Rallye Golf

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Rallye Golf

Мнениеот alpine » Сря 07 апр 2010 19:52

В тази тема ще представя моят Golf Rallye. Закупих го преди близо година и половина... заради рали фронта :lol: Но след като го покарах на път за Варна, бях решен, че ще си го поосвежа и карам :bowdown Колата имаше екстериорни и интериорни забележки, но технически бе отлична и нямаше липси на специфичните за Golf Rallye части а имено: рали фронт, брони, нож, въздуховоди за охлаждане на спирачките... дори предният прозорец, който оригинално е по-специфичен и лепен, си беше на място. 8) Компресорът звучеше и работеше добре. При закупуването, колата изглеждаше леко аграрско с тези гуми, фарове и стойка като цяло, но потенциала беше ясен. :Mr Green Fun

Преди да продължа с развитието на проекта, искам да благодаря на всички тези, които са забъркани в долуописания дълъг път - ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ КОЛКО БЕЗКРАЙНО СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН :bowdown 8) :да:

Някои от доработките са показани по-подробно в http://dubfactorybg.com :idea:

Ето го и него :
Изображение
Изображение

Почти веднага след закупуването на колата рали фронта се свали от нея и бе заместен от джета фронт. Четирите фара отпред не ги махнах заради предстоящата зима, а и не исках да променям почти нищо преди да се почне всичко както трябва. И след като бе решено, че колата ще се прави от- до, сметнах за добре да й се направят повечко километри преди да се почне, за да се изчистят евентуални скрити технически проблеми. Изясних си какъв искам да е крайният резултат и направих един дълъг списък с части, които трябваше да се набавят... и лека полека се почна набавянето им.

Изображение

Веднага след покупката на колата продадох салона, за да дойде на негово място електрическо кожено recaro от ауди RS2.

Междувременно реших да отида на гости на моите добри приятели от Смолян с домакин nando 16v , :bowdown на цялата група :bowdown Беше идеална възможност да се пробват способностите на синхрото и г60 на сняг. :screwy :Mr Green Fun ,
Преди тръгване - лека подготовка :arrow: 4 нови 195 50 и предни койлове HR .
Колата на сняг се държи повече от добре, от начало ми беше малко трудно да правя това което искам с нея, но бързо свикнах.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

С монтажа на окачването решихме да определим дебелината на фланците за джантите 8х17'' ЕТ 60. :lol: Колата има 2 комплекта джанти - тези от снимките и Twist отново 8х17'' ЕТ60. Изчислихме, че ще са нужни 45мм фланци отпред и 60мм отзад. Така ЕТ-то става 15 на предните и 0 на задните.

Изображение
Изображение

Първият променен детайл по колата - лайсната над задния номер. :Mr Green Fun Добро начало :Mr Green Fun :screwy .

Изображение
Изображение

Заради външни забележки реших да сменя всички възможни панели с такива, които нямат грам забележка. По- евтино и истинско е в крайна сметка, защото труда за подготовка за боя е много и не евтин. Капака беше ясен и наличен - интегралския от ЗЕЛЕНИЯ ГОЛФ, а задния и вратите - от един хубав донор .
Изображение

Започна се и разглобяването преди вкарване за боя. Реших преди да се боядиса колата да и се направи пълно обслужване + обслужване на главата + нова генерация, с цел по-малко работа по подемниците, след като колата е боядисана.
Приятелят ми Роската се захвана с обслужването и главата а ние със Сашо (sashobass) се захванахме с най- очакваната част за момента - махането на халогените ... на четирите халогена. mhihi Сашо без никакво притеснение почна да работи с флекса върху рали бронята. :lol: Реших да е без халогени, с цел малко изчистване - много ми идваха едно под друго фар-мигач-халоген и дупка за въздуховода охлаждащ спирачките ....

Изображение
Изображение
Изображение

Дойде ред и на генерацията, като главен виновник за перфектния резултат отново е Роската, подпомаган от Сашо. :bowdown Благодарение на Нандо и Алекс Бох се сдобих с почти чисто нова пълна генерация на 63мм от Ево 9, която беше перфектният донор за ралито. Поради създадените трудности заради синхрото отзад, се наложи търсенето на подходящо средно гърне с точно определени размери и вход/изход. Оказа се че Мерцедес Е500 Чочоне има подходящото такова. :lol: В крайна сметка звука се получи супер и 63мм се отразиха добре на колата. Само крайното гърне не беше точното... заради задните полуоски и носачи трябваше да се сложи по късо, но за това по нататък в темата.

Изображение
Изображение

Майсторът на подготовката и боядисването е бояджията Борко от Търговище/Стража, който за мен е просто Велик. :bowdown :bowdown :bowdown Сашо беше главния съветник в процеса на работа ( :bowdown ), докато аз през това време обикалях моретата. mhihi
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Прясно боядисан на един ден: Изображение
Изображение
Изображение

Приготвям/сглобявам най-нужното за прибиране към Варна :
Изображение
Изображение

Тук Волен е приключил вече с драмите по слагането на г60-то и той се гласи да тръгва към Варна, но аз трябваше да свърша нещо преди това... трябваше да го преработя за новите си размери джанти :lol:
Изображение

Мивка и към гаража ...
Изображение

След прибирането на ралито последва един период, в който седеше в гаража и се вадеше само да се изплакне с вода и се прибираше. Докато чакаше своя ред му се наложиха доста джанти за проба ....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Когато имаше свободно време се отхвърляше работа от дългия списък, който трябваше да се изпълни, за да се позавърши проекта с детайли, като някой от тях изискваха доста занимавка . Главно се отхвърляха детайли от интериора. Нямах никакво съмнение, че колата ще си е с хубаво "кожено" мк2 табло, тъй като имах доста идеи за него.

Стойката за уредите vdo се напасна в средните духалки. Винаги ползвам само тези които духат на стъклото, така че не го мислих много. :lol: Получи се все едно винаги е била там ...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Стойката за буст метъра- същата работа ...
Операцията е следната :
:arrow: Изравних духалката с парче пластмаса :arrow: дупка 52мм :arrow: тънко кръгче пласмаса, на което уреда да легне :arrow: шлайфане :arrow: китосване и шкурене до откат :arrow: шприц :arrow: шкурене на вода :arrow: боя :lol: :screwy :Mr Green Fun
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето как застана на таблото :
Изображение

Дръжките.
Оригиналите дръжки не бяха вариант и се почна чудене - ауди нови или стари , но всичко беше вече използвано неведнъж и реших да се сложи нещо, което сме гледали само по списания и интернет. 8)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от alpine на Вто 17 сеп 2013 14:08, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Re: Golf Rallye

Мнениеот alpine » Сря 07 апр 2010 19:53

След като се освободи време един ден започнахме завършването на колата... с разглобяване. Колата отново остана по "кости"

Отделих детайли, които имаха нужда от добро почистване ... или направо бой с песъкоструя. :Mr Green Fun

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето и резултатът от пясъкоструя... това колко фино се работи с него, може да се
види от следните снимки: 8)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И да се завърши процедурата ...

Изображение
Изображение
Изображение

Постопли се и можеше да се боядисат някои от замислените елементи ...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

За днес толкова, че доста писане падна ... за утре остана още малко ...

Потребителски аватар
b1ksa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот b1ksa » Сря 07 апр 2010 20:50

много ми хареса кола браво направо е идеална :да: :да: :да: :да: :да: :да:
направо ти свалям шапка

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Сря 07 апр 2010 21:00

тоя филм ще е интересен :039:

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Сря 07 апр 2010 21:02

Много ми харесва всичко което докосвате :!:
Личи си че знаете къде,как,какво и колко да добавяте/премахвате/изпипвате..в България Вие давате началото на добре изглеждащи коли който сме виждали само в чуждите форуми..от сега малко по малко усещам,че те ще вземат те да гледат от нас mhihi вече има какво да се види :twisted:
Браво страхотен е :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Сря 07 апр 2010 21:04

просто няма нужда от думи,поредната красавица е на лице :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Сря 07 апр 2010 21:06

браво колега много ми хареса колицата и ти пожелавам много успех!!! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Bose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bose » Сря 07 апр 2010 21:33

Браво братле наЙ-сетне ни зарадва очите с темата за ралито от кога чакаме.Няма смисъл да пиша колко е добър голфа то се вижда УНИКАТ :beer

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 07 апр 2010 21:38

От кога я чакам тая тема.....

:bowdown :bowdown :bowdown

leoparda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leoparda » Сря 07 апр 2010 21:50

Това мисля беше и първото рали,което съм виждал на живо и доста време стоях и гледах като малко дете пред сладкарница :Mr Green Fun .Поздравления колега страхотно е! :да: :applause:

Потребителски аватар
DJU
Автомобил: GOLF MKIII
Двигател: PB 1992

Мнениеот DJU » Сря 07 апр 2010 22:06

много яко Rally наживо е още по готино успех :bowdown

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 07 апр 2010 22:36

На живо на салона колата беше уникална. И с тази брошурка от зад за Ралито ме разби.
Много професионално.
Успех за напред и очакваме втора порция снимки.
Поздрави.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Сря 07 апр 2010 22:50

Евала за колата много ми харесва ..... уникална е :bowdown :bowdown :bowdown
Искам да те попитам от къде си намери задните прозорци и ми и интересно каква е цената им и заводски ли се монтират доколкото знам са ужасно редки :?

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Сря 07 апр 2010 22:50

и аз я чаках от сума време даже след изложението ровя ли ровя из форума и търся от къде се е появило това рали но няма евала за колицата определено е супер :beer :beer

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 07 апр 2010 22:58

Браво :) Още от сега виждам едно от най красивите Ралита :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Оптичен тунинг”