Спешен проблем. - Фабрична аларма на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Re: Спешен проблем. - Фабрична аларма на голф 4

Мнениеот airjohn » Пет 09 окт 2009 6:47

Важното е че не са ти потрошили колата съседите заради звуковия терор :D

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 09 окт 2009 10:17

MMarketing написа:Да ви кажа какво стана момчета.
Едвам я повдигнах тая кора, нарязах си ръката и с много зор откачих клаксона на алармата. Проблема обаче е частично отстранен, тъй като от време на време ще си премигва по 10 секунди на аварийни, което е лошо за акомулатора..

АкУмулатор :!: Нищо няма да му стане, освен ако не мигат денонощно тия мигачи!

Прочетох друго решение, което ще пробвам - Излизаш от колата, отваряш пътническата врата, заклчваш. След това затваряш и трябва да се заклчи сама или след 30 секунди или на момента. Така колата ще е заклчена, а алармата няма да работи. Това пак е временно решение.

Или онтово аз не те разбирам или правилно те разбирам и това са пълни глупости :screwy Алармата работи винаги, когато колата е заключена. Освен това ти напомням, че микроключетата ти явно не работят и колата няма реална информация, кога вратите са отворени и кога затворени! От там ти идват и проблемите...

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 09 окт 2009 12:00

Ако можеш махни кората над педалите и там трябва де е някъде модула на алармата, ако я намериш извади и буксата.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пет 09 окт 2009 12:38

извинявам се че се натрапвам в темата на колегата, но да не пускам нова тема по същия въпрос, ще разкажа за моя проблем с алармата... преди месец като оставях свалени прозорците и заключа колата, само като си подам ръката и сензорите за движение задействаха алармата, но сега нещо не им се работи...бушон ли има за тях, изгорели ли са? има едно копченце отсрани на шофиорската седалка пробвах и него да натискам, но то каточели все си е на едно и също положение... някакви идеи?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 09 окт 2009 12:53

Пробвай да се заключиш вътре в колата и както е активирана се размърдай !
Не мисля, че има отделен бушон. Пробвай и от двете седалки, тоест двата датчика.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Пет 09 окт 2009 13:34

Ако не си пробвал това:
Бутон на вратата към който изпитваш подозрение - дай го накъсо да лъже че вратата е затворена.
По същия начин и с бутона на предния капак. На мен ми се беше случило с бутона на предния капак - отвреме нареме даваше, че капака е отворен и алармата почваше да пищи без никаква причина.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пет 09 окт 2009 16:11

пробвъл съм всякъкви вариянти на движение при активирана аларма ама не ще и не ще да се задейсвта, а за бутончето става въпрос за вътрешния моторинг (дето има една количка и три чертички над нея) надявам се ме разбрахте, натискам го подавам ръка (даже целия влизам) през прозореца не ще да пищи, после пак... а то все си е на едно положение, няма включено/изключено... :screwy и така май си трябва алармаджия :063:

aldwyn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aldwyn » Вто 06 апр 2010 21:44

Здравейте,
И аз имам същия проблем, но съм с голф 3 (1995 год. американско производство).
Ходих на техник, и УЖ изключи изцяло фабричната аларма, но онзи ден пак започнаха тревогите - тръгвам да паля колата, завъртам ключа, но не запалва! Вместо това започнаха да мигат САМО аварийните светлини (явно клаксона е изключен). И така изобщо не мога да запаля колата.

Мисля да пробвам да махна бушона за фабричната аларма, но не знам къде се намира.
Помощ. :banghead:

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Чет 14 окт 2010 23:49

и аз сам сас същия проблем на голф 4 хора моля ви кажете ми дали ако извадя бушона на фабричната аларма тя ще спре да цирика и ще мога да си карам безпроблемно колата и каде по точно се намира този бушон

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Пет 15 окт 2010 8:10

проблема ми е следния : вчера разглубих бравата за да си смажа централното понеже нещо заяждаше и при смазването багнах някои чарк които задеиства светването на лампичките в купето флатфони ли как беше.. че не мога да разбера ако окася двата кабела дето старчат от бравата и влизат в централното по този начин дали ше излажа алармата че вратите са ми затворени ???

Потребителски аватар
bora_06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bora_06 » Пет 15 окт 2010 11:07

Ами наистина ли всички четворки имат фабрични аларми и къде да е търся мойта аларма,дали ако е намеря могат да ми паснат друго дистанционно алармаджиите извинявам се на колегата че му използвам темата,но според мен тия мизерии дето ти прави алармата е само от микроключетата те са проблемни на всички четворки почти,моите също не работят на предните вратии не ми светят плафоните и зумера за фаровете.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 15 окт 2010 13:13

bora_06 написа:Ами наистина ли всички четворки имат фабрични аларми и къде да е търся мойта аларма,дали ако е намеря могат да ми паснат друго дистанционно алармаджиите извинявам се на колегата че му използвам темата,но според мен тия мизерии дето ти прави алармата е само от микроключетата те са проблемни на всички четворки почти,моите също не работят на предните вратии не ми светят плафоните и зумера за фаровете.

Оправете си ключетата ,а не да търсите как да изключите алармата ,защото това няма да реши проблема ! Мисля (не съм сигурен), че заводската аларма не е отделен модул ,а е вградена функция на централното или комфорт-модула (черна кутийка вътре под волана) . И аз съм я търсил на всякаде ,но не я намерих (май се сещам ,че не погледнах под резервната гума :) ) !

okmok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okmok » Съб 16 окт 2010 13:06

няма дерт сложих две члучета от лада на вратите на двувратия ми голф почти не се забелязват и спестих мноооого ядове и ходене по сервизи заради тея макроклучета ваобще се се замисляйте направете си ги и вие по този малко селски но много по удобен начин няма дерт :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”