че са ми оставили гумата разхлабена спрях стегнах я и после разправии в сервиза.Това ми се случва с различни автомобили, следващият път /дано да няма такъв/ много по -бързо ще разбереш какво се случило, но не е добре че си карал толкова километри с проблемен автомобил, бъди по-внимателен.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
чувствам се като твой изповедник
чувствам те като моя буфка, роси... и т.н.
всички ние знаем какво ти се случва всеки ден
АААААЛИЛУЯ

чувствам те като моя буфка, роси... и т.н.
всички ние знаем какво ти се случва всеки ден
АААААЛИЛУЯ

Върни се в “ОФФ-Топик - други”